Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 03:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » ДАІ » Техогляд скасовано
Техогляд скасовано
grozaДата: Вівторок, 05.07.2011, 11:13 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Техогляд скасовано
Рада скасувала техогляд
Вівторок, 05 липня 2011

Верховна Рада скасувала обов'язковий техогляд автомобілів.

За відповідний законопроект проголосували 262 депутати.

Від проходження обов'язкового техконтролю звільняються легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім автомобілів таксі та тих, що використовуються у комерційних цілях).

Також звільняються від обов'язкового техогляду мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби – незалежно від строку експлуатації.

Крім того, від техогляду звільнені легкові автомобілі, що використовуються у комерційних цілях, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них – зі строком експлуатації до двох років.­

Водночас звільнення від технічного контролю не стосуватиметься транспортних засобів, що використовуються для автомобільних перевозок людей, вантажів, зокрема, небезпечних.

Легкові автомобілі, що використовуються у комерційних цілях, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тон, причепи до них зі строком експлуатації понад два роки­ мають проходити техогляд кожні два роки.

Вантажні автомобілі вантажопідйомністю більше 3,5 тон, причепи до них та автомобілі таксі незалежно від строку експлуатації проходитимуть техогляд щорічно, а автобуси та спеціалізовані транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.

Крім того, скасовано обов'язок водія, якщо він не є власником транспортного засобу, мати при собі нотаріально посвідчену довіреність на право керування таким автомобілем.

Також скасовано вимогу для водіїв автомобілів, що здійснюють транспортні перевозки, щодо обов'язкової наявності дорожнього (маршрутного) листа і документів на вантаж.
Джерело
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 10.07.2011, 10:41 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Зі скасуванням техогляду може подорожчати обов'язкова страховка

З введенням в дію закону про скасування обов'язкового техогляду може зрости вартість обов'язкового страхування авто.
Таку думку висловив колишній начальник служби профілактики Департаменту ДАІ МВС України Геннадій Гребньов
«Проблеми можуть бути зі страховими компаніями, які можуть збільшити вартість обов'язкової страховки, відповідно до закону про обов'язкову страховку цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту. Я цього не виключаю», - зазначив він.
У той же час, відповідаючи на питання, чи почастішають зупинки машин у зв'язку зі скасуванням техогляду, експерт зазначив, що навряд чи.
«Є відповідні укази, і водії повинні про це знати, які чітко регламентують дії працівників дорожньої інспекції. У них йдеться про те, що працівник ДАІ має право зупиняти машину тільки тоді, коли для цього є підстави і так далі. Я цього не очікую », - підкреслив Г. Гребньов, додавши, що не чекає він і зростання корупції на дорогах.
5 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон про скасування техогляду, яким скасувала обов'язковий техогляд для всіх авто, крім тих, які використовуються в комерційних цілях. Також цей закон скасував використання довіреностей на право користування автомобілем.
 
гілкаДата: Неділя, 10.07.2011, 17:15 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
А чи скасовано ТО? Якщо ви власник авто то поцікавтесь у своїх страхових компаніях, чи зможете ви купити автоцивілку, якщо у вас не буде талону техогляду. Швидше за все вам дадуть негативну відповідь, адже згідно з законодавством страховики вимагають талони ТО. На сьогодні грошові потоки (від талонів ТО) перевели з ДАІ до СТО. А далі ... Страхові компанії напевне матимуть перелік акредитованих СТО куди вас і направлятимуть, якщо ви хочете купити автоцивілу (а ви напевне хочете (якщо і не хочете то мусите). А оскільки автоцивілка обов=язкова, то не пройшовши техогляд ви не отримаєте страховку і в результаті знову ваша зустріч з даїшником.
Тепер щодо отримання талонів ТО на СТО. Всі СТО зацікавлені у прибутку і з огляду на це вам можуть розповісти, що ваша 5-ти річна машина ледь -ледь дихає і їй потрібно здійснити заміну всього крім керма та попільнички і лише після цього ви зможете отримати вищезгаданий талон.
Щоб усього цього не було слід внести зміни до законодавства у сфері страхування.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » ДАІ » Техогляд скасовано
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: