Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 23:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Азія та Африка » Перспективы Ближнего Востока (Революции в странах Ближнего Востока- кому и для чего...?)
Перспективы Ближнего Востока
GidraДата: Понеділок, 28.02.2011, 14:43 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Ближний Восток взорвался....Взорвался неожиданно....Один за другим летят со своих кресел ранее обожестваляемые " национальные " лидеры....
Но такими уж " национальными " и такими уж " лидерами " они были...? Или просто их терпели по инерции..как фараонов,кесарей и шахов...?
Что это- блажь толпы..или реакция доведенного до отчаяния народа..?
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 28.02.2011, 16:21 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Внаслідок революційних подій в країнах мусульманського світу Україну очікує великий потік нелегалів

«З подіями, які сьогодні відбуваються в мусульманському світі – ми бачимо, яка пішла ланцюгова реакція – з’явилися проблеми перед Україною. Перша проблема, яка є – це у зв’язку з безробіттям, ми отримали нову хвилю трудової еміграції в Європу і в Американський континент, враховуючи і Росію, і друга проблема – ми будемо мати великий потік нелегалів з тих країн, де сьогодні є заворушення», - сказав Кубів 28 лютого на прес-конференції у Львівському прес-клубі.

Степан Кубів наголосив, що цю проблематику потрібно бачити, і, враховуючи її глобалізацію, вносити корективи для захисту українського ринку.

 
GidraДата: Субота, 05.03.2011, 18:58 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Это да.....Пока в этих странах воцарится спокойствие.....беженцы заполонят ближайшие территории....
Думаю, все же нам это не грозит...Они все захотят в Европу....

Додано (04.03.2011, 00:15)
---------------------------------------------
Так что там в Ливии..? Кто- то последние новости слыхал...?

Додано (05.03.2011, 19:58)
---------------------------------------------
Вот сегодня показывали- 820 человек ( беженцы из Туниса ) уже на итальянской земле...Жалко их, конечно...но нужны ли они там..? Это хозяевам решать....

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 08.03.2011, 13:41 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Каддафі погодився піти у відставку
Сьогодні 10:57
Лівійський лідер Муаммар Каддафі погодився піти у відставку, за умови що його не будуть судити.

Через свого колишнього прем'єр-міністра Джадаллу Тазуза Алхі, який обіймав посаду голови уряду у 80-х роках, Муаммар Каддафі назвав умови своєї відставки.

Лівійський лідер згоден піти з посади очільника джамахірії, якщо опозиція гарантуватиме безпеку йому та його родині. А також Каддафі не хоче, щоб його після відставки притягли до суду.

Якщо опозиціонери згодні на такі умови, Каддафі пропонує Національній раді скликати Загальний народний конгрес та сформувати тимчасовий комітет, якому він і передасть владу.

Однак опозиція вже відмовилася від пропозиції лідера Лівії, оскільки таким чином Муаммар Каддафі зможе піти з посади безкарно і з гідністю.

А демонстранти ж хочуть, щоб він відповів за сотні загиблих під час заворушень у Лівії.

Як повідомляла раніше tochka.net, Джадалла Тазуз Алхі виступив на телебаченні Лівії із закликом до повстанців. Віз запропонував їм скласти зброю і розпочати переговори з Каддафі.

Також стало відомо, що Муаммар Каддафі став головою Африканського союзу завдяки проституткам від прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі.

 
svetДата: Четвер, 10.03.2011, 16:23 | Повідомлення # 5
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Сама найкраща перспектива - висосати там всю нафту. Всю до каплі. І заживуть туземці мирно та ладно.
 
grozaДата: Четвер, 10.03.2011, 18:42 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
У РПЦ підтримали Каддафі: він має право придушувати заколоти силою

У РПЦ підтримали та схвалили дії Муаммара Каддафі, заявивши, що влада має право придушувати заколоти силою.

Таку заяву зробив відомий своїми скандальними ініціативами протоієрей Всеволод Чаплін. При цьому священнослужитель зауважив, що заколоти потрібно відрізняти від народних повстань, запропонувавши виконувати цю функцію спецслужбам та інтелектуальній еліті.

Таким чином Чаплін прокоментував висловлювання одного з ідеологів прокремлівського руху "Наші", глави його православного спрямування Бориса Якеменко, який підтримав жорстокі дії Муаммара Каддафі по відношенню до повсталих лівійців.

На думку глави синодального відділу РПЦ протоієрея Всеволода Чапліна, держава має право застосовувати силу для придушення заколотів.

"Бувають ситуації, коли держава може застосувати силу, наприклад, пригнічуючи заколоти - саме заколоти, а не народні повстання - змови, спробу всупереч волі народу підпорядкувати його зовнішній силі. Коли таке відбувається, влада за підтримки суспільства повинна відповідати силою на силу", - заявив протоієрей.

Чаплін пояснив, що межу між заколотом і народним повстанням необхідно встановлювати в кожній ситуації окремо.

За словами представника РПЦ, народне повстання - це "відображення глибоких суперечностей у житті суспільства", коли влада не виконує свої обов'язки, і люди не можуть більше жити при ній. Бунтівники або змовники, навпаки, діють не тільки проти волі влади, а й проти волі народу",

В такій ситуації "суспільство з допомогою влади має вміти себе захистити". "Якщо вони себе захистити не вміють, то горе їм", - заявив протоієрей.

Чаплін відзначив, що народні повстання траплялися у світі багато разів. Один з яскравих прикладів - "те, що відбувалося нещодавно в Єгипті". Інша ситуація, на думку представника РПЦ, мала місце в Росії в 1917.

 
justvisДата: Четвер, 10.03.2011, 19:52 | Повідомлення # 7
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Тарасюк закликає Януковича відібрати у Каддафі українські нагороди

У Муаммара Каддафі є ордена Ярослава Мудрого і Богдана Хмельницького.

Лідера Лівії Муаммара Каддафі необхідно позбавити державних нагород України.

Про це йдеться у зверненні лідера Народного руху України, народного депутата фракції НУНС Бориса Тарасюка до Президента України Віктора Януковича.

"Україна має засудити застосування лівійським режимом військової сили проти свого народу. Це можливо зробити, в тому числі і шляхом позбавлення Муаммара Каддафі державних нагород Україна", - вважає Тарасюк.

Він нагадав, що в 2003 році Каддафі був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого I ступеня, а в 2008 році - орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Він зазначив, що вручення нагород главам іноземних держав є загальноприйнятою міжнародною практикою.

"Разом з тим, у виняткових випадках, можливе відкликання таких державних нагород, як це сталося у випадку з Муаммаром Каддафі у 2007 році, коли Болгарія відкликала Софійську медаль пошани за смертний вирок п'яти болгарським медсестрам, які працювали в Лівії", - зазначив Тарасюк.

На думку Тарасюка, Каддафі несе "пряму і безпосередню відповідальність" за події в Лівії і загибель мирного населення.

Тому, вважає він, якщо не позбавити Каддафі державних нагород України, то це дискредитує всю нагородну систему і кавалерів зазначених орденів. А отже, завдасть шкоди іміджу України у світі.


http://justvis.at.ua
 
nataДата: П`ятниця, 18.03.2011, 10:42 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
А от навіть Росія, і та заявила, що вже не дружить з Каддафі

Додано (18.03.2011, 11:42)
---------------------------------------------
Уряд Франції має намір почати військову операцію в Лівії протягом декількох годин.

Про це 18 березня повідомляє «Лента.ру» з посиланням на заяву представника уряду Франсуа Баруан.

У ніч на п’ятницю Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою негайного припинення вогню в Лівії. Документ закріплює за світовим співтовариством право застосувати будь-які заходи для недопущення насильства по відношенню до мирного населення Лівії, за винятком прямого військового вторгнення.

У свою чергу, прихильники лівійського лідера Муаммара Каддафі заявили, що прийнята ООН резолюція несе загрозу для єдності країни, оскільки документ «закликає лівійців вбивати один одного». Раніше в Тріполі попередили, що у відповідь на будь-яку «збройну дію» будуть збивати цивільні літаки і топити судна.

 
justvisДата: Субота, 19.03.2011, 22:07 | Повідомлення # 9
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
19.03.2011 21:48 , ОСТАННІ НОВИНИ

США завдали ракетного удару по лівійській ППО

Збройні сили США провели у суботу перші запуски ракет Tomahawk по об`єктах в Лівії, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на телекомпанію Fox News.

"США приєдналися до військової операції в Лівії, запустивши ракети по об`єктах лівійської ППО з кораблів ВМС. Ракетні удари розчистять шлях для літаків (країн - учасників операції), що забезпечують дотримання режиму повної заборони польотів над Лівією", - повідомляє телекомпанія з посиланням на свої джерела.

Раніше представник Пентагону повідомив американським ЗМІ, що біля берегів Лівії знаходяться три підводні човни і два кораблі ВМС США з ракетами Tomahawk на борту, здатними збивати літаки і знищувати об`єкти ППО.


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 20.03.2011, 10:42 | Повідомлення # 10
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Лідер ЛДПР Володимир Жириновський у суботу, 19 березня, закликав мусульманський світ об'єднатися і підтримати Муаммара Каддафі.

"ЛДПР звертається до всіх народів мусульманських країн із закликом об'єднатися та виявити солідарність із Муаммаром Каддафі. Керівництво цих країн має спільно виступити проти воєнних дій НАТО в Лівії", - сказано в заяві російського політика, опублікованій на сайті його партії.

"Не залишайте Лівію в біді, наодинці з потужною військовою машиною північноатлантичного блоку. Не можна дозволити НАТО роздушити демократію в Лівії, тим більше що ця країна нікому не загрожує. Не можна залишатися осторонь від подій. Не йдіть на поводу в недалекоглядних європейських і заокеанських політиків", - заявив голова ЛДПР.

З його слів, важливо зупинити це божевілля, адже наступного разу на місці Лівії може опинитися будь-яка інша мусульманська країна. "Захід налаштований агресивно і рішуче. Негативний досвід військового втручання в Афганістан і Ірак нічому їх так і не навчив", - зазначив Жириновський.

 
justvisДата: Четвер, 24.03.2011, 20:22 | Повідомлення # 11
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Каддафі та його опозиція одержали запрошення за стіл переговорів

Африканський союз запропонував лівійському лідерові Муаммару КАДДАФІ, лівійській опозиції провести переговори в Аддіс-Абебі найближчої п'ятниці, повідомив у четвер журналістам голова союзу Жан ПІНГ.Як передає Reuters, Ж.ПІНГ також додав, що в переговорах може брати участь не сам М.КАДДАФІ, а лівійський прем'єр-міністр. Окрім цього, він заявив, що до участі в переговорах запрошуються представники Євросоюзу, Радбезу ООН і сусідніх з Лівією арабських держав.

Як повідомляв УНІАН, у середині лютого 2011 року в Лівії почалися виступи з вимогою відставки правлячого країною більш як 40 років М.КАДДАФІ, які згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і бунтівниками. Міжнародні організації заявляють про тисячі жертви зіткнень повсталих з урядовими військами, влада Лівії це заперечує.

РБ ООН 17 березня прийняла резолюцію, що передбачає введення безполітної зони над Лівією і уможливлює проведення іноземної військової операції проти сил М.КАДДАФІ. В операції, яка одержала умовну назву "Одіссея. Світанок", беруть участь низка країн, зокрема – Велика Британія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія. За даними лівійських властей, в результаті розпочатих 19 березня ударів сил коаліції загинули десятки мирних громадян. Країни-учасниці коаліції ці відомості не підтверджують.


http://justvis.at.ua
 
квіткаДата: Неділя, 03.04.2011, 15:44 | Повідомлення # 12
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
США припиняють участь у військовій операції в Лівії

Міжнародні відносини, сьогодні о 16:13

Збройні сили США припиняють безпосередню участь у військовій операції в Лівії.

Про це повідомили міністр оборони США Роберт Гейтс і голова Об'єднаного комітету начальників штабів ВС США адмірал Майкл Маллен.

Згідно з інформацією, завершення місії буде покладено на Великобританію, Францію та інших союзників по НАТО.

За словами Р. Гейтса, з сьогоднішнього дня Військово-повітряні сили США припинять авіаудари по військових об'єктах у Лівії. Також буде припинено запуск крилатих ракет «Томагавк» з американських есмінців і підводних човнів, що знаходяться біля узбережжя Лівії в Середземному морі.

У той же час поки вирішено не відкликати кораблі із зони операції на той випадок, якщо силам НАТО ще буде потрібно військова підтримка.

 
justvisДата: Неділя, 03.04.2011, 22:09 | Повідомлення # 13
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Заступник міністра закордонних справ Лівії Абделаті Обеіду прибув до Греції для передачі послання від лівійського лідера Муамара Каддафі.
Заступник голови МЗС Лівії прибув до Афін з таємним посланням від Каддафі
Фото: Reuters
Посланець Каддафі прибув до Греції

Про це повідомляє в неділю, 3 квітня, агентство AP з посиланням на офіційного представника грецького МЗС Григоріса Делавекураса.
За його словами, прем'єр-міністр Лівії Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді домовився з грецькою стороною про візит Обейді по телефону ще в суботу. Метою візиту Обеіду є передача послання від Каддафі прем'єр-міністрові Греції Йоргос Папандреу.

Зміст послання не розголошується.

Раніше повідомлялося, що Обейді покинув Лівії у напрямку туніського аеропорту Джерба, звідки потім вилетів в столицю Греції Афіни.

Абделаті аль-Обейді, колишній прем'єр-міністр Лівії, в даний час грає роль міжнародного посланника лівійського лідера Муамара Каддафі після відходу в четвер у відставку глави МЗС Лівії Муси Куси.


http://justvis.at.ua
 
grozaДата: Понеділок, 11.04.2011, 08:46 | Повідомлення # 14
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Каддафі прийняв пропозицію від Африканського союзу щодо врегулювання ситуації в Лівії
2011-04-11 08:47:00 • Світ

Каддафі вийшов з намету разом з гостями, а потім сів в автомобіль і поїхав до місця збору його прихильників.

Лівійський лідер Муаммар Каддафі вирішив прийняти пропозицію про врегулювання ситуації в країні, які були підготовлені Африканським союзом.

Таку інформацію озвучив сьогодні, 11 квітня, Президент ПАР Джейкоб Зума.

Повідомляється, що самі переговори делегації Африканського союзу з лівійським лідером пройшли вчора в Тріполі. Однак у чому саме полягають пропозиції, невідомо.

Зазначимо, що після переговорів Каддафі вийшов з намету разом з гостями, а потім сів в автомобіль і поїхав до місця збору його прихильників.

Зі слів очевидців, привітавши людей, він виїхав, а делегатам не залишалося нічого іншого, як теж роз'їхатися.

Як повідомлялося раніше, 10 квітня стало відомо, що прихильники Каддафі завершили роботу над чорновим проектом конституції Лівії.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Азія та Африка » Перспективы Ближнего Востока (Революции в странах Ближнего Востока- кому и для чего...?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: