Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 15:00
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Диктатура (Чи теперішній режим вже є диктатурою ?)
Диктатура
GidraДата: Неділя, 07.08.2011, 10:39 | Повідомлення # 16
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Ну что ж....Лиха беда начало....

Но- надежда на Западные области...Думаю, что Центр инициативу проявит,только если будет уже конкретно невмоготу....и всем....
 
grozaДата: Вівторок, 09.08.2011, 08:45 | Повідомлення # 17
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Французи погрожують Україні бойкотом «Євро-2012», якщо Тимошенко не звільнять

Після прийнятого 5 серпня в Україні київським судом рішення про затримання екс-прем’єра Юлії Тимошенко група громадських діячів Франції на чолі з філософом і письменником Даніелем Сальваторе Шиффер виступила із закликом до її звільнення.

У зворотному випадку громадські діячі загрожують виступити із закликом до бойкоту майбутнього Чемпіонату Європи з футболу, який повинен пройти в Польщі та Україні з 8 червня по 1 липня 2012 року, пише французьке видання Marianne.

«Україною сьогодні гуляє страшний привид – привид сталінізму. Зрозуміло, ми підозрювали, що президент країни Віктор Янукович, який завжди був відомий як відданий прихильник Володимира Путіна, відчував певну ностальгію за подібним деспотизмом (це видно за нинішньою системою роботи його державного апарату). Однак те, що він здатний використовувати гірші поліцейські і судові методи, тоді як наш Європейський Союз прагне поширювати цінності свободи і терпимості по всьому світу, не може не образити кожного справжнього демократа», – цитує французьке видання DT.UA.

«Справа в тому, що в Україні відбулася пародія на правосуддя, гідна старих скоростиглих процесів в Москві за часів Вишинського, який був незрівнянним майстром політичних читань: 5 серпня київський суд прийняв беззаконне рішення про арешт прозахідного політика і лідера покійної помаранчевої революції 2004 року Юлії Тимошенко. Підстава для цього затримання звучить щонайменше парадоксально, або навіть просто безглуздо: перевищення повноважень! Таке формулювання викликало б лише сміх, особливо дивлячись на поведінку «апаратників» нової української «номенклатури», якби її юридичні наслідки не були такими трагічними в людському плані», – сказано в матеріалі.

«Таким чином, ми урочисто закликаємо уряд України до негайного і беззастережного звільнення Юлії Тимошенко в ім’я прав людини і дотримання свободи слова і думки.

Нехай він дізнається про це! Якщо ж він відмовиться задовольнити нашу вимогу, ми висунемо інший аргумент, який представляє куди більшу небезпеку для іміджу і економіки України: йдеться про заклик до бойкоту майбутнього Чемпіонату Європи з футболу, який повинен відбутися в Польщі і в Україні з 8 червня по 1 липня 2012 року, – підкреслюють громадські діячі. – Саме цю загрозу наші політики за підтримки ФІФА повинні використовувати проти української влади, щоб домогтися від них швидкого звільнення Юлії Тимошенко».

Серед ініціаторів такої заяви: філософ, письменник Даніель Сальваторе Шиффер, філософ Люк Феррі, письменник Олександр Жарден, вчений, автор низки робіт по боротьбі за права жінок Анни Сюжье, соціолог і викладач паризької Вищої школи соціальних наук Мішель Вівьорка.
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 09.08.2011, 16:51 | Повідомлення # 18
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Президент Чехії Вацлав Клаус просить Президента Віктора Януковича підтвердити аполітичність судового процесу в справі проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це сказано в листі Президента Чехії, опублікованому на його сайті.

"Я хотів би бути впевненим у тім, що у випадку з колишнім прем'єр-міністром Тимошенко судовий процес не політичний, і в цьому процесі не розглядаються особисті або політичні розбіжності усередині української політичної сцени. Тому, чи можу я просити вас, пан Президент, про ваші особисті гарантії в цьому питанні?" - сказав Клаус.

При цьому чеський Президент зазначив, що в нього немає підстав не довіряти неупередженості судової системи й незалежності українських судів.

5 серпня суд заарештував Тимошенко.

Після цього США, Канада, Польща, Німеччина, Великобританія, Франція, Європейський Союз і Організація з безпеки й співробітництва в Європі висловили стурбованість у зв'язку з таким рішенням, а Росія - зазначила, що судовий розгляд стосовно Тимошенко має бути справедливим і неупередженим.
 
grozaДата: Середа, 10.08.2011, 09:04 | Повідомлення # 19
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Судовий процес проти Тимошенко та майбутнє України

Немає жодних сумнівів, що ганебний спектакль, яким є судовий процес проти колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, та її нещодавній арешт за звинуваченнями у неповазі до суду, завдають величезної шкоди її країні. Так само немає сумнівів в тому, що подальший розвиток України відіграватиме величезне значення для майбутнього Європи.

Помаранчева революція 2004 року в Україні запалила надію на нову хвилю демократичних реформ в країнах на сході від Європейського Союзу. Цей період став відомий як так звані «кольорові» революції. Однак, невдовзі сили, які боялися втратити владу у цьому величезному та важливому регіоні, розпочали рішучий контрнаступ.

Тим не менш, Україна продовжувала спотикаючись рухатись до Європи, зберігши важливі здобутки 2004 року. Повернення до влади Віктора Януковича у 2010 році стало результатом вільних та чесних виборів.

Для цього знадобився певний час, але рішучість Януковича продовжувати євроінтеграційні зусилля, розпочаті його попередником Віктором Ющенком, ставала все зрозумілішою перед обличчям неодноразових закликів (а іноді навіть майже неприхованих погроз) Росії приєднатись до митного союзу з Білоруссю і Казахстаном. Насправді, до кінця року напруження з Росією може ще більше зрости, тому що зовнішньополітична орієнтація України матиме чіткі наслідки для Кремля. Демократична Україні з відкритою економікою та тісними зв’язками з Європейським Союзом не зможе не вплинути на майбутні шляхи Росії.

Переговори щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка включає далекосяжні положення щодо торгівельної і регулятивної інтеграції, можуть бути завершені до кінця поточного року. Ця угода може стати моделлю для аналогічних угод з іншими країнами, які належать до Східного партнерства ЄС. Грузія та Молдова вже готові розпочати такі переговори.

Досить обґрунтовано Україна хоче, щоб ця угода супроводжувалась підтвердженням її європейської долі, а також чіткими кроками щодо взаємного безвізового режиму. Таке підтвердження могло б також вважатись формальним визнанням того, що членство в Європейському Союзі залишається довгостроковим вибором України.

Але все це потрапило під серйозну загрозу через судовий процес проти Тимошенко. Звичайно, в українській політиці мало святих. Насправді, масштабна корупція дуже тісно переплелась з політичною системою країни, в якій різні олігархічні групи часто борються між собою. Корупційні мережі, які оточують стару радянську трубопровідну систему, що поставляє газ із Сибіру до Західної Європи, відкрито заважають політичному розвитку України. Але незалежно від того, є вона святою чи грішником, кожна людина заслуговує на справедливий суд, а не показове судилище.

Верховенство права повинно застосовуватись до всіх. Крім того, мало хто вірить, що звинувачення проти Тимошенко мали б хоча б найменший шанс бути підтриманими у будь-якому суді в країнах Заходу. Все це схоже на політично-скеровану спробу Януковича і його прихильників позбавитись сильного суперника напередодні наступних виборів.

Разом з іншими аналогічними справами ці судові процеси викликають серйозні запитання щодо судової системи України та її правоохоронних органів. Поки що вони є найчіткішим показником того, що, попри запевнення уряду Януковича, Україна розвивається у неправильному напрямку.

Переговори щодо угоди про асоціацію з ЄС необхідно продовжити, адже це є питанням стратегічного значення для Європи. Але наступні кроки неминуче залежатимуть від відданості України цінностям та принципам, які лежать в основі європейської інтеграції. Якщо дивні сцени, свідками яких ми є сьогодні у Києві, триватимуть, навіть найближчим друзям України буде складно знайти причини для поглиблення відносин. Судовий процес проти Тимошенко та те, як до неї ставитиметься українська влада, повинні не тільки бути справедливими, але і вважатись справедливими.

Кроки України в напрямку ЄС є відображенням її зусиль щодо модернізації та реформування її економіки. Насправді, країна може перетворитись на міні-Китай, розмістивши величезні виробничі потужності поряд з найбільшим інтегрованим ринком глобальної економіки. А потенціал України як аграрного виробника є настільки ж вражаючим.

Та все ж поки що Україна чимдуж намагається виконати умови в рамках програми допомоги МВФ. Парламент знівелював пропозицію щодо далекосяжної пенсійної реформи, зробивши її майже даремною, а неодноразові обіцянки перестати субсидувати марнотратне споживання енергії так і не було дотримано.

Рішуча політика реформ могла б подолати ці перешкоди; але якщо Україна хоче продовжувати свій шлях до ЄС, вона повинна зрозуміти, що верховенство права є передумовою реальної інтеграції. Уряд Януковича повинен критично переглянути свою поведінку.

На початку цього року «Фрідом Хаус» прийшла до висновку, що з моменту обрання Януковича в 2010 році Україна «стала менш демократичною та, якщо не контролювати поточні тенденції, вони рухатимуть Україну в бік автократії та клептократії». Але у висновках організації також зазначається, що «політична та культурна різноманітність України є захистом проти спроб будь-якої сили домінувати у політичному просторі всієї країни».

Тому питання про майбутнє України залишається відкритим. Це – велика країна, яка заслуговує на безпечне та заможне майбутнє, як члена європейської родини. Показове судилище Юлії Тимошенко, на жаль, загрожує перетворити країну на далекого родича.

Карл Більдт, міністр закордонних справ Швеції

The Moscow Times
 
ШАЙДАДата: Середа, 10.08.2011, 14:57 | Повідомлення # 20
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
суди могли приймати різні рішення. Навіть антипрезидентські - невже? можете навести приклад7

Додано (10.08.2011, 15:55)
---------------------------------------------
Павловський пише - Сьогодні в Україні фактично ліквідована демократія. Хм, я все свідоме життя живу на Україні і чомусь демократії не бачила - ані тепер. ані раніше.. може для когось вона і була. але точно не для простих українців.

Додано (10.08.2011, 15:57)
---------------------------------------------
Показове судилище Юлії Тимошенко - це корисний для нашої держави прецедент....

 
grozaДата: Середа, 10.08.2011, 15:21 | Повідомлення # 21
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Quote (ШАЙДА)
суди могли приймати різні рішення. Навіть антипрезидентські - невже? можете навести приклад7


А згадайте про перевибори ВР за ініціативою Ющенка
 
ШАЙДАДата: Середа, 10.08.2011, 18:05 | Повідомлення # 22
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
А згадайте про перевибори ВР за ініціативою Ющенка
нагадайте дату і підстави
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 10.08.2011, 18:18 | Повідомлення # 23
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
ЮЩЕНКО ЛІКВІДУВАВ СУД, ЯКИЙ СКАСУВАВ ВИБОРИ
www.ПРАВДА.com.ua _ Понеділок, 13 жовтня 2008, 21:15

Президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва, який нещодавно виніс ухвалу про призупинення указу президента про дострокові парламентські вибори.

Про це йдеться в указі Ющенка про "Питання мережі та кількісного складу суддів адміністративних судів України", розміщеному на його сайті.

Таке рішення Ющенко обґрунтовує пунктом 23 частини першої статті 106 Конституції та частинами першою - четвертою статті 20, частиною другої статті 21 закону про судоустрій.

Крім того, Ющенко постановляє утворити з 14 жовтня 2008 року:

Центральний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 37 суддів;

Лівобережний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 22 суддів.

Цей указ набирає чинності з дня опублікування.

Як відомо, БЮТ оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва указ про дострокові парламентські вибори. Водночас секретаріат президента подав апеляцію на це рішення до Київського адміністративного апеляційного суду.

Засідання суду у понеділок супроводжувалося блокадами суддів з боку депутатів БЮТ, які, в свою чергу заявляли про тиск на суддів збоку озброєних співробітників СБУ.

У свою чергу керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко в ефірі 5 каналу спростувала присутність озброєних людей з СБУ.

"Ці дві людини є представниками спецпідрозділу "Альфа", який виконує функцію охорони керівника суду на його заяву про те, що депутати від БЮТ погрожували цьому судді застосуванням фізичної сили. Ці два представники СБУ є особистими охоронцями керівника суду і перебувають вони там без зброї", - сказала вона.
 
ШАЙДАДата: Середа, 10.08.2011, 18:22 | Повідомлення # 24
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
Президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва, який нещодавно виніс ухвалу про призупинення указу президента про дострокові парламентські вибори. - я щось не розуиію, що це таке??????? - хіба це не приклад диктатури???????
 
GidraДата: П`ятниця, 12.08.2011, 20:29 | Повідомлення # 25
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Вопрос: что делать и как бороться с бандитско-олигархической оккупацией Украины, думаю, задают себе многие. Однозначного ответа на этот извечный вопрос сегодня, очевидно, нет ни у кого. Как показали последние события развернувшегося в Украине судебного беспредела против экс-премьера Тимошенко, наши демократы могут объединиться только перед расстрелом, но при этом многие лишь пиарятся, как наш известный «фронтовик» Сеня-Кролик, улетевший сегодня утром рейсом 7/w7749 «Роза ветров» бороться за свободу политзаключенной Тимошенко в солнечную Анталью. В лукьяновское СИЗО на изъятый у нее мобильный телефон уже, наверное, пришла от Сени жизнерадостная эсэмэска: «Юля ти де? А я на морі!»

Политиканам же «бело-голубой» ориентации политрепрессии против бывших «оранжевых» и вовсе в радость. Только вот репрессивная машина типа «Бульдозер» запросто может завтра раздавить и тех, кто сегодня восторженно злорадствует тому, как беспредельно ПРиматы расправляются с лидером оппозиции Юлей Тимошенко. При этом правящая ПР-банда настолько уверовала в свою безнаказанность, что не стесняется демонстрировать всему миру заказанное Януковичем заведомо неправедное «правосудие», а сам раннее уже дважды судимый типа «гарант» «клал с прибором» на все протесты мирового сообщества против ареста Тимошенко. И плевать Хаму-межигорскому, что ГПУ вкупе с подыгрывающим им печерским «головуючим» не могут внятно сформулировать обвинение. В фабрикации политических дел наша доблестная ГеПеУ в союзе с «пещерным» судом переплюнули даже одиозного Вышинского — Генпрокурора сталинского СССР, считавшего «признание обвиняемого — царицей доказательств». Для «их бесчестья» Киреева не нужно ни признания, ни доказательств, ни события, ни состава преступления. Для него закон один — звонок с Банковой, которого он тихо сам с собою порой часами ждет в своей тайной «совещательной комнате».



В этом позорном для Украины политическом, а не уголовном деле, результат заранее известен, потому как все знают, что это судилище — откровенная «заказуха» Банковой, не выполнить которую судья-марионетка Родя Киреев не может по определению.



Что касается «бело-голубого» электората, сполна уже получившего от «Всехпочуя» «покращення життя вже сьогодни», то «синяки» на серьезные протестные акции против безответно ими любимого Хама и его клана неспособны. «Майдан лавочников 2010» как бы выступил против криминальной по своей сути власти, но стоило «доброму царю» частично удовлетворить требования торговцев, чтобы они могли и дальше работать по «упрощенке», протестные настроения против Януковича и его азаровщины тут же затихли.



Вариант «черных полковников» в такой коррумпированной стране, как Украина, вряд ли возможен — украинских полковников ведь ничуть не смущает, что Верховным главнокомандующим у них стал ни дня не служивший в армии уголовный рецидивист. Если украинские офицеры не считают такого Верховного главнюка позором для людей в погонах, то о чем тогда говорить?



Вот и получается, что в Украине нет политических сил, способных противостоять диктатуре Хама с его карманными судьями и продажными прокурорами. Потому, захватив президентское кресло, бывший гопник Янукович будет сидеть в нем, пока его не вынесут вперед ногами. Но и в случае его безвременной кончины преемником станет какой-нибудь ПРимат типа Юры Енакиевского. Сам факт избрания бывшего рецидивиста «президентом» — это беспрецедентное сращивание криминала с государственной властью, окончательно превратившейся в преступный клан, в сравнении с которым сицилийская мафия и американская «Коза ностра» выглядет скаутскими организациями. Как сказал бы на это автор сайта ДД © Ahuhunehoho:

Лучшие люди донецкой "Ылиты" -

Воры, убийцы и просто бандиты,

Только не в этом ведь наша напасть, -

В том, что мы сами отдали им власть.



Будь Украина единой страной со сформированным гражданским обществом, бандитская свора, состоящая в основном из представителей «донецкой мафии», никогда бы не пришла к власти. Объединиться же против ограбивших всех и каждого «янучар» русскоязычный Восток и україномовний Запад пока не готов, а значит, бандиты подвида ПРиматов, как большевики в 1917-ом, пришли всерьез и надолго?
 
ШАЙДАДата: П`ятниця, 12.08.2011, 20:54 | Повідомлення # 26
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
Має місце масовий психоз...
ну як можна стати горою за політика, який був при владі і нічого не зробив, крім позору на цілий світ після сварки з Ющенком...
люди добрі, ми стояли по совісті на оранжевому майдані, пів країни повстало, а їм не стало розуму та СОВІСТІ посваритись десь собі тихенько та мирно вирішити свої проблеми. аж ні... якби Тимошенко та Ющенко обєднались не тільки на наших очах, то й і би Януковича не було б зараз при владі...

Додано (12.08.2011, 21:54)
---------------------------------------------
ну як так можна закривати на це очі?
якщо в чомусь помиляюсь прошу конкретно мені пояснити, але ж тут і на фейсбуку ще ні одна людина так і не дала мені конкретної відповіді...
очевидь ми не знаємо що ми хочемо????

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Субота, 13.08.2011, 22:19 | Повідомлення # 27
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Три тисячі чоловік попросили США заборонити в'їзд Кірєєву
Субота, 13 серпня 2011, 14:34

До посольства США в Україні передали звернення громадян з проханням заборонити в`їзд до США суддям Печерського районного та Апеляційного судів столиці.

Як передає УНІАН, звернення передали народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" Степан Курпіль і Юрій Одарченко та представники громадськості.

У зверненні, що підписали більше 3 тисяч громадян, пропонується заборонити в`їзд до США судді Печерського райсуду Родіону Кірєєву та судді Апеляційного суду Ользі Єфімовій.

В інтерв’ю журналістам Курпіль повідомив, що опозиція передаватиме подібні звернення й у посольства інших країн.

"Сьогодні Посольство США – це перше посольство, до якого ми приїхали. По суті, ми звернемось до всіх посольств, у тому числі країн Шенгенської зони, Посольства Канади, Представництва ЄС в Україні з аналогічними вимогами", - сказав депутат.

У свою чергу, Одарченко не виключив, що опозиція ініціюватиме підписання звернень до урядів інших держав із закликом ввести санкції проти інших українських високопосадовців через політичні репресії в Україні.

Як відомо, суддя Кірєєв розглядає кримінальну справу за обвинуваченням екс-прем’єра Юлії Тимошенко у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

12 серпня суддя Апеляційного суду столиці Ольга Єфімова ухвалила рішення про відмову приймати до розгляду по суті скаргу на рішення про арешт Тимошенко.
 
grozaДата: Неділя, 14.08.2011, 09:10 | Повідомлення # 28
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Міністерство закордонних справ Італії запросило посла України в цій країні, щоб висловити йому стурбування, з яким Італія слідкує за процесом над колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

У повідомленні на офіційному сайті МЗС Італії ствержують, що під час зустрічі італійська сторона відзначила необхідність повного дотримання основних прав людини, норм правової держави та прозорості судового процесу відповідно до демократичних принципів та міжнародних стандартів судової практики.

Нагадаємо, що раніше через арешт Ю. Тимошенко був викликаний посол України у Франції.

Нагадаємо, що 5 серпня суддя Р. Кірєєв змінив Ю. Тимошенко запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт за клопотанням держобвинувачення.

Про політичну мотивованість арешту і свою стурбованість у зв'язку з цим заявили, зокрема, офіційні органи США, Канади, Франції, Іспанії, Росії, Німеччини, Польщі, Швеції, а також ОБСЄ, ПАРЄ, ЄНП, депутати Європарламенту та міжнародні правозахисні організації.
 
GidraДата: Неділя, 14.08.2011, 09:25 | Повідомлення # 29
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Революцию готовят гении, делают фанатики, а плодами ее пользуются проходимцы. Как удивительно емко в одной фразе великий немецкий политик 19-го века, канцлер Германии Отто фон Бисмарк отобразил ситуацию, сложившуюся в веке 21-ом в маленьком, но очень древнем украинском городе Белгороде-Днестровском.

Меня зовут Вадим Кесарчук, я депутат Белгород-Днестровского городского совета от Партии регионов. До настоящего времени являлся убежденным регионалом, одним из тех самых фанатиков, которые в 2010 году осуществили смену власти в Украине.

Я вступил в ПР в 2007 году, в период, когда партия подвергалась гонениям, когда она находилась в жесткой оппозиции к существующему "оранжевому режиму". Членство в партии тогда не сулило никаких привилегий, наоборот – одни неприятности.

Но я пошел на этот шаг, веря в то, что кроме ПР, никто не сможет изменить нашу жизнь к лучшему.

В тот период я был заместителем директора одного из самых крупных предприятий города – центрального городского рынка. Я прекрасно понимал, что моя позиция могла мне стоить "теплого" места, но принцип и политические убеждения были для меня выше здравого смысла.

Мною и моими единомышленниками на предприятии была создана одна из самых крупных первичных организаций ПР в городе.

Надо сказать, что центральный рынок в нашем городе – объект, можно сказать, стратегический – там работает каждый десятый совершеннолетний житель города. По сути, он – своего рода срез городской громады, индикатор ее состояния.

В 2004 году рынок пестрел всеми цветами политической палитры. Приверженцев каких только политических сил там не было! Но к выборам 2010 года ситуация кардинально изменилась – рынок отдал предпочтение бело-синим.

В этом была и наша заслуга – моя и моих единомышленников.

Скажу сразу, тот, кто знаком с таким организмом как рынок, знает, что заставить, приказать, вынудить людей изменить свои взгляды невозможно. Работающих здесь можно только переубедить. И мы переубедили.

На президентских выборах 2010 года именно наш город дал более 74 % голосов за Виктора Януковича, даже больше, чем средний показатель по Одесской области. Мы не спали несколько суток, напряженно следя за развитием событий, и в тех победных 3% Януковича есть и наша доля.

Но прошли выборы, Янукович победил, режим в стране сменился, гении и фанатики сделали свое дело, и в борьбу вступила третья категория "революционеров" – проходимцы.

Все это время они выжидали, кто же придет к власти, чтобы потом перехватить победное знамя.

Между выборами президента и выборами в местные советы было не так много времени и на политической арене вдруг начали появляться "истинные регионалы", о которых еще вчера никто ничего не знал.

Перебежчики из других партий уже стояли с приготовленными кошельками перед руководителем городской организации ПР – все они мечтали о первых местах в депутатском списке партии, а алчный блеск в глазах председателя сулил им надежду.

Настоящие партийцы, в том числе и я, не смогли смириться с такой постановкой вопроса. Мы не только выступали против этих назойливых прилипал, но и требовали провести чистку партии от тех, кто опорочил ее имя, когда она пребывала в оппозиции.

Видимо, в этот момент у меня и появился ярлык "неугодного". В итоге, в партийных списках я оказался одним из последних, зато выиграл выборы в мажоритарном округе.

Нешуточной была борьба за кандидатство от партии и на должность городского головы.

Неизвестно откуда "вынырнул" случайный в наших краях кандидат – Игорь Нановский.С городом его связывало только то, что "ннадцать" лет назад он в течение небольшого срока возглавлял завод "Гемопласт", откуда его быстро попросили.

Тем не менее, он самоуверенно заявил, что должен стать кандидатом от Партии регионов. Естественно, члены городской организации ПР, тогда еще свято верившие в справедливость, отвергли его и подобных ему.

Кандидатом от ПР стал убежденный регионал, человек, стоявший у истоков создания партийной организации в городе, и ни разу ее не предавший – Анатолий Чередниченко.

Но, как говорится, помощь нужна только талантливым, бездари пробьются сами. Не сильно огорчившись, Нановский меняет политическую окраску и выдвигается от партии "Сильная Украина".

И, что самое удивительное, выигрывает выборы, да еще с подозрительно большим отрывом, беспрецедентным для нашего города. Это довольно странный результат для городка, где все друг друга знают и никогда не проголосовали бы за чужака.

Уж не знаю, в чем причина такого успеха. Тем не менее, случилось так, как случилось.

Спустя некоторое время мэр, избранный от "Сильной Украины", прикинул, что правит городом тот, кто возглавляет большинство в городском совете. А большинство, хоть и шаткое, принадлежит ПР.

Игорь Нановский снова меняет политическую окраску и вступает в ряды регионалов и предлагает руководителю городской организации ПР Александру Македонскому уступить ему должность председателя городской партийной организации взамен на должность секретаря городского совета.

Тот с радостью соглашается. Правда, процесс избрания секретаря совета усложнился тем, что даже члены ПР не поддержали кандидатуру Македонского на эту должность, и он прошел только со второго раза. Но, как говориться, не мытьем так катаньем.

Последним камнем преткновения на пути к господству Игоря Нановского остается экс-кандидат в мэры Анатолий Чередниченко, являющийся главой фракции ПР в Белгород-Днестровском городском совете.

Но и с этой проблемой он справился довольно быстро, просто потребовав от депутатов фракции ПР переизбрать председателя.

Совесть, как правило, не кормит, поэтому депутаты проголосовали "за". Ваш покорный слуга после этого вышел из фракции.

А перед тем как выйти официально, дал оценку каждому из участников сложившейся ситуации.

В результате чего я, депутат городского совета от ПР, руководитель самой крупной первичной организации, член партии с 2007 года, имеющий пачку благодарственных писем от Виктора Януковича, Николая Азарова, от городской партийной организации и так далее, на сегодняшний день из-за своих убеждений потерявший свою работу, был еще и исключен из партии.

Вот уж действительно напоролся на то, за что боролся.

Сегодня город в состоянии социального взрыва. Но самое ужасное то, что центральному комитету партии до этого нет никакого дела.

Проблема в том, что люди порядочные, которые не способны пойти на сделку с совестью, не нужны никакому режиму – ни "оранжевым", ни бело-синим.

Скоро новые выборы в Верховную Раду, и снова найдутся фанатики, которые будут размахивать разноцветными знаменами с символами своих партий. Но до тех пор, пока мы не поймем, что ценность партии заключается не в цвете ее знамени, не в логотипе, на нем изображенном, а в людях ее представляющих, мы не сможем сделать правильного выбора, и не сможем изменить нашу жизнь к лучшему.
 
iKnopkaДата: Четвер, 18.04.2013, 10:49 | Повідомлення # 30
Підполковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 145
Репутація: 0
Статус: Offline
Найпопулярніша тема Шайди

www.iknopka.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Диктатура (Чи теперішній режим вже є диктатурою ?)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук: