Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 00:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПІЛКУВАННЯ » Батьки і діти » Чому не варто бити дитину
Чому не варто бити дитину
nataДата: П`ятниця, 27.05.2011, 16:26 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
5 причин чому не варто бити дитину по попі

1. ЦЕ В КОЖ­НО­МУ РАЗІ УДАР, сам по собі до­стой­ний осу­ду.

2. ЦЕ ВИЗ­НАН­НЯ СВОЄЇ СЛАБКОСТІ: бать­ко не зміг володіти со­бою, і це знижує йо­го ав­то­ри­тет в очах ди­ти­ни. Ди­ти­на ро­бить вис­но­вок, що своїми провокаціями він мо­же узя­ти го­ру над до­рос­лим.

3. ЦЕ РО­БИТЬ НА­СИЛЬСТ­ВО ЧИМОСЬ ЗВИ­ЧАЙ­НИМ: до­рос­лий дає зрозуміти, що фізична си­ла - єдиний безвідмовний засіб розв'яз­ку конфлікту. Є не­без­пе­ка, що ди­ти­на засвоїть це пра­ви­ло й у свою чер­гу ста­не ви­би­ра­ти фор­ми поведінки, пов'язані з на­сильст­вом.

4. ЦЕ ПРИ­НИЗ­ЛИ­ВО: ди­ти­на почуває се­бе не­до­статньо улюб­ле­ним, він усе гірше й гірше по­во­дить се­бе… і одержує нові ля­па­си. Це по­роч­не ко­ло спонукає й ту, і іншу сто­ро­ну до все більшого на­сильст­ва й перешкоджає фор­му­ван­ню в ди­ти­ни са­мо­по­ва­ги.

5. ЦЕ НЕ­ЕФЕК­ТИВ­НО: як­що ди­ти­на й поступається, то з по­чут­тя стра­ху, а не че­рез виз­нан­ня своєї про­ви­ни. Він не ви­но­сить із цьо­го по­ка­ран­ня ніякого уро­ку; при­чи­ни конфлікту не зни­ка­ють, на­впа­ки, во­ни про­во­ку­ють на­ступ­ну кри­зу у відносинах.

Так, під впли­вом емоцій са­мий прин­ци­по­вий бать­ко мо­же шль­оп­ну­ти ди­ти­ну по попі. Але че­рез час, ко­ли кри­за ми­ну­ла, поясніть, не плу­та­ю­чись у ви­ба­чен­нях: "Я не праг­нув цьо­го ро­би­ти, але твоя поведінка (сло­ва, вчи­нок) ви­ве­ла ме­не із се­бе".

Ця фра­за по­ка­же дитині, що ви розумієте бездумність фізичного по­ка­ран­ня. І, мож­ли­во, ста­не пер­шим кро­ком до ва­шо­го діалогу.
 
rosaДата: Неділя, 29.05.2011, 14:55 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Дуже часто дитина отримує ляпаса незаслужено, а тільки тому, що її "м'яке місце" потрапило під чиюсь "гарячу руку".
Але навіть якщо й заслуговує, то такий метод виховання скоріш виняткoвий.
 
гілкаДата: Вівторок, 31.05.2011, 20:57 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Дитину ніколи не била (в плані покарання). Хіба, що (як вона була маленькою) коли бісилися з нею і її не можна було зупинити, то вона отримувала ляпаса по м=якому місцю. Після ляпаса Віка зупинялася, з=являлися слізки, потім здивування, затим дочка уважно дивилася на мене своїми чесними голубими оченятами декілька хвилин, а потім з криками банзай знову кидалася на мене борюкатися. Оскільки я за ці хвилини встигала відпочити то ми починали біситися знову. Наш папа говорив - "доцюную ти дограєшся, що отримаєш по попі і будеш ревіти". Але це на малу не діяло. Коли дочка стала підлітком, і тим паче юнкою то вже і мови не могло бути про фізичне покарання, адже поруч була особистість з якою слід рахуватися. Перехідний вік ми пережили без якихось особливих проблем. Але я ставила вимоги не лише до дочки, а й до себе . Ми спілкувалися, ми спілкувалися і ще раз спілкувалися. Слід шукати спільні інтереси а не підходити з позиції дорослого-диктатора.
Сьогодні дочці 19 і у нас все добре. Дуже хочу вірити, що так буде і надалі. Хоча... Життя непередбачувана штука. smile
 
rosaДата: Четвер, 02.02.2012, 17:59 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Британці забороняють шльопати дітей.
Педіатри з Великобританії вважають, що батькам слід заборонити шльопати своїх дітей, оскільки подібні методи виховання призводять до актів фізичної агресії з боку дітей по відношенню до оточуючих, коли вони виростають.

На думку експертів з Королівського коледжу педіатрів, Великобританія, фізичні покарання дитини прирівнюється до фізичного нападу, і, крім цього, є вкрай неефективним методом виховання. Замість цього батькам необхідно усувати шкідливі звички у дітей, встановлюючи міцні зв'язки з ними.

Реакція педіатрів є відповіддю на припущення журналістки газети Daily Telegraph про те, що батьки з нижчих соціальних верств бояться карати своїх дітей, оскільки побоюються, що їх відберуть працівники соціальної служби. Захисники прав дітей вважають, що фізичне покарання - занадто примітивний підхід. «Дітям необхідна той самий захист проти фізичного нападу, що і дорослим. Крім того, що шльопання не є необхідним, воно не допомагає боротися з поганою поведінкою. Шлепок сьогодні перетворитися на удар завтра », - відзначають вони.

Перш британським батькам дозволяли застосовувати «розумні» заходи для підтримки дисципліни дітей, проте в 2004 році закон став суворіше. Згідно з новим визначенням, будь рукоприкладство, результатом якого є почервоніння шкіри дитини, незаконно.
 
sergeyfedosenko1001Дата: Вівторок, 22.09.2020, 08:13 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
wink
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПІЛКУВАННЯ » Батьки і діти » Чому не варто бити дитину
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: