Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 03.05.2024, 19:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Америка » Заряд
Заряд
grozaДата: Субота, 12.03.2011, 19:06 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Інженери зможуть збільшити час роботи пристроїв від акумулятора в 100 разів

Команда інженерів-електриків Університету Іллінойсу в Сполучених Штатах вважає, що їх метод дозволить мобільним пристроям працювати від одного заряду акумулятора в 100 разів довше. Він заснований на зміні способу роботи цифрової пам'яті, яка споживає більшу частину заряду.

Чіпи енергонезалежній пам'яті містять у собі надзвичайно тонкі металеві дроти. Кожного разу, при зверненні процесора до пам'яті, по них проходить електричний струм, необхідний для отримання доступу до міститься в ній. Інженери порахували, що при зменшенні розмірів елементів, що відповідають за зберігання та вилучення інформації, може бути скорочено і кількість затрачуваної електроенергії. Вони виявили спосіб використання в якості їх замінника вуглецевих нанотрубок, чия товщина складає одну соту товщини людської волосини.

Фен-Сюн (Feng Xiong), аспірант, який є провідним автором статті, опублікованій з цього приводу в журналі Science, пояснив: «Кількість спожитої електрики масштабується залежно від обсягу пам'яті. За допомогою нанорозмірних контактів ми здатні досягти набагато меншого споживання енергії ». Професор Ерік Поп (Eric Pop), який керував проектом, додав: «Я думаю, кожен, хто має справу з великою кількістю зарядних пристроїв і змушений заряджати електроніку кожну ніч, мріє про стільниковий телефон або ноутбук, який працював би від одного заряду акумулятора протягом тижня або місяця ». Він вважає, що розвиток їх розробки дозволить, зрештою, досягти такої енергоефективності, при якій телефону буде достатньо однієї лише сонячної, кінетичної або теплової енергії для повноцінної роботи.

 
justvisДата: Субота, 12.03.2011, 23:37 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Вже пора з зарядкою щось робити. Хоч би в 10 раз довше мобільники працювали

http://justvis.at.ua
 
justvisДата: Вівторок, 15.03.2011, 20:41 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
А в Європі обіцяли універсальний зарідний пристрій до всіх моделей

http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Америка » Заряд
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: