Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 04:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » «Опір» подав в суд на Януковича проти «Харківських угод»
«Опір» подав в суд на Януковича проти «Харківських угод»
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 22.04.2011, 07:50 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Активіст руху «Опір» подав в суд на Януковича за незаконність «Харківських угод»

* 21-04-2011 14:16 Україна - Громадська Дія - По-нашому!

21 квітня 2011 року активіст Мережі громадянської дії «Опір» Андрій Левус звернувся адміністративним позовом до Вищого адміністративного суду України про визнання дій Президента України протиправними та зобов’язання вчинити певні дії. Позов стосується підписаної 21 квітня 2010 року Президентом України В. Ф. Януковичем Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Посилаючись на норми Конституції України, Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" та Закону України "Про міжнародні договори України" позивач вважає, що діями Президента України по підписанню Угоди створено загрозу національним інтересам і національній безпеці України, економічній безпеці України, знехтувано правами Народу України, порушено, зокрема його особисті права, свободи та інтереси у сфері публічно-правових відносин.

Окрім цього у своєму позові Андрій Левус зазначає, що Президент України В.Янукович своїми діями щодо підписання Угоди, умови, якої не виконуються, діяв не з метою захищеності життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави; його дії щодо підписання Угоди не спрямовані на забезпечення сталого розвитку суспільства і є потенційними загрозами національним інтересам.

Позивач вимагає :

1. Визнати протиправними дії Президента України Януковича В.Ф. щодо підписання Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України 21 квітня 2010 року.
2. Визнати бездіяльність Президента України В.Януковича щодо невнесення до Верховної Ради України проекту Закону України "Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України" протиправною.
3. Зобов'язати Президента України внести до Верховної Ради України проект Закону України "Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України".

У своєму коментарі прес – службі Мережі громадянської дії «Опір» Андрій Левус зазначив, що згідно з українським законодавством кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади та посадових осіб. «Звісно, я вирішив скористатись таким правом. Сподіваюсь, що суд виявить свою професійність та незаангажованість. У будь якому разі, антиукраїнським «Харківським угодам» слід чинити у опір і в судах, і під час протестних акцій»

Нагадаємо, що 27 квітня о 12.00 в Києві відбудеться всеукраїнська акція протесту “День опору окупації”, метою якої є скасування “Харківських угод” та звільнення України від російських військових баз. Організатором заходу виступає мережа громадянської дії “Опір” за сприяння ВМГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”, ВО “Тризуб” ім. С.Бандери, Кампанії «Ми Всі», Комітету визволення політв’язнів та “Холодноярської Ініціативи”.

 
justvisДата: П`ятниця, 22.04.2011, 09:40 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
На Януковича подали до суду за "харківські угоди"
П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:27

До Вищого адмінсуду подано позов про визнання протиправними дій президента Віктора Януковича щодо підписання "харківських угод".

Позов подав активіст мережі громадянської дії "Опір" Андрій Левус, повідомляє прес-служба організації.

Позивач вважає, що діями Януковича з підписання відповідної угоди створено загрозу національним інтересам і національній безпеці України, "знехтувано правами народу України, порушено, зокрема його особисті права, свободи та інтереси у сфері публічно-правових відносин".

Левус вимагає визнати протиправними дії Януковича щодо підписання харківських угод, визнати протиправною його бездіяльність щодо невнесення до Верховної Ради проекту закону про денонсацію відповідних угод.

Позивач також вимагає зобов'язати Януковича внести до парламенту проект закону про денонсацію харківських угод.

Українська правда


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » «Опір» подав в суд на Януковича проти «Харківських угод»
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: