Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 20:45
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОРТ » Євро 2012 » Мешканцям Зубри запропонують рівнозначні земельні ділянки
Мешканцям Зубри запропонують рівнозначні земельні ділянки
sknylivДата: Понеділок, 30.05.2011, 18:28 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 16
Репутація: 2
Статус: Offline
Мешканцям Зубри запропонують рівнозначні земельні ділянки у Пустомитівському і Миколаївському районах взамін тих, які мають бути вилучені для будівництва транспортної розв’язки для стадіону до «Євро-2012».
-AAA+Про це 24 травня на зустрічі з журналістами повідомив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

За його словами, відповідне доручення було дане керівництву Пустомитівського району і заступнику голови Львівської ОДА Володимиру Губицькому.

Цимбалюк зазначив також, що терміни вже всі збігли і що це питання має бути вирішено буквально впродовж кількох тижнів.

Нагадаємо, мешканці села Зубра протестували проти того, щоб віддавати свої ділянки ЛОДА за 6,25 грн за м кв.


Повідомлення відредагував sknyliv - Понеділок, 30.05.2011, 18:28
 
гілкаДата: Понеділок, 30.05.2011, 21:17 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Не хотіла би я бути на їх місці. В даному випадку держава повинна була запропонувати такі умови обміну чи купівлі, які б дуже зацікавили нинішніх землевласників, а їх по суті грабують - по -перше 6.26 - це що на валідол? По -друге - обмін ділянками - це теж має бути місце зручне для мене, а не десь на висилках, де є шматок землі. (хоча можливо щодо висилок я перегнула, оскільки місцевість для мене не знайома)
 
justvisДата: Понеділок, 30.05.2011, 22:39 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Все вірно. Обманюють народ з землею на тому ЄВРО2012.
А це ще не кінець. В Греції криза через перевитрати і відкати на Олімпіаду


http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Понеділок, 30.05.2011, 22:53 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (justvis)
Все вірно. Обманюють народ з землею на тому ЄВРО2012.
Тільки з землею?????????????????
 
sknylivДата: Вівторок, 07.06.2011, 14:44 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 16
Репутація: 2
Статус: Offline
Через конфлікт між власниками земельних ділянок у с. Зубра Львівської області та Львівською ОДА план транспортної розв’язки для львівського стадіону до Євро-2012 може бути змінено, - заявив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.
«Можу вам відкрити одну цікаву новину, що дякуючи тим нашим людям не буде будуватися там розв’язка. Вона буде зменшена для того, щоб уникнути цієї проблеми. Мабуть, вони залишаться з своїми ділянками, і ми вилучати їх не будемо», - зазначив Михайло Цимбалюк 6 червня.

На уточнююче запитання, чи це рішення є остаточним, голова Львівської ОДА відповів: «Це – остаточно. Обговорюється і такий варіант». Окрім того, Цимбалюк наголосив, що є багато запитань щодо того, хто виступає від імені власників ділянок у с. Зубра. «Але це… хай займаються правоохоронці», - додав він.

Натомість представник ініціативної групи мешканців с. Зубра Андрій Петришин повідомив, що на зустріч щодо мирного врегулювання конфлікту, яка мала відбутися 3 червня, Михайло Цимбалюк не з’явився.

«Наші опоненти, позивачі від обласної адміністрації, сказали, що вони хочуть мирного розвитку подій. І сказали, що нас чекає пан Цимбалюк 3 червня. Ми 3 червня до нього прийшли, чекали на нього 1,5 години, і він не з’явився, проігнорував», - розповів Андрій Петришин.

За його словами, представники ініціативної групи отримали відповідне запрошення, де було вказано, що голова Львівської ОДА їх чекає. Чому Михайло Цимбалюк на зустріч не з’явився, інформації їм, за словами Петришина, не надали.

Сам Михайло Цимбалюк сказав, що вперше чує про таку зустріч, оскільки 3 червня був на Раді регіонів, яка проходила під патронатом Президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, що 1 червня відбулося судове засідання у Львівському апеляційному адміністративному суді за позовом Львівської облдержадміністрації до трьох громадян Зубри про примусове вилучення цієї землі з суспільної необхідності. Під час цього засідання сторони висловили бажання досягнути мирної домовленості.

Наступне засідання суду заплановане на 8 червня.
zaxid.net
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 07.06.2011, 15:59 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Дуже добре, що в Україні приватна власність на землю є священною. І гігантоманія чиновників в бажанні пиляти бюджетні (народні) гроші відступила перед власниками земельних ділянок. Є ще не один власник ділянки, якого влада може залишити з ділянкою, зменшивши витрати бюджету.
А цікаво, чому юристи вже не судятьсмя в суді першої інстанції ?
І ще, а чому позов Львівської облдержадміністрації до громадян розглядає адмінсуд ?
 
квіткаДата: П`ятниця, 10.06.2011, 14:19 | Повідомлення # 7
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Партiя регiонiв забирає у людей землю — 2
Четвер, 9 Червня, 2011 - 18:30

Безпрецедентний судовий процес: держава проти людей

...Туристи, якi приїжджають подивитися на будiвництво євростадiону у Львовi, не можуть зрозумiти, що за плакати бiля нього: “Євро-2012 — на кiстках українцiв!”, “Загинемо, а землю — не вiддамо!”

Правда така, що земля для Євро-2012 знову в епiцентрi скандалу. Її у селян забирає держава для будiвництва дороги до нового стадiону. Примусово. Подiб­не в iсторiї України вперше.

Влада, щоб забрати землю, пробує для цього використати новий закон.

У людей залишається один спосiб захисту — протест.

"Експрес" спробував безсторонньо з’ясувати, чому люди не можуть знайти спiльної мови з державою, чи все зробили чиновники, щоб не скомпрометувати знаний у всьому свiтi бренд “Євро”.Скажемо правду: не все. А дещо з того, що зробили, бiльше скидається на лобiювання власних iнтересiв, а не на захист iнтересiв простих людей. Але про все по черзi.

Перша публiкацiя “Партiя регiо­нiв забирає у людей землю” вийшла наприкiнцi минулого року. У нiй ми розповiли про земельний конфлiкт держчиновникiв i селян, який розгорiвся внаслiдок будiвництва дороги до стадiону Євро-2012.

Спочатку чиновники пропонували селянам за землю лише грошi. Землi пiд Львовом немає. Вона тут — золота i продана вся. Грошi то грошi. Люди втiшилися. Буде, як у сусiднiй Польщi: заплатить держава за земельку ринкову цiну й станемо багачами!

Та розбагатiти селянам на Євро-2012 не судилося. Україна не Польща. Чиновники за сотку землi селянам запропонували... 2 гривнi 85 копiйок.

Звичайно, селяни здiй­няли гвалт i не погодилися. Урештi, чиновники заявили: держава iде селянам назустрiч — експерти вирахували за землю високу цiну... 6 гривень 25 копiйок!

Селяни розумiли: цiна за землю — копiйчана. Їх дурять. Та люди боялися: не погодяться продати свої дiлянки, то й справдi держава забере силомiць. Однак продати за злиденнi гривнi землю державi погодилися не всi.

Серед тих, хто не захотiв вiддавати її за безцiнь, а зажадав обмiну — матiр шiс­тьох дiтей, матiр неповнолiтньої доньки-iн­ва­лiда та жiнка з важким онкологiчним захворюванням.

Валентина Бобенчик, Ольга Петрiв, Наталя Керод — власницi земельних паїв (близько 6 гектарiв) — вiдмовилися вiд грошей i попросили землю навзамiн. Рiвноцiнну, як каже закон.

Пiсля публiкацiї в “Екс­пресi” чиновники пообiцяли виправити ситуацiю i таки знайти землю навзамiн. Тобто зробити так, як написано в законi. Адже закон, який в Українi видали спецiально пiд Євро-2012, чiтко вказано: в осiб, чиї земельнi дiлян­ки потрапили пiд будiв­ництво об’єктiв Євро-2012, держава має викупити цi землi або ж запропонувати рiвноцiннi навзамiн.

Вiд часу обiцянки минуло сiм мiсяцiв. Що зробила держава, аби не сльозами i кров’ю свого народу, а гiдно, як i належить, зустрiти Євро-2012?

Минулого тижня держава пiшла на людей судом. Мотивацiя така: вони не погоджуються на рiвноцiн­ний обмiн, тому землю слiд вилучити примусово. Люди кажуть — це брехня! По-перше, це не рiвноцiнна замiна, а знущання.

Чому власники дiлянок категорично вiдмовля­ються вiд землi, яку їм пропонують чиновники? У чому рiч?

Ми вирiшили особисто перевiрити кожну з п’яти пропозицiй, що їх подали людям. I, знаєте, зовсiм не здивувались, чому лю­ди готовi брати до рук вила. Чиновники справдi просто граються у справедливiсть.

Наприклад, одну з дi­лянок чиновники запропонували зубрянам у селi Пасiки-Зубрицькi. Володимир Керницький, сiль­ський голова, щиро здивувався, що землю, яка належить їх сiльрадi, комусь вiддають. “До нас зверталася адмiнiстрацiя, аби видiлити дiлянку для фан-зони до Євро-2012. Але не мовилось про передачу землi жителям Зубри”, — каже вiн.

Сiльський голова уважно вивчає карту, де “їх” територiю вiддають сусi­дам.

“У нас понад 420 звернень наших односельчан — усi претендують на цю останню вiльну дiлянку. Та оскiльки вiльної землi у нас майже нема, на вiд­мiну вiд сусiднiх сiльрад, то нiчим зарадити навiть своїм не можемо”, — пан Керницький стривожився не на жарт.

“Ви навiть не уявляєте, коли жителi нашого села почують про те, що землю дiстануть чужi, у що це може вилитися! Боюся: однозначно люди пi­дуть перекривати дороги, будуть протестувати пiд адмiнiстрацiями — землю не вiддадуть. Я в цьому певен”, — додає голова.

Можливо, помилка? Можливо, чиновники з адмi­нiстрацiї забули попередити сiльського голову Пасiк-Зубрицьких про те, що п’ять гектарiв зем­лi село має вiддати? Їдемо в село Солонка. Там також чиновники пропонують тим, хто конфлiктує, землю навзамiн. Згiдно iз законом.

“Про те, що зубрянам шукають альтернативнi дiлянки, чули. Але що вибрали саме нашi землi — нi сном, нi духом. Це питання обов’язково тре­ба було обговорити iз жителями нашого села. Бо всi цi гектари — нашi єдинi пасовища. Це — людське. Що ж сказати людям, якi мають худобу? Де вони її будуть випасати?” — бiдкається солонкiвський голова.

За словами землевпорядника сiльради, частина земель уже в користуваннi селян — вони мають там городи. На iншiй частинi землi проходять газопро­вiд, електромережi, кабелi. Сiльський голова намiрений скликати вiче. Каже, рiшення передачi землi “не їхнiм людям” без громади не прийматиме, бо не хоче, щоб проклинали його i закидали камiнням. I впев­нений, що нiхто землi в селi людям iз Зубри не вiддасть.

Ще одна адреса “альтернативної рiвноцiнної замiни землi” — Вовкiв­сь­ка сiльська рада. 30 кi­лометрiв вiд села Зубра, де живуть власники дiля­нок iз дiтьми, у котрих держава примусово забирає землю.

“Про дiлянку, яку пропонують жителям Зубри в нашому селi, я дiзнався вiд представникiв сiльра­ди минулої каденцiї. Там — помилка. Адже данi про вiльнi землi наша сiльра­да надсилала давно. Вiдто­дi їх розпаювали помiж селянами. Якщо ми щось i запропонуємо їм, то лише дiлянку неподалiк села Товщiв. Її 20 рокiв не обробляли, вона заросла лiсом. Попри те, я не впевнений, чи захочуть нашi селяни навiть її вiддавати зубрянам”, — каже пра­цiвник сiльради.

У сiльрадi Жирiвки взагалi не знають про те, що хтось претендує у їхньому селi на землю. “Ми тут новi, уперше про це чую”, — сказала секретар сiльради.

Ще одна iз запропонованих чиновниками дiля­нок “узамiн” за 40 кiло­метрiв вiд Зубри. Автiвок у родини нема.

Отже, кожна iз запропонованих замiн — насправдi фiкцiя. Виглядає так, що нiхто не має намi­ру людям надавати справ­дi альтернативнi дiлянки. Землю заберуть, а дати iншу — забудуть. Очевидно, логiка чиновникiв така: дотягнути до “Єв­ро”, а там хай трава не росте.

Ще цiкавiшi подiї, якi пiдтверджують намiри чиновникiв, вiдбува­ють­ся у судi, що вперше в Українi розглядає таку справу — про примусове вилучення землi. Судовiй колегiї Львiвського апеляцiйного адмiнiстра­тив­ного суду випала нелегка мiсiя — розглядати справу “держава проти людей”. На першому засi­дан­нi суддi запропонували сторонам зустрiтися ще раз поза судом i знайти мирний шлях вирi­шен­ня. Селяни погодилися.

“Мирова зустрiч” мала вiдбутися 3 червня 2011 року об 11 годинi в державних апартаментах держадмiнiстрацiї з губернатором паном Цимбалюком. Люди отримали вiдповiдне письмове повiдомлення. Та даремно кiлька годин стояли пiд замкненими дверима: владний представник на зустрiч iз селянами не прийшов.

Отже, висновок простий. Чиновники таки хочуть обвести довкола пальця функцiонерiв з УЕФА, вдаючи, начебто дiють згiдно iз законом, враховують усi нюанси процедури, аби домогтися згоди з людьми. А насправдi роблять усе навпаки, використовують закон — як палицю, котрою людей ганяють так, як хочуть.

...Земля для українця — це все. Минуле, теперiшнє i майбутнє. Онкохвора Оль­га Петрiв, яка дякує Боговi за кожен подарований їй день, разом iз Наталею Керод, матiр’ю шiстьох дiтей, намiрена їхати до Мiшеля Платiнi й розповiсти президентовi УЕФА правду про справжню цiну України в пiдготовцi до Євро-2012. Люди з галицьких сiл, у котрих держава без попередження хоче забрати їхню земельку для “чужих”, налаштованi захищатися рiшуче.

Бо що може бути завтра? Якщо завтра Україна готуватиметься до Євро, Олiмпiади, у кого держава знову забере землю? Та в будь-кого, хто буде на шляху будiвництва. Бо, як видно з проекту, нiякої дороги на землях протестувальникiв споруджувати не передбачено. Тут має бути комерцiйна забудова. I чиновники “правлячої партiї” хочуть забрати землю, щоб потiм нагрiти руки на її перепродажу.

Свiтлана МАРТИНЕЦЬ, Тарас ВАРХОЛЯК, фото Олега ОГОРОДНИКА, Експрес

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОРТ » Євро 2012 » Мешканцям Зубри запропонують рівнозначні земельні ділянки
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: