Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 05:51
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » ДАІ » Протокол про штраф
Протокол про штраф
grozaДата: П`ятниця, 03.06.2011, 18:45 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Протокол про штраф
Для даішників випустили посібник, як відповідати на провокаційні питання при складанні протоколу про штраф

Після низки конфліктів даішників з водіями і скандальних відеороликів ДАІ випустила посібник для своїх співробітників. Документ для службового користування роз’яснює, як люди з жезлом повинні вести себе в конфліктних ситуаціях.

Наприклад, відповідати на провокаційні запитання пропонується такими фразами: «Поставлене вами питання не відноситься до суті допущеного вами правопорушення» і «Дане питання не належить до моєї компетенції».

Документ нагадує інспекторам, що немає причин забороняти водіям фотографувати і знімати їх на відео при виконанні. У цьому випадку даішник зобов’язаний не помічати камеру і говорити виключно про причину зупинки.

Єдине, він може попередити: якщо зйомка буде створювати перешкоди в роботі, її необхідно зупинити. У той же час співробітникам ДАІ теж рекомендується знімати на камеру: якщо, приміром, водій при складанні протоколу не передає в руки документи і йде на конфлікт. Ще б пак, адже в такому випадку даішникам дозволяється застосовувати «заходи фізичного впливу» і спецзасоби (гумові палиці, сльозоточивий газ, наручники), оскільки це підпадає під 185 статтю Адмінкодексу про непокору вимогам міліції. Відповідно до неї, водія можуть навіть заарештувати.

Покроково прописані і затяжні конфлікти. Наприклад, коли водій-порушник закрився в авто. Під спостереженням двох свідків, відеокамер і після попередження про наслідки дозволяється застосувати силу. Потім блокується авто (ззаду і спереду) іншими машинами або блокаторами, складають протокол і викликають оперативників.

Але багато рекомендацій з точки зору букви закону – спірні. Приміром, при не передачі документів даішнику водієві може загрожувати лише штраф від 425 до 850 гривень (ст. 126 Адмінкодексу), але ніяк не арешт. Щодо запису дій інспектора на відео, то запис з салону не може перешкодити співробітнику ДАІ.

Якщо ж знімати на вулиці, то є ймовірність опинитися на шляху його руху. У такому випадку інспектор може розцінити дії як перешкоду роботі. Краще відійти на кілька кроків і оголосити, що не хочете заважати виконанню службових обов’язків

Джерело
 
justvisДата: Вівторок, 07.06.2011, 10:28 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Що характерно, розписано все про складання протоколу при підозрі на адмінправопорушення.
А винесення постанови - це вже інша пісня в кабінеті у іншого інспектора або судді


http://justvis.at.ua
 
MKCДата: Субота, 18.06.2011, 14:57 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
А таки офіційно не кажуть інспекторам вписувати в протокол дату розгляду і здавати його для розгляду справи іншими особами
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » ДАІ » Протокол про штраф
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: