Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 19.03.2024, 10:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Криївка
Криївка
MKCДата: Понеділок, 04.07.2011, 15:10 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
04.07.2011 15:16 _ Криївка
Ви теж будете шоковані...

Я прочитав статтю одного українського публіциста. Стаття написана в кінці 40-х років ХХ століття.

Ви всі, напевно, знаєте цю людину, але навряд чи його колись читали. Спеціально для вас я переклав уривок статті "Із невичерпного джерела". Якщо ви дочитаєте до кінця, то будете шоковані.

"Кінцевим аргументом більшовицької системи є смерть, загроза знищення і далі безоглядне нищення всіх непокірних та неугодних. Але цей аргумент, на жаль, виявився не всесильним.

Більшовики, які сповідують матеріалістичну ідеологію, не змогли дістати ті глибини в душі людини і народу, які не можна ні змінити, ні знищити, оскільки їх природа, сила і вплив виходять за межі кордону між життям і смертю. Це і є причина невдачі більшовицької інженерії людських душ. Випробування смертю не витримує той, хто вважає життя найвищою цінністю. Але є мільйони людей, що захищають цінності, які для них дорожче самого життя.

Більшовики почали відчайдушну боротьбу з релігією, переслідуючи й знищуючи Христову Церкву, унеможливлюючи релігійне життя. Але вони не змогли знищити закладені в людські душі основи віри: тугу за Богом і пошук Божества.

Зумівши позбавити людину будь-якої свободи, більшовизм не в силах задавити саме прагнення до свободи. Воно притаманне кожній людині та народові, завжди живе і кличе до боротьби. Тому що вільна воля – це дар, даний Богом.

Правду можна посадити в тюрми, концтабори, загнати в підпілля, а на її місце поставити фальш і брехню. Але навіть більшовики не можуть вирвати з людської душі розуміння, що таке правда, туги за нею і бажання її торжества. Бо правда – це дорога, по якій людина йде до Бога. І ні більшовики, ні хто-небудь або що-небудь інше не в силах спокусити людство з цього шляху.

Точно так само більшовикам складно буде погасити любов до ближнього, почуття справедливості і спрагу її тріумфу. Для цього їм потрібно буде скасувати основні Божі закони, наріжні камені громадських і людських відносин, які голосом совісти завжди відзиваються в душі.

Більшовики спробували розкласти нації і перетворити їх в бездушне стадо" радянських людей", випалити національну свідомість і національне почуття. Але й тут їм не вдасться добратися до самої глибини: ці почуття і ознаки уже в крові, вони природно притаманні людській душі.

Всі ці незнищенні коріння душі не дозволяють людині стати безвольним і слухняним знаряддям комунізму, сповненого ненавистю до Бога, нації і людини. Вони змушують людину чинити опір злочинам більшовизму, активно боротися за його знищення.

Але сила цього опору залежить від сили натхнення самих борців. Душевні сили кожної людини і цілого народу потрібно плекати і надихати. Особливо тоді, коли вони перевантажені постійним неймовірним напруженням.

Чи існує джерело, яке втамує нас, яке додасть сил нашим виснаженим душам?

Віра в Бога, в Спасителя, зміцнює сили душі. У найважчі часи, в гірших життєвих ситуаціях, у великому нещасті, терпінні і боротьбі віра в Христа дає найсильнішу і часто єдину дієву допомогу.

Ось про що нам потрібно думати, куди звертати свої серця, якщо ми хочемо допомогти нашому народові в його благородному прагненні до правди і свободи.

Степан Бандера"

Ви шоковані? Я був шокований. І всі, кому я читав статтю, були шоковані. Я згадав, як на презентації свого нового проекту "Великі Українці" Савік Шустер сказав: "Раз Наталія Вітренко постійно лає бандерівців, значить Бандера глибоко в серцях українців". Ось чому перед Хрущовим і Сталіним стояло завдання спаплюжити ім'я цієї людини, як жодне інше. Тому то, можливо, він і є найбільш великий українець...

Подяка за працю Ігору Ткаленку.

04-07-2011 УП


Повідомлення відредагував MKC - Понеділок, 04.07.2011, 15:11
 
svetДата: Понеділок, 10.10.2011, 15:08 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Так більшовиків уже немає. Десь ділися. А питання все стоїть? А хто тепер нами керує? Свято місто пусто не буває, їхтось має нами керувати.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Криївка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: