Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 22:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » КУЛІНАРНИЙ ФОРУМ » Перші страви » Бограч
Бограч
GidraДата: Понеділок, 04.04.2011, 10:06 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Вот...бываю частенько на Закарпатье....
И с удовольствием дегустирую местные блюда ....под грушеву настоянку ( эт вообще отдельная песня )...
Но вот как то раз...будучи в одной компании ( пригласили, как Семен Семёныча Горбункова на рыбалку...с ночовкой..)...был угощаем бограчем....( принимал участие в приготовлении...чего-то чистил..и дрова носил..)
Ну..я вам скажу, это НЕЧТО..!!!
Одна беда- очень калорийное.....Забагато горілки портебує.....
 
ШАЙДАДата: Понеділок, 04.04.2011, 10:07 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
а що це таке - боргач?
 
квіткаДата: Понеділок, 04.04.2011, 13:59 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Бограч
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до: навігація, пошук
Бограч

Бограч (богораш, богорош, мадярський гуляш) — суп, приготовлений із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, картоплі, моркви та спецій; страва угорської кухні.

Для рецепту потрібно:

* яловичина (без кісток) — 1 кг
* свинячий жир (4-5 смужок бекону) — 80 г
* цибуля ріпчаста — 300 г
* паприка — 3 ст.л.
* сіль, кмин, часник — до смаку
* картопля — 1 кг
* перець (солодкий зелений) — 140 г
* помідори — 60 г

Даний рецепт узятий з «Малої угорської повареної книги» Кароя Гунделя — свого часу дуже відомого угорського кухаря. Соковите м'ясо з безліччю сухожиль (лопаткова частина, зарез, голяшка) нарізати кубиками зі стороною 1, 5-2 см. У розтопленому жирі присмажити до золотавого кольору дрібно нарізану цибулю. Зменшити вогонь, покласти в не занадто гарячий жир паприку, швидко перемішати, негайно ж додати м'ясо, додати потовчений часник, змішаний із кмином, долити небагато води і, зрідка помішуючи, смажити далі на слабкому вогні. При необхідності додавати воду, але завжди потроху, щоб м'ясо не варилося, а тушкувалось в малій кількості рідини.

Поки смажиться м'ясо, очистити і нарізати кубиками зі стороною 1 см картоплю (не дуже розсипчасту), зелений перець, помідори, а також приготувати чипетке. Коли м'ясо буде майже готово, дати соку випаруватися, щоб у каструлі залишився один тільки жир. Додати до м'яса картопля, добре розмішати і смажити доти, поки картопля не стане прозоріти, тоді долити кістковий бульйон і покласти зелений перець і помідори. Остаточна кількість супу регулюється шляхом додавання кісткового бульйону або води, після чого знову посолити.

На території України приготування цієї страви широко розповсюджене на Закарпатті.

 
GidraДата: Понеділок, 04.04.2011, 22:47 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
В тому бограчі, що я їв...ще були присутні білі гриби....квасоля...

Коли ми спожили того 12 литрового казана....один мій знайомий заявив...що то ми їли " чорний " бограч....а він зараз приготує " білий "....
Ми,звичайно, погодилися із цією пропозицією...( блін....смачна ж річ....)
Він усе приготував, як і попередній...але ж потім влив у казан склянку з вершками....Ото так ми отримали " білий " бограч....

Взагалі то..як мені розповіли...бограч- це їжа чабанів....
І скільки чабанів..стільки й рецептів.....

 
justvisДата: Вівторок, 05.04.2011, 09:28 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline

Спочатку треба украсти казанок... - стверджують угорці smile

Але жарти жартами, найкраще бограч робити на відкритому вогнищі.
Під мадярські пісні - покласти у розігрітий казанок смалець не шкодуючи, посипати його червоним перцем солодким, потім додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до золотистого кольору.

Після чого кинути туди нарізане кубиками мясо, бажано телятину або говядину. Коли файно прожариться додати дрібно нарізану моркву та корінь петрушки. Потім взимку та навесні можна кидати лечо, влітку і восени будь-як нарізані томати, все це залити водою і хай вариться до кипіння. Потім додати порізану кубиками крумплю і залити водою і най ся варить далі до кипіння. Коли уже файно ся зварило починати кидати ложкою кльоцки (мука з водою), потім обовязково кинути туди кмин, аби файно було пукати і дрібно нарізаного часника. Знімаємо з вогнища і посипаємо листям петрушки під мотиви мадярського гімна. ІГЕН - пірош фегер зилд, ез о модьор филд.

Рецепт Федора Шандора.

Прикріплення: 2911467.jpg (8.7 Kb)


http://justvis.at.ua
 
GidraДата: Вівторок, 05.04.2011, 10:28 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
О....именно так и приготовляли....Вкус- просто обалденный....

И совершенно верно....только на открытом огне....Дома такого не приготовить ( я имею в виду газ или электричество )

Только сперва клали не смалец...а куски подчеревки...а потом и мясо....

 
ОмутДата: Вівторок, 24.05.2011, 20:58 | Повідомлення # 7
Лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 44
Репутація: 13
Статус: Offline
Был у кума на Закарпатье....

Угощали бограчем....

Эф.....у нас тут такого и близко нет......
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » КУЛІНАРНИЙ ФОРУМ » Перші страви » Бограч
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: