Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 07:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Все інше » Завищені тарифи
Завищені тарифи
MKCДата: П`ятниця, 11.11.2011, 23:58 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Киянин довів у суді право не платити завищені тарифи

Киянин Володимир Блащук виграв суд щодо тарифів на послуги ЖКГ у міської влади. Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними розцінки на комунальні послуги, які діють з квітня.

"Суд встановив, що Попов, який на сьогоднішній день є главою Київської міськдержадміністрації, не має повноважень на встановлення тарифів", - зазначив Блащук. За його словами, суд роз'яснив, що підписувати рішення про встановлення ціни по квартплаті може тільки мер Києва.

Міські власті заявляють, що свої повноваження вони не перевищували, а Феміда прийняла помилкове рішення.

"Якщо приймає міська рада - підписує мер. Якщо йде розпорядження адміністрації - підписує голова адміністрації. Суд першої інстанції, ми вважаємо, на наш погляд не розібрався у всіх цих нюансах", - заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

КМДА вже подала апеляцію на постанову суду. Очікується, що остаточне рішення буде приблизно через шість місяців. І якщо Апеляційний суд залишить резолюцію без змін - усі кияни зможуть повернути переплачені гроші за квартплату.

"Відповідно до звернень інших громадян, суд в аналогічних справах буде йти за спрощеною схемою. Їм не потрібно буде доводити тих фактів, які встановлені в рішенні нашого піонера", - пояснив юрист Євген Огарков.

Раніше повідомлялося, що 31 жовтня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і недійсним підвищення тарифів на послуги ЖКГ з першого червня.
 
galaДата: Четвер, 26.01.2012, 19:55 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Держфінінспекція перевірила законність підвищення тарифів ЖКГ

Державна фінансова інспекція провела моніторинг і аналіз всіх рішень органів місцевого самоврядування щодо підвищення тарифів на роботи та послуги, які сталися з січня 2012 року. При цьому фактично ні в одних матеріалах не знайдено законності обгрунтування підвищення цін на тарифи. Про це заявив голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв 25 січня на засіданні Кабінету міністрів, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

"Фактично не був проведений аналіз формування собівартості та основних витрат з боку житлово-комунальних господарств. Складається враження, що керівники житлово-комунальних господарств вважають свою діяльність і роботу в цих підприємствах як власний бізнес. У них одне завдання: як більше заробити грошей і на ком ", - заявив Андрєєв, якого цитує прес-служба відомства.

"У відповідності з усіма повноваженнями, які дані фінансовій інспекції, ми всю інформацію надали до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та підготували пропозиції по всім міським, селищним, районним радам провести ревізію, зробити відповідні розрахунки щодо обгрунтованості тарифів, розрахунки за собівартістю, і вже за результатами ревізії, щоб можна було прийняти відповідні рішення, в тому числі і кадрові, які вже прийме Кабінет міністрів на своєму засіданні ", - підсумував Андрєєв.
 
rosaДата: Четвер, 26.01.2012, 20:17 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
передвиборчі ігри...але до виборів, напевно, не підвищать комунальні тарифи.
 
justvisДата: П`ятниця, 27.01.2012, 12:14 | Повідомлення # 4
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Quote (gala)
провести ревізію, зробити відповідні розрахунки щодо обгрунтованості тарифів, розрахунки за собівартістю, і вже за результатами ревізії, щоб можна було прийняти відповідні рішення, в тому числі і кадрові, які вже прийме Кабінет міністрів на своєму засіданні


то те, що незаконно підвищували - повернуть назад ?


http://justvis.at.ua
 
rosaДата: П`ятниця, 27.01.2012, 17:53 | Повідомлення # 5
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
I ревізію проведуть (правда не уточнили коли), і відповідні рішення приймуть, і гроші повернуть після перерахунків...
Чому б не помріяти?
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Все інше » Завищені тарифи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: