Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 01:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Все інше » Пилипенко проти червоного прапора
Пилипенко проти червоного прапора
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 29.04.2011, 19:44 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Пилипенко: Чи дотримає глава держави вимог Конституції України?

Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» у новій редакції фактично визначає порядок використання Державного Прапора України (поряд із червоним прапором). І такий закон ухвалений за підтримки 260 народних депутатів, тобто – простою, а не конституційною більшістю, тобто він суперечить Конституції України, і Президент України мав би застосувати щодо нього право вето.

Про це заявив доктор юридичних наук, професор, депутат Львівської обласної ради Пилип Пилипенко, – повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Пилипенко, зокрема, зазначає:

«28 квітня 2011 року Львівська обласна рада на позачерговій сесії ухвалила рішення «Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначання днів пам’яті жертв Другої світової війни», яким звернулася до Президента України щодо вотування Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Як відомо, цим законом, що був ухвалений Верховною Радою України 21 квітня 2011р., передбачається використання під час святкувань перемоги поряд з Державним синьо-жовтим стягом також червоного радянського прапора, який у законі чомусь називають «прапором перемоги».

Депутати Львівської обласної ради вважають, що своїм нечуваним за зухвалістю та цинізмом рішенням Верховна Рада України протиставила себе не лише українській нації, яка найбільше постраждала від комуністичного тоталітарного режиму, але і світовій громадськості. Для мільйонів людей у всьому світі червоні радянські прапори нерозривно пов’язані із масовим насильством, державним терором і комуністичним геноцидом. Тому вивішувати червоні прапори – це схвалювати злочини проти людяності, солідаризуватися з масовими вбивствами та виправдовувати більшовицьких катів.

У своїх виступах на сесії депутати наголошували, що реалізації вимог цього закону, якщо він буде підписаний Президентом України, може призвести до ще більшого загострення ситуації у нашій країні, а протистояння між прихильниками та противниками червоного прапора під час відзначення днів пам’яті жертв Другої світової війни матиме негативний вплив на стан дотримання правопорядку в Україні та її позитивний імідж у світі.

Переважна більшість аргументів, що ними послугувались депутати, засуджуючи рішення Верховної Ради України, знайшли своє відображення в ухваленому обласною радою Зверненні до Президента України про необхідність вотування поданого йому на підпис закону. Однак, один із дуже важливих аспектів, про який наголошувала з трибуни обласної ради депутат від фракції ВО «Свобода» Ірина Сех, і який є однією із важливих підстав для вотування цього закону, відображений у зверненні дещо поверхово. Йдеться про його конституційність.

Нагадаємо, що за чинною Конституцією України, одним з державних символів нашої держави є Державний Прапор України. І у ст. 20 Основного Закону передбачено, що «…порядок використання державних символів України встановлюється законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України». Тобто йдеться про голоси трьохсот народних депутатів.

На жаль, за п’ятнадцять років існування Конституції України такого Закону ухвалити не вдалося. Спроби попередніх Президентів, які намагалися отримати відповідний закон, не знаходили підтримки депутатського корпусу. Щоправда, у 2001 році Президент Леонід Кучма видав як компромісний варіант Указ з доволі оригінальною назвою «Питання щодо використання державних символів України». І на цьому все завершилось.

Що ж стосується поданого на підпис Президентові України закону « Про внесення змін до закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», то тут пропонується статтю другу після абзацу третього доповнити новими абзацами, один з яких передбачає офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним Прапором України.

А отже поряд із встановленням порядку використання червоного прапора фактично визначається порядок використання Державного Прапора України. І такий закон ухвалений за підтримки 260 народних депутатів, тобто – простою, а не конституційною більшістю. Звідси логічно випливає висновок, що ст. 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» у новій редакції суперечить вимогам частини п’ятої ст. 20 Конституції України, а за тих обставин Президент України мав би відмовити у підписанні цього закону та застосувати щодо нього належне Главі держави право вето (див. ст. ст. 94, 106 Конституції України).

Чи дотримає глава держави вимог Конституції України, побачимо вже скоро».

 
nataДата: Субота, 30.04.2011, 20:17 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
З Київського університету зняли червоний прапор

Учора кілька активістів громадської організації "Чорний комітет" зняли червоний прапор з червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який вивісили незадовго до цього.

Як передає "ТСН" , представники організації заявили, що побачивши прапор, вони згадали про гасло "наводьте порядок власноруч" і зняли прапор.

У комітеті також зазначили, що не хочуть образити ветеранів Великої Вітчизняної, проте виступають проти радянської символіки на вулицях українських міст.

Нагадаємо, 21 квітня цього року Верховна рада України внесла зміни до закону "Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги ". Якщо Президент України його підпише, то червоний прапор отримає офіційний статус і 9 травня цього року може з'явитися на всіх адміністративних будівлях в Україні.

Депутати кількох обласних і міських рад вже заборонили розміщення радянської символіки на державних установах та комунальних підприємствах.

 
grozaДата: Середа, 04.05.2011, 16:15 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
На Івано-Франківщині 9 травня вивісять українські державні прапори

На Прикарпатті 9 травня висітимуть державні прапори.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, відповідаючи на запитання журналістів про те, що святкуватимуть у регіоні 9 травня – День Перемоги чи День пам’яті.

«День пам’яті у нашій області і в Україні буде 22 червня, коли буде 70 років початку Другої світової війни, – наголосив голова ОДА. – Ця війна розпочалася 1 вересня зі спільної окупації Польщі німецькими і радянськими військами. Так гласить європейська історія. Радянська історія говорить, що початок бере 22 червня, коли німці напали на Україну як складову СРСР».

За словами М.Вишиванюка, на День Перемоги будуть вивішені прапори, які «чітко визначені у Конституції України: що, де і коли вивішується. Я буду дотримуватись Конституції». «У нашій області будуть вивішені згідно з Конституцією державні прапори України, – наголосив губернатор. –Так говорить Конституція».

Він нагадав, що «основним, базовим документом» є закон, ухвалений ще у 2000 році. «А там записано, що фронтовики, учасники війни можуть приходити на урочистості з атрибутикою часів Другої світової війни, – зауважив М.Вишиванюк. – І не потрібно плутати атрибутику з червоними прапорами. І якщо хтось прийде на парад, мітинг, який буде традиційно 9 травня біля Вічного вогню, з військовою атрибутикою, то ніхто нічого нікому робити не буде і не повинен. А спеціальної команди вивішувати по області червоні прапори ніхто не давав, і, принаймні, давати не буде».

У свою чергу голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич уточнив, що у законі «немає жодного слова про імперативний наказ обов’язковості вивішування прапорів». «У законі є роз’яснення, в якому порядку вони (прапори) можуть бути використані, але не зобов’язані», – додав О.Сич.

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення заборонити на території регіону вивішувати червоні прапори 9 травня.

 
justvisДата: Середа, 04.05.2011, 17:09 | Повідомлення # 4
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
На держустановах Буковини 9 травня будуть лише державні прапори, - Папієв
14:13, 04.05.2011

4 травня під час апаратної наради голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв наголосив, що у День перемоги на державних установах області будуть встановлені державні прапори.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Чернівецької ОДА, таким чином голова обласної виконавчої влади відреагував на оприлюднені в деяких ЗМІ області повідомлення окремих політичних сил про мітинги протесту з приводу використання у святкових заходах 9 травня червоних прапорів.

«Хто з політиків, які вирішили попіаритись на цій темі, забажає на своїх партійних офісах, чи приватних будинках встановити червоні прапори, нехай встановлює. В Україні є державна символіка і вона має використовуватися під час святкувань. Думаю, такі підходи мають бути і в органах самоврядування Буковини», - зауважив Папієв.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк зазначив, що 9 травня в області висітимуть державні прапори - спеціальної команди вивішувати по області червоні прапори ніхто не давав і давати не буде.


http://justvis.at.ua
 
grozaДата: Четвер, 05.05.2011, 09:07 | Повідомлення # 5
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Червоний прапор – символ сталінського реваншу, – заява голів облрад
09:55, 05.05.2011

4 травня свободівці-голови обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини Олександр Сич, Олег Панькевич та Олексій Кайда у спільній заяві висловили обурення з приводу ухвалення Верховною Радою України 21 квітня цього року Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», який містить вимоги щодо використання офіційними установами України червоних прапорів, та вважають ухвалений закон аморальним, незаконним і неконституційним.

Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі ВО «Свобода».

Подаємо заяву в повному обсязі:

«Червоні прапори нерозривно пов’язані із масовим насильством, державним терором і комуністичним геноцидом. Для України – це символ її поневолення та тотального нищення Нації.

Піднімати такі прапори – означає схвалювати злочини проти людства, солідаризуватися з масовими вбивцями, виправдовувати геноцид.

Піднімати червоні прапори – означає зухвало глумитися з пам’яті мільйонів людей, яких замучили московсько-большевицькі кати, заморили голодом, вивезли на сибіри, розстріляли по ярах і лісах або кинули до тюрем і концтаборів.

Піднімати червоні прапори – означає знущатися з пам’яті 100 мільйонів людей, знищених світовим комунізмом у ХХ столітті.

Своїм нечуваним за брутальністю і цинізмом рішенням Верховна Рада України протиставила себе не лише українській Нації, яка найбільше постраждала від комуністичної окупації, але і світовій громадськості. 2006 року ПАРЄ резолюцією № 1481 закликала засудити злочини тоталітарних комуністичних режимів. 2009 року Парламентська асамблея ОБСЄ засудила нацистський та сталінський режими, «які принесли геноцид, порушення прав та свобод людини, воєнні злочини та злочини проти людства», а Європарламент визначив 23 серпня як Загальноєвропейський День пам'яті жертв сталінізму та нацизму.

Після рішення Верховної Ради 21 квітня 2011 року кров жертв Биківні, Дем'янового Лазу, Сандормоху і Катині – і на руках народних депутатів України. Цим блюзнірським голосуванням народні обранці розстріляли мертвих співвітчизників ще раз.

Рішення Верховної Ради України щодо вивішування червоних прапорів Совєцької імперії суперечить чинному законодавству нашої держави. Відповідно до статті 20 Конституції України та статті 23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Державним Прапором України є синьо-жовтий стяг і лише виключно він є прапором, який треба використовувати на будівлях усіх органів влади та місцевого самоврядування.

Зважаючи на викладене, вимагаємо від Президента України застосувати право вето щодо Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», ухваленого Верховною Радою України 21 квітня 2011 року.

Закликаємо органи місцевого самоврядування та інші органи влади відмовитися від вивішування 9 травня червоних прапорів совєцької окупації. Пропонуємо провести 8-9 травня Дні пам’яті жертв Другої світової війни та вшанувати пам’ять українців і всіх, які стали жертвами німецько-нацистського, московсько-большевицького та інших окупаційних режимів.

Звертаємося до священнослужителів усіх конфесій з проханням провести 8-9 травня молебні за українців і всіх, які загинули у боях за Незалежність України під час Другої світової війни або стали жертвами німецько-нацистського, московсько-большевицького та інших окупаційних режимів.

Переконані, що українці з честю, рішучо і твердо протидіятимуть усяким антиконституційним спробам нав’язати червоні прапори сталінського реваншу.

Пам’ятаймо, в України є лише один-єдиний прапор Перемоги – державний синьо-жовтий стяг!», – йдеться у спільній заяві свободівців-голів обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини».

 
justvisДата: П`ятниця, 06.05.2011, 13:09 | Повідомлення # 6
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
АП відправила «червонопрапорний» закон на експертизу в Кабмін і Мін’юст

Чи помітить Мін’юст те, що 300 голосів не було ?

До Адміністрації Президента України надійшов ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).

"Згідно з установленим порядком про підготовку законів на підпис Президентові України, цей документ направлений Адміністрацією Президента до Кабінету міністрів та Міністерства юстиції України", - повідомив глава Адміністрації Президента Сергій ЛЬОВОЧКІН.

"Після того, як будуть отримані відповідні експертні висновки, закон буде поданий на підпис Президенту України", - йдеться у коментарі С.ЛЬОВОЧКІНА, переданому агентству УНІАН.

Як повідомлялося, Закон про внесення змін до Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги) парламент прийняв 21 квітня.

5 травня документ підписав голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН.

Згідно з Розпорядженням Президента "Про порядок проведення експертизи і підготовки на підпис Президентові України законів України" (від 30 травня 1997 р. № 221), копії прийнятих парламентом законів надсилаються до Кабінету міністрів України для експертизи.

Кабінет міністрів у семиденний строк повертає опрацьовану копію закону. Її візують прем`єр-міністр України, а також міністр, до компетенції якого належать питання, що регулюються цим законом. Підпис ставить також Міністр юстиції України, і повідомляє про зауваження і пропозиції щодо підпису або ветування закону.

У випадку, якщо зауважень до закону немає, оригінал візується главою Адміністрації Президента України, заступником глави Адміністрації з правових питань, керівником Державно-правового управління і, разом з копією закону, завізованою членами уряду, передається на підпис Президенту України.


http://justvis.at.ua
 
grozaДата: П`ятниця, 06.05.2011, 14:55 | Повідомлення # 7
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
04.05.2011 12:33 _ Олег Тягнибок
Геть червоний прапор совєцької окупації!

Брати і сестри українці!

На двадцятому році Незалежності України промосковські імперські сили заявили про себе на повен голос. Вони вже не маскуються, а відкрито домагаються реваншу. Його символом має стати червоний прапор Совєцького союзу.

Саме під цим прапором було здійснено найтяжчі злочини проти української Нації. Для мільйонів українців червоний прапор совєцької імперії безпосередньо пов'язаний з винищенням членів їхніх сімей большевицькими катами. Це прапор Голодомору-геноциду, терору і поневолення України.

Вивішування його поряд із Державним Прапором – це плювок на могили понад 20,5 мільйонів українців, яких під червоним окупаційним прапором СССР знищив московсько-большевицький режим.

Маски зірвано: п'ята колона Москви зухвало і цинічно нав'язує Україні російські закони, з допомогою яких запроваджує в Україні кремлівсько-гебістські порядки, щоб повернути українців в московське ярмо.

Стаття 20 Конституції України визначає, що Державний Прапор України є одним з державних символів нашої держави. Прирівняння будь-яких інших прапорів до державного синьо-жовтого стяга може бути здійснено лише у визначений статтею 156 Конституції України спосіб – закон повинні ухвалити не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради України і затвердити всеукраїнським референдумом, який призначає Президент України.

Тому Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", який 21 квітня цього року ухвалили 260 узурпаторів (регіоналів, комуністів і "тушок"), є неконституційним, а вивішування червоних прапорів – незаконним.

Будь-який примус вивішувати червоні прапори є злочинним і кожен громадянин незалежно від посади зобов'язаний відмовитися це робити на підставі статті 60 Конституції України.

Зриваймо криваві шмати Совєцької імперії! Таке право дає нам – українцям – національна Гідність і Гордість.

Ми зобов'язані зупинити імперський реванш. Пам'ятаймо: сьогодні ми дамо їм вивісити червоні прапори геноциду і терору – завтра вони відберуть у нас Незалежність і приречуть нашу Націю на загибель.

Геть червоний прапор совєцької окупації!

Наша Перемога – Незалежність України, її Прапор – державний синьо-жовтий стяг!

Слава Україні!

Політвиконком ВО "Свобода"

 
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 06.05.2011, 17:27 | Повідомлення # 8
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
У Львові заборонили мітингувати 9 травня
П'ятниця, 06 травня 2011, 17:52

Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення 9 травня у місті Львові будь-яких масових заходів всім, хто подав на це заявку.

Про це повідомила УНІАН керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак.

Всього на проведення святкових заходів та акцій протесту у Львові подали заявки понад 20 осередків політичних партій та громадських організацій. Зокрема, ВО "Свобода", УРП, Українська Національна Асамблея, Народний Рух України, партії "Русское единство" та "Родина" тощо.

Таке рішення суду було ухвалено з огляду на те, що під час численних акцій 9 травня у Львові могли виникнути масові заворушення та сутички між опонентами з різних політичних сил та громадських організацій, повідомила Х.ПРОЦАК.

Як повідомив кореспонденту УНІАН голова львівської обласної організації антифашистського комітету України Олександр Калинюк, у п’ятницю до Львівської міської ради близько години тому було подано заявку на проведення мітингу та урочистих заходів львівської обласної організації ветеранів України, "яким рішенням суду не було заборонено, оскільки заявку ветерани подали щойно і тому в День Перемоги львівські ветерани вийдуть вшанувати пам’ять побратимів".

 
grozaДата: Неділя, 08.05.2011, 09:47 | Повідомлення # 9
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
А якщо янукович підпише закон про кумач, то хто і коли його опублікує ?
 
ШАЙДАДата: Неділя, 08.05.2011, 10:05 | Повідомлення # 10
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
не підпише і все.
 
justvisДата: Неділя, 08.05.2011, 10:18 | Повідомлення # 11
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Quote (ШАЙДА)
не підпише і все.

Ви хочете сказати, що так було задумано. ВР приймає закон. Всі знають, що закон прийнятий. мало хто розуміє, що він не діє до підписання та опублікування.
Тому всі виготовляють додаткові прапори і флагштоки і вивішують вище від державного прапор неіснуючої держави та комуністів.

А Президент чистий, бо не підписав чи не встигли надрукувати. ТАК ?


http://justvis.at.ua
 
ШАЙДАДата: Неділя, 08.05.2011, 11:56 | Повідомлення # 12
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
саме так, а ще потрібно чимось відволікти народ від жахливих цін на продукти...

Додано (08.05.2011, 12:54)
---------------------------------------------
потім будуть судитися за використання кумачів...

Додано (08.05.2011, 12:56)
---------------------------------------------
ось навіть на цьому форумі - тема номер один - кумач, а повинно бути - подорожчання продуктів... отже маневри щодо відволікання від проблем насущних вдався...

 
ШАЙДАДата: Неділя, 08.05.2011, 12:14 | Повідомлення # 13
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
це жахливо! і що не втішно - ціни на продукти будуть зростати, це навіть в ООН визнали. якщо живеш сам - то якось можна викрутитись. а якщо є діти? їм же потрібно повноцінне харчування!

Додано (08.05.2011, 13:14)
---------------------------------------------
я ще у 90-х у фантастичному романі читала про сурогатну їжу - мясо. хліб і т.д. а недавно дізналась з новин що Сорос спонсорує дослідження на цю тему...так що готуймось...

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Все інше » Пилипенко проти червоного прапора
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: