Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » НЕТРІ » Різне » Інтернет
Інтернет
grozaДата: Четвер, 07.04.2011, 14:56 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Інтернету сьогодні виповнюється 49 років
15:22, 07.04.2011

7 квітня вважається символічною датою народження Інтернету. У цей день 1962-го року Джозеф Ліклайдер, керівник Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США, висловив ідею Всесвітньої комп'ютерної мережі.

У 1969 році Міністерство оборони США започаткувало розробку проекту, котрий мав на меті створення надійної системи передачі інформації на випадок війни – комп'ютерної мережі під назвою ARPANET (англ. Advanced Research Projects Agency Network – Мережа Агентства передових досліджень).

У рамках проекту мережа об'єднала Каліфорнійський університету Лос-Анджелеса, Стенфордський дослідний центр, Університет штату Юта та Університет штату Каліфорнія в Санта-Барбарі. У 1984-му році Національний науковий фонд США (NSF) заснував міжуніверситетську мережу NSFNet (англ. National Science Foundation Network), котра була сформована з дрібніших мереж. До цієї мережі за рік під'єдналося близько 10-ти тисяч комп'ютерів. Тоді назва «Інтернет» стала загальновживаною, повідомляє ІА «Світ освіт».

У 1989-му році в Європі, в стінах Європейського центру ядерних досліджень (CERN) народилася концепція тенет (прообраз сучасної всесвітньої мережі), яку запропонував британський вчений Тім Бернерс-Лі.

Нагадаємо, у грудні 2010-го року британський вчений і винахідник Тімоті Бернерс-Лі назвав великі соціальні мережі загрозою для майбутнього Всесвітньої павутини.

 
galaДата: Четвер, 07.04.2011, 20:59 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Цікаво. Не знала , що net вже так довго існує
 
rosaДата: Неділя, 10.04.2011, 20:34 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Кількість користувачів мережі Інтернет у світі сягнула двох мільярдів, а кількість абонентів стільникового зв'язку - п'яти мільярдів.
Про це повідомив генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ, спеціалізована установа ООН) Хамадун Туре.
"Ще на початку 2000-х років в світі було лише 500 мільйонів абонентів мобільного зв'язку і 250 мільйонів користувачів інтернету", - сказав Туре на брифінгу в Женеві.
За його словами, на початку 2011 року кількість стільникових абонентів перевищила 5 мільярдів, а кількість користувачів інтернету перевалило за 2 мільярди.
Генсек МСЕ висловив надію, що до 2015 року щонайменше половина населення планети отримає доступ до широкосмугового мобільного зв'язку.
За даними на 2010 рік, населення планети становить 6,768 мільярда людей.
Нагадаємо, нещодавно влада Китаю оголосила, що кількість інтернет-користувачів у країні перевищила позначку в 450 млн осіб, що становить трохи більше 30% населення країни і є найвищим показником у світі.
 
galaДата: Субота, 30.04.2011, 21:41 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Світові інвестори оцінили вартість російського інтернет-пошуковика "Яндекс" у 6-9 мільярдів доларів, повідомили близькі до компанії джерела.
Найбільший пошуковик Рунету готується до первинного розміщення акцій на Nasdaq. Очікується, що акції з'являться в обігу наприкінці травня – на початку червня. "Яндекс" може запропонувати інвесторам від 10% до 20% акцій. Поки що не відомо, чи потраплять на ринок нові, чи вже наявні акції. Проводити IPO будуть Deutsche Bank AG, Morgan Stanley і Goldman Sachs Group Inc.
2010 року на Лондонську фондову біржу вже вийшла інша російська інтернет-компанія Mail.Ru, яку оцінили в 5,71 мільярда доларів. Компанія продала 18,4% акцій, отримавши від інвесторів близько 1 мільярда доларів.
Вартість "Яндекса" за попередньою оцінкою вища, ніж Mail.Ru, через динамічніший розвиток ринку контекстної реклами порівняно з ринками медійної реклами і платних послуг, на яких спеціалізується конкурент пошуковика, а також через вищі темпи зростання доходу компанії.
На частку контекстної реклами 2010 року припало 88% виторгу "Яндекса". Його загальний дохід того ж року становив 410 мільйонів доларів і зріс порівняно з минулим роком на 43%.
Нагадаємо, що прямого конкурента "Яндекса", компанію "Google" оцінюють у 44 млрд дол.
 
ШАЙДАДата: Субота, 30.04.2011, 22:46 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
любий друг - інтернет...
 
rosaДата: Неділя, 01.05.2011, 17:55 | Повідомлення # 6
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
В Інтернеті з'явився ранній реліз операційної системи Windows 8. Друга тестова версія наступного покоління ОС Microsoft доступна на FTP-сервері спільноти BetaArchive.
Користувачі можуть завантажити збірку 6.2.7955.0, яка, згідно з неофіційною статистикою, стала першою в третьому циклі ранніх релізів Windows 8 (milestone 3).
Цей реліз включає так званий "стрічковий" інтерфейс Ribbon, а також працюючу систему папок, яка не була доступна в першому тестовому релізі Windows 8, що з'явився в Мережі на початку квітня.
Зараз Windows 8 знаходиться у стадії розробки, а інформація про дату виходу і основні особливості наступної версії ОС Microsoft не коментується.
Раніше у березні профільні техноблоги з посиланням на анонімні джерела уточнювали, що ранні версії Windows 8 були направлені для ознайомлення виробникам комп'ютерів.
Незабаром після цього в Інтернеті з'явилася інформація про деякі особливості Windows 8, зокрема, опубліковані скріншоти інтерфейсу, а також інформація про інтеграцію в ОС магазину додатків Windows App Store.
Офіційна програма бета-тестування "вісімки" поки не стартувала. Очікується, що вона з'явиться в 2012 році.
 
galaДата: Понеділок, 27.06.2011, 13:09 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Група фахівців з Інтернет-безпеки провела в Сінгапурі зустріч, на якій обговорювалося запуск нової глобальної системи для захисту інформації в мережі від хакерів. Фахівці називають цю систему "променем світла", який зайнявся на тлі зростання кількості атак на різні інформаційні системи.

"Неважливо, в якій точці світу ви будете перебувати, ви зможете переконатися в достовірності кого-завгодно і чого-завгодно", - заявив один з інженерів проекту Ден Каменські.

Вчені розробляють спеціальну систему числових кодів, які дозволять захистити мережевий трафік від шкідливих програм, тобто перевіряти всю інформацію, що надходить на комп'ютер з Інтернету і навпаки.

Програма розробляється вже рік і буде зберігатися в трьох центрах обробки даних, які будуть розташовані в Сінгапурі, Цюріху та Сан-Хосе. Ці центри в свою чергу будуть обладнані п'ятьма рівнями матеріального, електронного та криптографічного захисту.

Останнім часом хакерам стало все простіше зламувати сайти і отримувати конфіденційну інформацію. Тільки за червень були зламані поштові скриньки Gmail, електронна база даних Citibank, комп'ютерні системи корпорації Sony, ігровий сервіс всесвітнього виробника комп'ютерних ігор Sega-Pass.

На думку експертів, це пов'язано з тим, що коли Інтернет тільки зароджувався, увагу в першу чергу приділялася не безпеці даних користувачів або компаній, а отриманню важливої ​​інформації.
 
rosaДата: Середа, 20.07.2011, 07:24 | Повідомлення # 8
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Грандіозний скандал в Росії спалахнув 18 липня у зв'язку з потраплянням до Інтернету особистого sms-листування тисяч громадян.

Протягом кількох годин кожен охочий міг прочитати приблизно 8 тисяч sms-повідомлень, які були відправлені 12 липня абонентами мобільного оператора "Мегафон" через сайт компанії.

Таємниці громадян розкрив пошуковик "Яндекс". З його допомогою можна було прочитати не тільки особисте (а іноді й інтимне) листування, а й статус доставки, а також номер одержувача.

При введенні запиту "url: www.sendsms.megafon.ru * | url: sendsms.megafon.ru *" пошуковик видавав тексти повідомлень і номери одержувачів.

Серед них були, наприклад, такі: "З ким гуляла, сподобалося? А як же чоловік?", "Я тебе теж шалено кохаю =* ми будемо завжди разом, а значить, будемо щасливі. Я знаю, ти будеш найкращим чоловіком і татом =*** я вже жити без тебе не можу".

Або такі: "Ігор, коли ти будеш вдома? У мене не працює телефон, дружина"; "Сєня не в небезпеці! Все ок! Люблю Вас! Сумую сильно! Сумую за тобою, малюк! Ангел мій, Ластівка, рідна! Люблю! Цілую! Чекаю!", цитує Life News.

"Яндекс" вже відхрестився від sms-зливу, списавши всю провину на оператора. У компанії пояснили, що потрапляння у відкритий доступ повідомлень стало можливо через відсутність на сайті "Мегафона" спеціального файлу, що перешкоджає розкриттю такої інформації.

"У розділі відправки SMS на сайті "Мегафона" на момент індексації з якоїсь причини був відсутній файл robots.txt. Наскільки нам відомо, зараз адміністратори сайту "Мегафона" вже встановили robots.txt і закрили цей розділ для індексації. У максимально стислі строки всі сторінки цього розділу будуть недоступні в результатах пошуку "Яндекса", - йдеться в прес-релізі.

Обставини витоку інформації почав вивчати Слідчий комітет Росія. За результатами перевірки буде ухвалене рішення про порушення або про відмову в порушенні кримінальної справи.
 
гілкаДата: Середа, 20.07.2011, 16:22 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (ШАЙДА)
любий друг - інтернет...

В цілому погоджуюсь. Але тільки но я "попала" завдяки інтернету на 2 тис гривень (це початкова сума). Бронювала авіаквитки на сайті аеросвіту і після того як кошти списалися з моєї картки цей "любий друг" завис (зараза) eek . Операція розірвана. Гроші мій банк перевів, а банк аеросвіту гроші не отримав. Тепер буду розбиратися. wink Представники мого банку повідомили, що оскільки аеросвіт гроші не отримав то ця сума зараз залишилася заблокованою на моєму рахунку і тепер я "попала" на декілька днів очікування, і відповідно я "пролітаю" з акційними цінами і на авіаквиток і на готель (ще сьогодні я могла забронювати готель в Кракові з 50 ти відсотковою знижкою).
 
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 20.01.2012, 22:11 | Повідомлення # 10
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
http://kvant.at.ua/news/internet/2012-01-20-145

Інтернет
 
rosaДата: Четвер, 26.01.2012, 18:02 | Повідомлення # 11
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Компанія Google Inc. з 1 березня планує об'єднати воєдино всю інформацію про користувачів, що міститься в електронній пошті Gmail або відеосервісі YouTube.
Як повідомляється, до такої обробки пошукових запитів Google прийшов в пошуках конкурентних переваг перед Facebook, пише УРА-Інформ.
Оскільки ця соціальна мережа зібрала безпрецедентні обсяги даних про своїх користувачів, а рекламодавці дуже високо цінують подібні дані.
За прогнозами, зміни в політиці Google позначиться на відносинах компанії з користувачами, адже раніше голова ради директорів Google Ерік Шмідт обіцяв, призначені для користувача дані і запити залишаться недоторканними.
У компанії стверджують, зміни переслідують єдину мету - поліпшити обслуговування клієнтів i що ніякої нової інформації збирати не будуть, а лише об'єднають вже наявні в її розпорядженні дані.
 
galaДата: Четвер, 26.01.2012, 18:29 | Повідомлення # 12
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Європейська комісія представила проект законодавства про охорону особистих даних в інтернеті.

Законопроект був розроблений під керівництвом Вівіен Редінг, віце-голови Єврокомісії, комісара з питань права. Одне з основних пропозицій - надати користувачеві «право на цифрове забуття». Це означає, що якщо користувач вимагатиме знищити свою особисту інформацію, будь онлайнове підприємство повинно буде це зробити.

Крім того, якщо підприємство, будь то такий інтернетний гігант, як Гугл або Фейсбук, або дрібна онлайнова лавочка, захоче передати особисті дані користувача кому-небудь іншому, воно повинно отримати недвозначну згоду користувача.

Нове законодавство вимагає від онлайнових компаній, щоб вони проводили перевірку на ризик розкриття особистих даних. На думку оглядачів, Гугл і Фейсбук розташовують необхідними засобами для виконання таких вимог, але вони можуть лягти непосильним тягарем на дрібні фірми.

Європейський законопроект передбачає і покарання за порушення: штраф до мільйона євро або до 2% обороту підприємства.

Нове законодавство (якщо воно буде прийняте) має замінити національні закони 27 країн-членів ЄС. Це могло б полегшити діяльність онлайнових підприємств, які на даний момент змушені відповідати різним законом кожної з країн Євросоюзу.

Згідно французькому агентству Франс-Прес друку, проект законодавства може викликати протест з боку європейських міністерств юстиції та внутрішніх справ, так як воно може перешкодити службам поліції і правосуддя країн ЄС обмінюватися такими даними, як, наприклад, відеозапису камер спостереження.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » НЕТРІ » Різне » Інтернет
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: