Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:05
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » КУЛЬТУРА » Література » Шкляр
Шкляр
гілкаДата: Субота, 12.03.2011, 00:49 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Шкляр звернувся до Президента: Шевченківську премію отримаю після того, як Табачник піде з посади.

Це звичайно рішення Шкляра, але невже він думав, що Янукович зніме цього українофоба з посади? Чи він просто хотів звернути увагу Януковича до однієї з проблем, яка існує в Україні - українофоб Табачник? Не знаю. dry

Повідомлення відредагував гілка - Субота, 12.03.2011, 00:50
 
justvisДата: Субота, 12.03.2011, 14:30 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Табачника спеціально взяли в уряд, щоб зразу продемонструвати, що влада в Україні не українська

http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Неділя, 20.03.2011, 23:39 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Намагалася купити книгу в київських книгарнях - немає. Декілька днів була у Харкові - там також не знайшла (правда була лише в двох книжкових маркетах) . До речі поділюсь враженням sad - в харківському книжковому маркеті "КС" на полицях під назвою "історія"(чималенько місця відведено) містяться книги про історію Росії, Москви, Русі, патріотично радянські видання, пару книг про український націоналізм (в негативі як самі розумієте) видані московськими видавництвами (все російською мовою). Я підійшла до касирки і запитала чи є у них книги з історії України. Мене підвели до скромненького шкафчика, на поличках якого лежали подарункові видання "Історія України" ; туристичні видання типу "мальовничі місця України" (російською мовою), пару тоненьких примірників Донцова, і якось (мабуть випадково smile ) затесалася одна книжка про українську повстанську армію.
Оце і все. Я дуже люблю книжкові магазини, але після походу до харківського КС , та перегляду полиць під назвою "історія" настрій було зіпсовано.
 
GadukinДата: Понеділок, 28.03.2011, 22:08 | Повідомлення # 4
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 38
Репутація: 7
Статус: Offline
Серед видатних кінорежисерів сучасності є, принаймні, дві особи, які, на думку цьогорічного номінанта Шевченківської премії письменника Василя Шкляра, змогли б створити адекватну кіноверсію романові «Чорний Ворон».
-AAA+

Про це сьогодні, 28 березня, прозаїк Василь Шкляр повідомив на прес-конференції у Львові, де проліг шлях його тріумфального туру із репрезентацією роману «Залишенець. Чорний Ворон» та місією збору коштів на майбутню екранізацію. Загалом Василь Шкляр вважає, що стартовий кошторис майбутнього фільму сягне 20 мільйонів гривень, хоча може бути й більшим. Роботу сценариста автор запланував для себе, зрештою, романна основа «Залишенця» уже відчутно зазнала впливу зображальних засобів візуалізації, що притаманна побудові кінопланів.

Свої бачення претендентів на виконання головних ролей Василь Шкляр не оприлюднює, зрештою відбиратиме їх і затверджуватиме режисер. А от щодо останнього, то тут уподобання романіста на боці поляка Єжи Гофмана та американця Мела Гібсона.

Гофман і Гібсон – режисери можуть створити блокбастер, який постане коштом всенародної підтримки. Василь Шкляр справедливо вважає, що це найкращий спосіб зібрати потрібну суму для створення кінострічки, він і сам зголосився перерахувати у фонд майбутнього фільму грошові винагороди своїх літературних премій.

До авторського чину долучаються також патріотичні громадські організації, які сприяють письменникові в організації зустрічей із читачами, котрі готові виступати жертводавцями. Так, тільки за один день у Львові у Василя Шкляра заплановано три публічні зустрічі (завтра письменник зустрічатиметься із мешканцями області).

Загальний тираж книжки «Залишенець. Чорний Ворон» уже перевищив 600 тисяч примірників, відтак ведуться переговори про підтримку додаткового тиражування. Допомогу в додруковуванні роману про відчайдушні спроби отаманів Холодного Яру стримати більшовицьку окупацію України у 1920-их роках XX століття задекларували надати й львівські громадські лідери.

Василь Шкляр із притаманною йому серйозністю не відхилив жодного прохання про автограф, тому прес-коференція плавно перейшла у неформальне спілкування із письменником та автограф-сесію.

 
ШАЙДАДата: Понеділок, 28.03.2011, 22:10 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
невже ми станемо свідками створення сучасного українського кіно?
 
GadukinДата: Понеділок, 28.03.2011, 22:27 | Повідомлення # 6
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 38
Репутація: 7
Статус: Offline
кіно це дуже болюча тема для України.
ця тема десь вже обговорювалась на форумі?
 
justvisДата: Четвер, 07.04.2011, 11:37 | Повідомлення # 7
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
16 квітня в Холодному Яру Василю Шкляру вручать альтеративну «народну премію»

16 квітня під час вшанування пам’яті героїв Холодного Яру на Черкащині «Холодноярська ініціатива» планує вручити Василеві Шкляру альтернативну народну премію, яку, як заявив письменник, він планує витратити на екранізацію власного роману.

Як повідомили в «Холодноярській ініціативі», на народну премію автору «Чорного Ворона» Василю Шкляру з необхідних 250 тисяч гривень уже зібрано близько 200 тисяч. На рахунку Василя Шкляра в «Приватбанку» станом на 2 квітня накопичено 102 тисячі гривень, ще близько ста тисяч зібрали на рахунок в «Укргазбанку».

Процес збору коштів триває, зазначають організатори. Вони також оприлюднили список тих, хто зробив свій внесок на один з цих рахунків.

У «Холодноярській ініціативі» кажуть: «По суті, це список українських меценатів, котрі підтримують гуманітарні ініціативи. І хоча більшість з них побажали зберегти анонімність, серед тих, хто назвався, можна побачити людей різних категорій: від народних депутатів і підприємців до простих робітників і студентів. Шкода, що в цьому списку ми поки не бачимо українських мільярдерів та олігархів: жодної копійки на українське історичне кіно не виділив ні Коломойський, ні Ахметов, ні Пінчук, ні Порошенко, ні Фірташ, ні інші відомі всій країні персони. Проте ми сподіваємось, що побачивши ті 10 гривень, які пожертвував на українську культуру студент, хтось з цих багатіїв таки вирішить зробити і свій посильний внесок».


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 17.04.2011, 15:40 | Повідомлення # 8
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Шкляру вручили 255 тис. грн Народної Шевченківської премії
15:58, 17.04.2011
Василь Шкляр. Фото: obozrevatel.com

Письменнику Василю Шкляру вручили Народну Шевченківську премію. Як повідомляється, вручення премії, перше в історії України, пройшло у Холодному Яру біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупака.

За словами представника "Холодноярської ініціативи" Андрія Юсова, на сьогоднішній день зібрано понад 255 тисяч грн. Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на премію, зокрема, скинулися деякі депутати з фракцій БЮТ та НУ-НС, - повідомляє ТСН.

Юсов запитав у присутніх, хто за те, щоб вручити Народну Шевченківську премію Шкляру. Усі проголосували одностайно, "за".

Премію було вручено з формулюванням "За повернення українській нації історичної пам'яті".

Як повідомлялося, Шкляр має намір витратити суму премії на екранізацію власного роману "Чорний ворон".

Нагадаємо, письменник відмовився отримувати за цей роман Шевченківську премію, висловивши надію, що отримає її коли-небудь пізніше, коли при владі не буде "українофоба" Дмитра Табачника.

 
АннунахДата: П`ятниця, 15.06.2012, 12:22 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
твори Василя шкляра можна найти в онлайн бібліотеці http://javalibre.com.ua/
 
rchlenovДата: Вівторок, 15.11.2022, 16:47 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Я нещодавно прочитав цю книгу. Вона неймовірна. Дуже цікаво та захоплююче.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » КУЛЬТУРА » Література » Шкляр
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: