Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 16:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Все інше » Кабмін затвердив порядок застосування будівельних норм
Кабмін затвердив порядок застосування будівельних норм
MKCДата: Середа, 25.05.2011, 09:50 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Кабмін затвердив порядок застосування будівельних норм

24.05.2011

Кабінет міністрів України затвердив Порядок застосування будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, і будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами Європейського Союзу.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора ТИХОНОВА.

Згідно з повідомленням, порядок визначає механізм одночасної дії будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, і будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами Європейського Союзу.

«Порядок буде поширюватися на будівельні норми з проектування конструкцій будівель і споруд, які відносяться до I-ІV категорій складності. Проектування конструкцій будівель і споруд, які відносяться до V категорії складності, здійснюється виключно за будівельними нормами, розробленими на основі національних технологічних традицій », - пояснив В. ТИХОНОВ.

Віце-прем'єр-міністр також зазначив, що для проектування об'єктів замовник разом з проектувальником можуть вибрати будівельні норми, розроблені на основі національних технологічних традицій, або будівельні норми, гармонізовані з нормативними документами Європейського Союзу. Вид будівельних норм, які використовуються при проектуванні об'єктів, обумовлюється у завданні на проектування.

«Не можуть одночасно застосовуватися у проектній документації на один об'єкт будівельні норми, розроблені на основі національних технологічних традицій, разом з будівельними нормами, гармонізованими з нормативними документами Європейського Союзу», - уточнив В. ТИХОНОВ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні діють 228 будівельних норм технічного характеру, а також 145 будівельних норм з питань ціноутворення. Вагомою складовою цих будівельних норм є вимоги до проектування будівель, конструкцій і виробів.

Порядок застосування будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, і будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами Європейського Союзу, розроблений на виконання закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Довідка УНІАН. Єврокоди (EN Eurocodes) - комплект Європейських стандартів з проектування конструкцій будівель і споруд, що розроблений Європейським комітетом з стандартизації (CEN) на основі угоди з Комісією Європейського Співтовариства.

Будівельні норми, гармонізовані з нормативними документами Європейського Союзу, - державні будівельні норми, які встановлюють вимоги проектування будівельних конструкцій по пакетах Єврокодів, які прийняті в Україну у статусі національних стандартів.

Будівельні норми, розроблені на основі національних технологічних традицій, - державні будівельні норми, які встановлюють вимоги проектування будівельних конструкцій та споруд у відповідності з досягненнями національних традиційних наукових шкіл.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Все інше » Кабмін затвердив порядок застосування будівельних норм
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: