Вітаю Вас Гість!
Неділя, 05.05.2024, 07:58
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Мовна політика » Закривають україномовні школи
Закривають україномовні школи
grozaДата: Понеділок, 21.02.2011, 08:56 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
"Регіонал" визнав, що закриттю україномовних шкіл треба "покласти край"
Понеділок, 21 лютого 2011, 09:26

Закриття в деяких регіонах країни шкіл, у яких навчання ведеться українською мовою, є обмеженням свободи вибору громадян.

Це визнав депутат від Партії регіонів, доктор філософських наук, професор Віталій Заблоцький.

"Це теж є проблемою. Кажуть, у тому числі мої колеги, про необхідність збереження свободи вибору", - сказав він в ефірі Радіо "Свобода".

"Якщо такі випадки трапляються, то це теж обмеження свободи вибору, і необхідно категорично покласти край таким тенденціям, зберігати українську школу", - вважає Заблоцький.

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови.

В Україні цього дня відбудеться національний письменницький марафон "Рідною мовою", що стартує у Львові, і також буде в Ужгороді, Кривому Розі, Дніпропетровську, Луганську.

Радіо зазначає, що протягом останнього року можливість навчання дітей українською мовою в Україні скоротилася, особливо у східних областей. Зокрема, в Луганську батьки, захищаючи можливість для дітей вчитися українською, вдавалися до голодування.

 
nataДата: Понеділок, 21.02.2011, 16:35 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Гріх закривати школи
 
justvisДата: Четвер, 14.04.2011, 19:26 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
У Донецьку батьки і учні шкіл, що закриваються, вийдуть на вулицю

Завтра в Донецьку пройде акція протесту батьків і учнів шкіл, що закриваються.

Про це УНІАН повідомила заступник голови Донецької обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Марія ОЛІЙНИК і представники батьківських комітетів донецьких шкіл.

Згідно з повідомленням, 15 квітня з 08.30 до 09.30 на площі перед входом до Донецької міської ради, де проходитиме сесія міськради, відбудеться акція протесту батьків учнів, їхніх дітей і всіх небайдужих із метою зняття з розгляду питань «оптимізації» шкіл Донецька, а саме, ліквідації загальноосвітніх шкіл № 111 із українською мовою навчання й № 121 із російською мовою навчання. Також учасники акції протесту виступатимуть проти зміни статусу школи №2, яка сьогодні є навчальним закладом із поглибленим вивченням англійської мови.

Всі ці питання включено до порядку денного 5-ої сесії VI скликання Донецької міської ради.

Представники батьківського комітету школи №111 також повідомили, що сьогодні надіслали черговий лист Донецькому міському голові Олександру ЛУК’ЯНЧЕНКУ й голові постійної комісії з питань освіти, науки, справ культури та релігії Донецької міськради, голові Донецької обласної організації профспілки працівників освіти та науки Асі ГОРШКОВІЙ з проханням зняти з розгляду сесії питання про закриття школи.

Як повідомляв УНІАН, 12 квітня відбулося перше читання порядку денного пленарного засідання Донецької міської ради 5-ої сесії VI скликання, на якому депутати розглянули питання «Про ліквідацію Донецьких загальноосвітніх шкіл I-III ступенів №111, №121 і №154». Після розгляду питання депутати ухвалили одностайне рішення винести питання про ліквідацію цих загальноосвітніх шкіл на сесію міської ради, яка відбудеться 15 квітня.

Довідка УНІАН. У Донецькій області в 2011 році планується закриття 26 загальноосвітніх шкіл. За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття навчальних закладів відбуватиметься згідно з розробленою «Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їх утримання».


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Мовна політика » Закривають україномовні школи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: