Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 07:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Схід і Захід разом (спасибі жителям Донбаса)
Схід і Захід разом
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 10.08.2011, 17:34 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Садовий: Призначення директора аеропорту «Львів» – грім серед ясного неба

Новини / Новини Львова

Садовий: Призначення директора аеропорту «Львів» – грім серед ясного неба

Джерело: ZAXID.NET
Львівський міський голова Андрій Садовий під час брифінгу 10 серпня заявив, що не розуміє призначення новим директором ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» вихідця з Донбасу Романа Гонтарєва.

«Те, що я спілкувався з головою обласної державної адміністрації, погодження з боку ОДА на таке призначення немає. Мені важко зрозуміти це призначення, тому що я про нього взнав, фактично, в понеділок, що це планується. З тим чоловіком я незнайомий, чи має він відповідний управлінський досвід - я не знаю. На превеликий жаль, це не є компетенція органу місцевого самоврядування, і цю інформацію ми отримуємо постфактум», - розповів Андрій Садовий.

Відповідаючи на запитання, чи не вважає він, що цю посаду мав би займати львів’янин, мер Львова додав:

«Ви пам’ятаєте, що говорив Борис Вікторович (Колесніков – ред.), коли він був у Львові: що ми проведемо день незалежності і тоді будемо вирішувати питання стосовно керівника. Тому для мене це – як грім серед ясного неба. Я не можу зрозуміти, чому це робиться. На моє глибоке переконання, ми у Львові маємо достатньо багато фахівців для того, щоб займати важливі посади».

Нагадаємо, як сьогодні стало відомо ZAXID.NET, державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» отримало нового директора. Ним став виходець із Донецька Роман Гонтарєв.

Нагадаємо, директора ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» Олександра Загреву у травні перевели на нову роботу. Він працює заступником директора Львівської філії Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух). З цього часу обов’язки директора львівського аеропорту виконувала Тетяна Романовська.
 
GidraДата: Середа, 17.08.2011, 07:27 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Даунбассизм расползается, как раковая опухоль....

Додано (13.08.2011, 14:59)
---------------------------------------------
Кілька днів тому наш нинішній президент відлетів у Сочі… Не для здобуття морського загару, а паритись у кравтці з газового питання. Пройшло два –три дні і читаємо: «Зустріч у Сочі: позбавлення ілюзій та передчуття нової газової війни?» Загазована Україна… Про газ говорять вже не лише в кінці та на початку року, але щодня. Суди, обговорення новин, вислови самонадіяних власників газу з півночі. «Газовий дубець» завис над нами і постійно тримає Україну в напрузі. Всі ціни та тарифи , що випереджають зарплати списують нині на газову складову.

А ще дружбі з тим газовим сусідом наш президент радіє з завзяттям дитини дитсадкового віку. А в чому радість збільшити обсяги продажів в Росію, що вже завтра при певній відсотковій прив’язці товарообсягів до того «головного» ринку» обертається різкими несподіваними відмовами від українських товарів, принизливими перевірками наших підприємстів їхніми «контролерами». А далі зупинка підприємств, ріст безробіття та поглиблення зубожіння простих українців. А гроші отриманні з росіян знову туди і повертаютьс я за… газ. Отака газова круговерть. Нас спонукають купляти більше газу і по дорожчій ціні, та ще й нібито без права перепродувати чи купляти газ у казахів, туркменів чи азербайджанців. Отака, панове, загазованість українського життя.

Ще років сім тому, за Президента Кучми, "газову удавку" ніхто не відчував, ціною не цікавився і ця тема була на десятому плані. В Москві ніби чекали для своїх вибриків майже повної газифікації українських котелень замість спалювання вугілля та появи "націоналіста" Президента Ющенка.

Загазованість породила різні здирницькі схеми та лихварські посередницькі фірми. В усе це втягнукта держава, а чомусь не конкретні споживачі газу, які повинні були б самі купувати у самих виробників чи їх «торгових будинків». Далі українці «хімічать» так, щоб до рук з того невидимого газу прилипло щось видиме і «зелене». Так легко, не доклавши ні до чого рук, класти щось у кишеню. Ледачі , щоб не забруднити рук, не стромляють трубку у смітники та послідні відстійники, щоб мати власне альтернативне паливо. Ще б пак, бо тож треба і руки забруднити і грошики вкласти… Наші ледачі «диваки» лише собі на розумі.

А ти часом читаємо: «Наші відносини із Російською Федерацією стають все цікавішими. Вчорашня зустріч в Сочі Медвєдєва та Януковича це підтвердила. Кожен на цій зустрічі говорив про своє. Президент РФ- про злиття НАК Нафтогаз та Газпрому. Янукович - про те, що йому дуже хотілося б у питанні перегляду газових контрактів обійтися без судової процедури.

Сьогодні передовиці у російських ЗМІ вийшли під заголовками "Украина с одного газа не понимает" ,"Янукович и Медведев показали, что "медовый месяц" окончен. РФ и Украина на грани новой "газовой войны" і т.п. Слова російського експерта Михайла Корчємкіна про ймовірність війни і про те, що вона дасть Газпрому аргумент про необхідність будівництва обхідних газопроводів, російські електронні ЗМІ передрукували сотні разів.»

Воювати з року в рік за «газовий комфорт» від росіян українцям не ліньки. Ліньки тільки працювати над розширенням видобутку власного газу. Та воюють бездарно – весь час не то на боці і ворога, не то з викрученими руками в угоду ворогові, як полонені, а точніше «загазован»і . А чому немає волі та голосу на рахунок ціни за транзит? Знову війна на боці ворога? А може «любов до відкатних зелених»…

А навколо все «загазоване» : нові ціни на хліб та все «прикуте до газу». А ще в липні без звичайного галасу знову підняли ціни за газ більше ніж на 20%. Красиво і вправно! Газуємо далі…

А Росія,отримавши від легковірних за нібито «газові пільги» поступки по Севастополю, далі намагається тягнути «газовим ланцюгом» Україну до митного союзу. А потім, коли Україна забажає «якогось здешевлення», то знову мудро скаже, що це різні речі, що не стосуються одна одної. А експерти тим часом митикують прогнозують непрогнозоване з цього питання – настрій нашого північного сусіда. Але ж «умом Росію не понять», а провчити немає хисту та змоги, а головне, мабуть, через щось просто вдавано ліньки. А партнерів з нетвердою позицією не шанують та зверхньо витирають об них ноги.

Додано (17.08.2011, 08:27)
---------------------------------------------
Вугільна промисловість -є одним з важливих компонентів енергетичної незалежності України в умовах жорсткого протистояння на ринку палива та спробам північного сусіда, використати цей важіль у просуненні своїх геополітичних планів відродження новітньої імперії, під патронатом Москви. Тому цілком очевидна її домінуюча роль у вітчизняному секторі енергетики та економіки в цілому , як стримувального фактору перед загрозою втрати енергетичної та політичної незалежності.

Розуміючи всі ці моменти існування та подальшого розвитку вітчизняної вугільної промисловості, треба чітко усвідомлювати один важливий момент - втрата енергетичної незалежності автоматично несе за собою втрату незалежності політичної. Тому вугільна промисловість, як така має належите виключно державі, як гаранту її розвитку та збереження, як самої промисловості так і певного сегменту енергетичної незалежності.

Державний сектор у цій галузі має нараховувати не менше 80% від загального об'єму добутого вугілля та виступати фактором стабільності, утримуючи вугільну промисловість від різких коливань цін на тверде паливо та виступаючи гарантом дотримання умов соціального забезпечення робітників. Саме наявність державного сектору у цій галузі дозволить виключити з вугільного ланцюга тих посередників , які багатіють за рахунок шахтарських злиднів та важкої праці.

Схема-видобуток-переробка-транспортування-реалізація, повинна повністю належати державі та жорстко контролюватися з боку спеціальних та фіскальних органів. Приватні копальні можливі за умов передачі їм шахт, які фактично відпрацювали свій ресурс чи відкриття ними нових, з нуля, горизонтів. Ситуація коли діючи та стабільно працюючи підприємства навмисно доводять до стану банкрутства та за копійки передають у приватну власність має бути скасована. Усі попередні так звані приватизовані об'єкти мають бути повернуті у державну власність. Приватний капітал у цій галузі має стимулювати розробку нових копалин, а не доводити до зубожіння вже існуючи. Введення в експлуатацію нових приватних копалень має проходити за умов жорсткого контролю з боку держави за умовами праці та дотримання норм безпеки.

Але, навіть за умов наявності приватних копалень, реалізація видобутого вугілля має належите виключно державі , яка сама встановлює ціни та контролює їх дотримання. Зараз ситуація прямо протилежна , коли вартість добутої тони вугілля не перевищує 30% її реальної собівартості за рахунок існування непрозорої, тіньової схеми розробки та видобутку вугілля на так званих копанках. Наявність цих нелегальних копалень є серйозною загрозою не тільки екології регіону , але й енергетичній безпеці України. Держава фактично не контролює обсяги видобутого вугілля, яке завдяки існуванню тіньових схем , після певних маніпуляцій видається , як видобуте офіційними державними копальнями ,з подальшою їх реалізацією,за державні гроші виділені саме на утримання та дотацію існуючи підприємств.

2.Хронічне недофінансування вугільної промисловості - це міф, створений для того аби відвернути увагу від багато мільярдних тіньових оборудок у цій галузі. Про яке фінансування чи не до фінансування може йти мова, коли реальна ціна видобутого вугілля втричі менша за її реальну собівартість. Розуміючи це і намагаючись вибити з держави чергові дотації, створюються всі умови так званої жорсткої економії, коли в першу чергу заощаджують на безпеці праці та елементарних нормах її дотримання. Створюється ситуація, коли на одну тону добутого вугілля та кількості загиблих при її видобутку, Україна впевнено посідає друге місце, пропустивши вперед тільки Китай. Але китайські копальні відрізняються від українських саме високою вибухонебезпечністю та концентрацією метану. Тоді , як більшість аварій на Україні пов'язана саме з нехтуваннями з боку адміністрації нормами елементарної техніки безпеки шахтарської праці. Вугільна промисловість , завдяки корупційним схемам, давно стала над прибутковою .Відповідно люди , які працюють у цій схемі, а саме т.зв. "вугільні генерали" прекрасно розуміють , що у випадку будь чого вони не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Це у свою чергу породжує безкарність та відчуття безвідповідальності. Тому соціальні питання , такі , як забезпечення умов праці шахтарів, соціальні гарантії на момент їх травмування , регрес та забезпечення вугіллям відходить на другий план у порівнянні із гонитвою за додатковими тоннами вугілля, та практично анульовані та не фінансуються у повному обсязі.

Наявність чіткої схеми , з урахуванням соціальних проблем шахтарів - є тим самим моментом , яка має повернути промисловість з дотаційної у прибуткову, та повернути авторитет шахтарської праці. Зарплатня шахтаря має бути чітко прив'язана до ціни реалізації вугілля та відповідати усім коефіцієнтам, а не встановлюватися адміністрацією на свій власний розсуд. Роль держави у цьому моменті-це підтримання та жорсткий контроль, як за ціною реалізованої продукції так і за дотриманням роботодавцями умов праці та її відповідної оплати. Саме таке схема, з урахуванням усіх соціальних аспектів праці та гарантії її дотримання з боку держави, має бути запроваджена у вугільній промисловості. Ситуація коли шахтар стає заручником тіньових оборудок і не є захищеним з боку держави має бути поламана.

Дмитро Снєгирьов
Президент БФ " Підтримки Українських ініціатив"

 
kataruna1989sachenkoДата: Понеділок, 15.05.2017, 11:01 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Ось ще одна цікава та актуальна стаття https://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2225780-zakonoproekt-pro-fond-energoefektivnosti-potrebue-doopracuvanna-ekspert.html
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Схід і Захід разом (спасибі жителям Донбаса)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: