Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 05:14
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » Російська імперія
Російська імперія
grozaДата: Вівторок, 12.04.2011, 15:08 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
РФ прагне відродити російську імперію на основі Митного союзу?

Експерти вважають, що Російська Федерація прагне відродити російську імперію на основі Митного союзу.

Таку думку висловили експерти під час опитування, проведеного Інститутом Горшеніна на тему: «Що для України вигідніше – створення ЗВТ з Євросоюзом чи входження в МС з РФ?». Опитування проводилося напередодні візиту в Україну прем`єр-міністра Росії Володимира ПУТІНА.

Заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій ЧАЛИЙ вважає, що дискусія навколо Митного союзу продиктована виключно національними інтересами Росії. «Пропозиції входження в Митний союз звучать дуже наполегливо з однієї тільки причині – це в національних інтересах Росії», - зазначив він. За словами В.ЧАЛОГО, російські економісти давно вже проаналізували ситуацію і дійшли висновку: щоб активно розвивати внутрішній ринок у рамках спільного митного простору, обсяг ринку слід розширити. «А для України, котра зробила закріплений законодавчо вибір у бік європейської інтеграції, навіть секторальна інтеграція з Митним союзом може створити істотні проблеми на європейському напрямку. У зв`язку з цим запропонована формула «3+1», не наповнена ніяким змістом, – це просто бажання потягнути час і спробувати всидіти «на двох стільцях», - зазначив він.

В.ЧАЛИЙ висловив думку, що приїзд прем`єр-міністра Росії В.ПУТІНА, майбутнього кандидата в Президенти Росії, дещо скоригує оптимістичний погляд українського керівництва «в сенсі готовності Росії сприймати дуже довгі перспективи обговорення формату взаємодії з Митним союзом».

Тим часом народний депутат України Степан КУРПІЛЬ вважає, що Україна має рухатися в європейському напрямку. «Немає ніякого сумніву, що для України вигідніша Зона вільної торгівлі з ЄС і статус асоційованого члена Євросоюзу. Це не влаштовує Росію, і останнім часом її керівництво вдається до активних дій, аби перешкодити цьому. Але всі аргументи російської влади пов`язані з одним – вони хотіли б утримати Україну у сфері свого впливу і на основі Митного союзу якоюсь мірою відродити російську імперію», - вважає парламентарій.

Однозначної відповіді на запитання, який же напрямок сьогодні є для України реалістичнішим, на думку депутата, поки що немає. «Важко сказати, що з цього приводу насправді думає український уряд. Днями Президент у своєму посланні вперше по суті підтвердив, що Україна веде переговори про Митний союз. Але представники ЄС не раз підкреслювали, що Україна не може бути одночасна в МС з Росією і в ЗВТ з Європейським Союзом. Крім того, у нас є зобов`язання перед СОТ. Отож важко сказати, що мається на увазі в заяві Президента – це гра з Євросоюзом, щоб виторгувати вигідніші умови для України, чи то насправді Президент схиляється в бік Росії», - сказав депутат.

Президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор ЖДАНОВ вважає, що для України ринок ЄС є визначальним у своєму економічному розвитку. «Там великі обсяги взаємної торгівлі, що становлять десятки мільярдів доларів. Там є певна група високотехнологічних товарів, ми зацікавлені постачати туди продукцію нашої харчової промисловості, аграрну продукцію. Головна проблема – відстояти наші інтереси в економічній сфері, щоб це була не дорога з одностороннім рухом тільки на користь Європейського Союзу, але були враховані інтереси й українського виробника», - зазначив експерт. При цьому він зазначив, що треба розуміти, що на Україну здійснюватиметься серйозний тиск з боку Росії, який тільки посилюватиметься у зв`язку з підготовкою до їх виборчої кампанії. Він упевнений, що для України сьогодні реальнішим є той варіант, на який вона сама зробить ставку. «Наскільки мені відомо, 90% документів щодо ЗВТ з Євросоюзом вже узгоджено. Росія нам пропонує інший шлях розвитку – Митний союз. А хто-небудь узагалі бачив, які там правила, аналізував, що це таке і що воно принесе для економіки? А є ще правила СОТ, які зараз діють на території України. Якщо ти не застосовуєш правила СОТ, під якими ти підписався, тебе чекають серйозні штрафи і штрафні санкції за їх порушення», - резюмував експерт.

На думку народного депутата України Володимира ВЕЧОРКА, вигідними для України можуть стати обидва формати. «Якщо правильно міркувати, то вигідний і Митний союз, і Зона вільної торгівлі. Тільки щоб були визначені правила спочатку. Які правила в ЗВТ – не односторонні, ті, які Європа хоче, і які правила в Митному союзі – не ті, які Росія хоче. Треба свої інтереси висувати, і тоді буде вигідно і ЗВТ, і Митний союз», - підсумував парламентарій.

В середу, 13 квітня, в Інституті Горшеніна експерти обговорять дану тему в рамках круглого столу.

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 13.04.2011, 22:47 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
«3 +1» скасовується. Вже ніхто нікуди не хоче
13.04.11 23:30
« Фраза »
Прем'єр-міністру Російської Федерації Володимиру Путіну не вдалося переконати українську владу вступити до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану, тому що це на сьогоднішній день фактично не можливо, як з законодавчої точки зору, так і з геополітичної. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України Олександр Чалий в ефірі 5 каналу.

«Це неможливо за визначенням. Тому що, на мій погляд, на сьогодні не існує можливостей, ні з точки зору сучасної геополітики європейської, геоекономіки, внутрішньої ситуації українській, щоб на Україну будь-якою владою було прийнято історичне рішення про вступ України до Митного союзу. Це багато шуму з нічого », - зазначив дипломат, повідомляє Мінпром .

Також Чалий назвав чотири причини, через які Україна не може стати членом надвьязуваного Росією Митного союзу.

«Є чотири причини. Причина номер один - треба змінювати Конституцію. Причина два потрібно вийти з СОТ. Причина три - потрібно відмовитися від підписання угоди про асоціацію з поглиблену зону вільної торгівлі з Європейським союзом і забути про безвізовий режим. І причина чотири - якщо будь-яка влада візьме стратегічне рішення відносно вступу до Митного союзу - це поставить безпеку Україні на межу територіального розколу країни. Мені здається, що це дуже чітко розуміє Президент Янукович », - підкреслив посол.

Відзначимо, що російський прем'єр Путін не отримав прямої згоди від Президента Віктора Януковича на вступ України до Митного союзу. Учора Путін заявив про те, що прямий виграш України від вступу до Митного союзу може скласти 6,5-9 млрд дол на рік. Крім того, за словами російського прем'єра, річний приріст ВВП України становитиме 1,5-2% від прийнятих адміністративних рішень у сфері інтеграції

раніше Фраза повідомляла про те, що Президент України Віктор Янукович у своєму щорічному зверненні до парламенту заявив про можливу участь України в Митному союзі у форматі «3 +1», тобто на правах асоційованого членства.

 
ТонікДата: Четвер, 09.06.2011, 12:50 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 11
Репутація: 13
Статус: Offline
Охорона Путіна і Мєдвєдєва ходитиме у "шкірянках" в стилі НКВС

Федеральна служба охорони Росії оголосила про конкурс на пошиття 120 шкірняих курток на кшталт тих, які у 30-ті роки носили члени НКВС.


zakupki.gov.ru
Шкіряна куртка 30-х років
Федеральна служба охорони Росії (ФСО), яка охороняє президента РФ Дмитра Мєдвєдєва та прем’єра Володимира Путіна, оголосила конкурс на пошиття 120 шкіряних демісезонних курток і плащів чорного кольору, призначених для вищих офіцерів відомства.

Як йдеться у заявці, вартість виготовлення 60 курток і такої ж кількості плащів не повинна перевищувати 2 940 000 рублів.

Пропонуючи ознайомитися з зображенням моделей верхнього одягу, сайт, на якому було зроблене замовлення, відзначає, що шкірянки схожі на ті, які в 30-і роки минулого століття носили співробітники Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС).

Щоб блогери могли переконатися в цьому, автор повідомлення опублікував посилання на шкіряний плащ-реглан, пошитий у 1935 році, придбати який пропонує магазин військового антикваріату.

Блогери, водночас, встигли прокоментувати це. Один з них з іронією написав у коментарях до повідомлення, що "ймовірно, наступною покупкою ФСО буде "партія чорних воронок і маузерів".

Відзначимо, що шкірянка була культовим предметом нового радянського часу, нерозривно пов'язаного з образом чекіста і комісара.

З історії відомо, що перші шкіряні куртки і плащі були зшиті не для співробітників НКВС. Велику партію такого одягу виготовили ще до революції, в роки Першої світової війни, для знов організованого авіаційного батальйону.

Тоді уніформа так і не була затребувана. Представники радянської влади, виявивши шкірянки на складі в перші роки революції, роздали їх чекістам і комісарам. Пізніше подібного роду одяг почали шити на фабриках спеціально для співробітників наркомату.

Держзакупівлі офіційних відомств регулярно викликають шквал обурених і саркастичних зауважень блогерів. Так, у середині травня адміністрація президента і уряду Дагестану розмістила на сайті держзакупівель замовлення на придбання 100 наручних срібних годинників.

Початкова ціна контракту складає 2 215 000 рублів. Годинники глава Дагестану планує дарувати почесним гостям республіки або іншим шановним людям. Щедрість дагестанського лідера за рахунок платників податків викликала критику блогерів.[size=12]


Кохайтеся, чорнобриві,Та не з москалями,Бо москалі — чужі люди…
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » Російська імперія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: