Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 07.05.2024, 18:00
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » День опору окупації
День опору окупації
grozaДата: Середа, 27.04.2011, 08:21 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
"Опір": влада намагається зірвати "День опору окупації"

Активісти мережі громадської дії «Опір» заявляють про те, що представники влади перешкоджають їм у проведенні акції протесту під Адміністрацією Президента України 27 квітня, у день підписання Харківських угод.

Як повідомляє прес-служба громадської організації, стало відомо, що Партія регіонів та її молодіжна організація планують у той же час 27 квітня провести заходи у Маріїнському парку, навколо Верховної Ради та біля Адміністрації Президента.

Член оргкомітету мережі «Опір» Андрій ЛЕВУС вважає, що це зроблено з метою перешкодити їхній акції протесту. «Опір» подав заявку на проведення акції протесту ще 1 квітня і проведе її в рамках закону», - повідомив він.

На його думку, дії влади та Партії регіонів є “провокацією”, яка, за словами А.ЛЕВУСА, суперечать базовим поняттям демократії і свободи волевиявлення.

«Наша акція відбудеться, незважаючи на всі перепони. У разі непередбачуваних та конфліктних моментів відповідальність за це нестиме влада, яка штовхає Україну у вир громадянського протистояння і провокує людей до народної революції», - заявив А.ЛЕВУС.

Поряд з тим, повідомляють в «Опорі», на активістів, які прямують до Києва з різних областей, чиниться тиск.

Зокрема, представники влади усіляко намагаються перешкодити у приїзді членів громадської ініціативи до Києва. В організації наголошують, що з невідомих причин «Опору» відмовляють перевізники та працівники залізниці.

Також активісти повідомляють, що дві фірми раптово відмовили у звуковому забезпеченні заходу, натякаючи на те, що вони не хочуть мати «проблем» з владою.

Як повідомлялося, 27 квітня о 12.00 у Києві відбудеться всеукраїнська акція протесту “День опору окупації”, метою якої є скасування Харківських угод та звільнення України від російських військових баз.

Організатором заходу виступає мережа громадянської дії “Опір” за сприяння ВМГО “Молодіжний націоналістичний уонгрес”, ВО “Тризуб” ім. С.Бандери, Комітету визволення політв’язнів та “Холодноярської Ініціативи”.

Збір учасників заплановано на 12.00 навпроти готелю “Київ” (вул. Грушевського, 26/1).

 
grozaДата: Середа, 27.04.2011, 08:53 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Денонсувати харківські угоди реально, – екс-керівник МЗС
09:10, 27.04.2011
Володимир Огризко. Фото: УНІАН

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає денонсацію угод президентів Віктора Януковича і Дмитра Медведєва реальною.

«Будь-яка угода, яка укладається, може бути денонсована, – інакше ми жили б постійно в одній правовій площині. Тому питання не в юридичних хитросплетіннях – їх насправді немає, а в політичній волі: чи є бажання продовжувати бути під цим ярмом, яке накинуто Україні, чи ми хочемо від нього звільнитися», – сказав в ефірі Радіо Свобода колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

В угодах, укладених президентами України й Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим у Харкові, була зафіксована знижка в ціні російського газу для України та передбачено продовження базування російського Чорноморського флоту в Криму до 2042 року.

Нагадаємо, сьогодні в Києві відбудуться кілька акцій протесту з вимогою скасування ратифікованих рік тому харківських угод між Україною і Росією. Зокрема, «Наша Україна» висловлюватиме свою позиції під стінами Верховної Ради, де відбудеться з’їзд цієї партії.

 
grozaДата: Середа, 27.04.2011, 08:59 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Міліція залякує учасників акції протесту проти Харківських угод у Севастополі

Міліція погрожує учасникам мітингу «Чорноморський флот стоїть. Де дешевий газ?», який відбудеться 27 квітня в Севастополі за ініціативи регіональних організацій політичної партії «Фронт Змін», повідомляє прес-служба партії.

Напередодні мітингу, 26 квітня, до офісу Херсонського «Фронту Змін» зателефонували з міського управління МВС та попередили, що до них прийде працівник міліції. За деякий час до офісу прийшов чоловік у цивільному. Він розпитував присутнього в офісі партійця про завтрашній мітинг у Севастополі й натякав, що партійним активістам не варто брати участі в цьому заході.

Після чого залишив документ під назвою «Застережний припис особі, яка має намір участі в масових заходах».

У цьому документі зазначається, що громадянина, який був присутній в офісі, застережено про можливість притягнення до кримінальної відповідальності згідно з цілим переліком статей Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення в разі участі в масових заходах. (Перелік статей читайте в документі нижче).

У «Фронті Змін» вважають такі дії представників правоохоронних органів спробами влади руками представників силових структур порушити право громадян на мирні зібрання, гарантоване Конституцією України.

«Такими діями влада доводить, що боїться своїх громадян. Замість того, щоб працювати над покращенням життя людей вже сьогодні, влада намагається заборонити людям вільно висловити своє невдоволення її діями. Це свідчить не про силу, це – черговий прояв слабкості цієї влади», - заявляють у партії.

«Фронтовики» застерігають колег про можливі провокації з боку влади на мітингу в Севастополі та закликають не перешкоджати людям висловити свою думку шляхом мирного зібрання.

Як повідомлялось, активісти мережі громадської дії «Опір» заявляють, що Партія регіонів та її молодіжна організація планують 27 квітня у Києві перешкодити проведенню акції протесту проти Харківських угод.

Прикріплення: 2592913.jpg (260.5 Kb)
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 27.04.2011, 16:21 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
У Севастополі протестували проти Харківських угод

Сьогодні, 27 квітня, в Севастополі близько п'ятисот членів та активістів Фронту Змін взяли участь у мітингу Чорноморський Флот стоїть. Де дешевий газ?

Як повідомили в партії, незважаючи на те, що на мітинг не змогли прибути представники Фронту Змін з Дніпропетровська і більшість людей з Миколаєва, акція протесту відбулася. "Учасників мітингу з усіх боків оточили міліціонери - їх кількість приблизно дорівнює кількості учасників мітингу. Невелика кількість літніх людей з російськими прапорами зібралися поряд, вигукуючи, що Севастополь завжди був і залишається російським містом", - повідомили в партії.

"Севастополь так і не побачив обіцяних щорічних 4 млрд. інвестицій і виплат за базування російського флоту. Адже міфічна знижка за газ пішла у державний бюджет в якості плати за базування ЧФ, а Севастополю ніхто так і не компенсував оренду 19 тисяч гектарів безцінної курортної землі. Влада обіцяла Севастополю нові робочі місця. Однак безробітних у місті тільки за минулий рік стало на півтори тисячі більше. І 60% з них скорочені з підприємств Чорноморського Флоту ", - наголосив член ради партії Андрій Пишний.

Учасники мітингу одноголосно підтримали резолюцію, в якій закликали відправити у відставку Кабінет міністрів та денонсувати Харківські угоди.

Нагадаємо, раніше сьогодні у Фронті змін заявили, що міліція не випустила з Миколаєва та Дніпропетровська членів та активістів партії, які намагалися потрапити на мітинг у Севастополі, присвячений річниці підписання Харківських угод.

 
justvisДата: Середа, 27.04.2011, 17:59 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Сотні активістів прийшли до пам'ятника Шевченка.

У Києві в парку ім. Шевченка почалася акція протесту проти Харківських угод з вимогою денонсувати їх.

У мітингу беруть близько тисячі чоловік. Зокрема, активісти партій "Свобода", "Фронт Змін", "Батьківщина", "За Україну!", "Українська платформа", "Громадянська позиція".

Як заявив у виступі перед учасниками акції бютівець "Батьківщини" Олександр Турчинов, торішнє "підписання харківських угод є чорною датою в історії України".

"Єдиним виходом є повна денонсація цих угод. Але це неможливо без усунення цієї влади", - заявив він.

У свою чергу лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко зазначив, що "Росія буде чіплятися не тільки за харківські угоди, вона буде чіплятися і за московські газові угоди, тому що це буде боргом України".

Організатори акції також попросили активістів стати в чітку лінію, щоб було видно символіку кожної партії і залишити посередині вільне місце для проходу.


http://justvis.at.ua
 
квіткаДата: Середа, 27.04.2011, 19:23 | Повідомлення # 6
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
14 опозиційних партій вимагають термінового скасування харківських угод

14 опозиційних партій вимагають від Президента Віктора Януковича і Верховної Ради термінового скасування «Харківських угод».

Відповідну ухвалу прийняли учасники акції протесту з нагоди річниці ратифікації Харківського пакту Януковича-Медвєдєва про базування російських військ на території України до 2042 року, повідомляє прес-служба партії «За Україну!».

«Антиукраїнські угоди повинні бути терміново денонсовані. Лише це може пом’якшити невідворотну відповідальність влади за її антидержавні дії», – йдеться в документі.

В ухвалі зазначається, що угода Януковича-Медведєва, підписана у Харкові, є протиправною, загрожує національній безпеці та соціально-економічним інтересам України.

Учасники мітингу вимагають від Президента Януковича забезпечити неухильне виконання положень Конституції, в якій чітко зафіксовано, що на території України не допускається розміщення іноземних військових баз, – передає «Українська правда».

Громадсько-політичні збори також звертаються до Верховної Ради з вимогою невідкладно розглянути та підтримати внесений від опозиції відповідний законопроект щодо денонсації Харківського пакту.

«Політичні партії патріотичного спрямування зроблять все для того, щоб 27 травня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українських територіях», – наголошується у документі.

Ухвалу підписали представники усіх 14 опозиційних партій, присутніх на мітингу, що відбувся у Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Близько 5 тис. українців прийшли підтримати акцію протесту з нагоди річниці ратифікації Харківського пакту.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » День опору окупації
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: