Вітаю Вас Гість!
Неділя, 05.05.2024, 01:24
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Мовна політика » Закон про знищення української мови
Закон про знищення української мови
rosaДата: Понеділок, 23.05.2011, 06:26 | Повідомлення # 16
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Треба боротися за свою мову, не давати себе збити з дороги тим, у кого замість серця камінь, не йти на повідку у людей бездуховних, цинічних, бездушних.

 
kazakДата: Вівторок, 05.06.2012, 11:06 | Повідомлення # 17
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 12
Репутація: 7
Статус: Offline
В первом чтении приняли закон "Об уничтожении украинского языка". Такое впечатление, что оппозиция "сдала" этот закон и украинский язык тоже.
Первое впечатление от увиденного и услышанного:как ни тяжело об этом говорить, но, может, западной Украине всё-таки отделиться от Уркаины? Кивалово-колесниченковское большинство своё "покращення" распространит на все сферы жизни украинцев, а разделение всё-таки спасёт и язык и культуру и нацию... Честно говоря, хочется оказаться в другом государстве, чтобы не видеть эти рожи...
 
grozaДата: Вівторок, 05.06.2012, 12:40 | Повідомлення # 18
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Так опозиція беззуба і бездіяльна.
Але я вважаю, що ділити Україну не можна. Потрібно українцям та патріотам України, - представникам нацменшин, стояти до останнього подиху.

Все залежить від того, чи зможемо ми обирати кращу владу. Влада України за визначенням зобовязана захищати український інформаційний (включаючи мовний ) простір.

Згадаймо, що колись половина України була полонізована.
І польща, Фінляндія - були під імпарією

Шкода, що зараз немає справжніх українських політиків, які здатні бути народними лідерами
 
svobodaДата: Вівторок, 12.06.2012, 08:45 | Повідомлення # 19
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 24
Репутація: 0
Статус: Offline
Геть окупантів і їхніх прихвостнів !!!

Прикріплення: 5894227.jpg (58.5 Kb)
 
grozaДата: Понеділок, 18.06.2012, 17:05 | Повідомлення # 20
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Українська мова в Україні

Нам хотілося б звернутися до громадян України, схильних впадати в зневіру, і нагадати: на сторожі національної долі стоять сили, могутніші за сезонну владу. Українська мова в Україні — то одна з первісних аксіом на тисячоліття. Її не спростувати. Мова нації — то її обличчя. Її візитівка в світ. При тому не англійська в Індії, не французька в Африці. Нас чомусь цікавить мова в осерді нації, а не її колоніяльний варіянт. Особливу увагу у світі викличе мова народу, що вижив і зберіг свою культуру в тисячоліття бездержавности, проголосив свою незалежність і свою Конституцію, в якій закріпив свою мову як державну. То явище гідне поваги. А водночас викликає настороженість: а як до цього поставляться будівничі збанкрутілої імперії? Вони ж крізь землю не провалилися. У них же вціліли усі кадри та збереглися усі методи. А головне — вони нічого не забули, і нічого не навчилися. Імперська хвороба з нахилом душити невиліковна. Колишні слуги — вони ж вічні слуги... Є щось особливо зверхнє і зневажливе в тому, що на українську національну гору напускають піґмеїв, оснащених павутиною юридичного плетива, бо хто стане вступати в дискусії з Ківаловим і Колісниченком, ознайомившись з їхньою творчістю. Але ж є закон відповідальности, є карма якої "політики" не розуміють. Сам факт винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про другу державну мову є зневагою до Конституції, прийнятої Верховною Радою. Екс-президент Л. Кравчук назвав це свідомою провокацією, спрямованою на розкол суспільства. Справді, Верховній Раді пропонують зраду свого ж Закону, чітко закріпленого в ст. 10. Усе це, на жаль, свідчить про культурний рівень депутатської більшості, яка думає, що голосування є перемогою. Ніякі рішення інституції, не авторитетної в народі, не матимуть значення. Але день 5 червня, безперечно, ввійде в історію як демонстрація цинічної зневаги до закону і до українського народу. Звичайно, люди без гідності ганьби не бояться. Але вона з ними навіки. Український народ століттями виборював право на своє ім'я і свою мову. Той факт записаний в книгах, вагоміших за протоколи сезонної Верховної Ради. Нам хотілося б звернутися до громадян України, схильних впадати в зневіру, і нагадати: на сторожі національної долі стоять сили, могутніші за сезонну владу. Тільки ті сили діють через людину, через гідного і сміливого громадянина.
Хто бореться, той поборе. Хто терпить — тому лиш горе.

Євген Сверстюк, учасник Ініціативної групи "Першого грудня"
 
MKCДата: Субота, 23.06.2012, 13:54 | Повідомлення # 21
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Мовна політика » Закон про знищення української мови
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук: