Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 11:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Тарифи ЖКГ
Тарифи ЖКГ
grozaДата: П`ятниця, 27.05.2011, 17:55 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
тарифи ЖКГ

Уряд вводить єдиний алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ


27.05.2011 | 16:05 | Прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі


Перший віце-прем'єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам ряду міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України. Про це він заявив у п'ятницю на нараді в Кабінеті Міністрів, на якій обговорювався хід виконання доручень Президента і Прем'єр-міністра України з наведення порядку в житлово-комунальному господарстві.

За словами Андрія Клюєва, в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості. Він особливо підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонам «просто неможливо зрозуміти». Приміром, за гарячу воду в Миколаєві платять 9,05 грн. за кубічний метр, а в Івано-Франківську - 20,43 грн.

За словами Першого віце-прем'єр-міністра, останнім часом тарифна політика у сфері ЖКГ перетворилася з суто економічної в соціальну і навіть на політичну проблему, оскільки на ній активно спекулюють опоненти Уряду, «розігріваючи» суспільство.

«Реформа ЖКГ триває в Україні вже десять років, однак результатів ніяких. Процвітає корупція і хабарництво. За останні п'ять місяців порушено 850 кримінальних справ щодо зловживань у житлово-комунальній сфері» - зазначив Андрій Клюєв. За його словами, давно пора навести лад у ЖКГ і Уряд бере це питання під свій жорсткий і постійний контроль.

Звідси
 
ОмутДата: П`ятниця, 10.06.2011, 19:41 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 44
Репутація: 13
Статус: Offline
Сейчас прилепили на дверь....перечень тарифов.....Попробую отсканировать....
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 19.06.2011, 10:13 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Подвійні тарифи - порушення рівності прав громадян – О. Сергієнко

Існування подвійних тарифів, як це встановлено у Києві із початку 2011 року, законодавчими та нормативними актами не передбачене, оскільки це - явне порушення рівності прав громадян, гарантованих Конституцією.

Про це пише директор «Інституту міста» Олександр Сергієнко у статті для тижневика «Дзеркало тижня. Україна».
За його словами, в статті 24 сказано: не може бути жодних привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками.
А вже тим більше - за часом оплати комунальних платіжок.
У КМДА заявляють, що такий підхід працює на благо народу: заплатив до 20-го - отримай знижку.
На послуги, пов'язані з тепловою енергією, - 6%, на квартплату - 10%.
Однак, якщо це знижка, то вона має компенсуватися з міського бюджету, зазначає Сергієнко.
А пошук відповідної статті видатків у останньому дав нульовий результат. Це означає, що обидва тарифи влаштовують комунальників як рентабельні.
Єдиний випадок, коли сума платежу може змінитися з певного моменту часу законним шляхом, - це укладення договору, де прописані штрафні санкції або диференційована ціна, але при обопільній згоді сторін.
Однак в угоді про надання житлово-комунальних послуг цього пункту також немає.
У пункті 3, наприклад, вказано «розмір щомісячної плати» - цілком визначена сума, причому одна. І ніяких «до» та «після» 20-го числа.
Далі в пункті 8 сказано: «За несвоєчасне внесення плати із споживача стягується пеня у встановленому законом розмірі». І знову про «до» та «після» - ні слова.
У пунктах 11.5 та 12.3 теж йдеться про пеню, але ніде ні слова про різні тарифи або знижки до 20-го числа.
Виходить, у договорі КМДА прописала одне, а на практиці відбувається зовсім інше, відзначає Сергієнко
Як відомо, розпорядженнями Київської міської держадміністрації від 29 грудня 2010 року № 1221 і 1222 для киян встановили одразу два тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій (квартплату), на опалення та гаряче водопостачання.
Якщо, наприклад, попереднього місяця громадянин заплатив за комунальні послуги до 20 числа, то наступного йому нараховують за опалення по 2,91 гривні за квадратний метр і по 51,38 гривні з людини за гарячу воду (за відсутності лічильників).
Якщо ж заплатив після 20-го, то тарифи зростають: 3,10 гривні - за опалення та 54,35 гривні - за воду.
Два тарифи на квартплату також «узаконено», але для кожного будинку окремо.

Джерело - «Дзеркало тижня. Україна»
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Тарифи ЖКГ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: