Вітаю Вас Гість!
Неділя, 24.09.2017, 04:07
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Продуктовий геноцид » Мед
Мед
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 06.07.2012, 00:19 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Полюбляете медок - тоді вам буде цікава ця інформація.

Ми їмо його в будні, смакуємо на свята, і навіть якщо на носі организация девичника, чи ще щось архіважливе - цей продукт буде більш ніж доречним. А чи ви знаєте, що мед може зберігатися цілими століттями, і не втратити своїх смакових властивостей. Відомий навіть випадок знаходження меду в єгипетській гробниці, і він цілком годився в їжу! Що ж робить цей продукт таким унікальним і практично вічним? Відповіді під катом...





1. Гігроскопічність. Мед гігроскопічний, тобто здатний поглинати вологу з навколишнього середовища, в тому числі з повітря. Значить в місці, де він зберігається, не залишається вологи, необхідної для життя мікроорганізмів. До того ж, це запобігає мед від засихання.



2. Мед має занадто низьке значення pH. Це властивість меду робить навколишнє середовище навколо нього занадто кислим, щоб в ньому могли розповсюджуватися мікроби.



3. Мед виробляє перекис водню. Внаслідок поглинання вологи мед виділяє перекис водню, що ще більше заважає бактеріям оселитися в меді і зіпсувати його. Якщо вміст води в меді стає занадто високим, деякі види дріжджових грибків можуть у ньому все-таки вижити і змусити мед забродити, виділяючи алкоголь. Однак, такий мед все ще годиться в їжу, мало того, багато людей вважатимуть «хмільний мед» ще більш смачним. Якщо ж мед зацукрується, тобто кристалізується, досить просто поставити банку з ним в теплу воду і він знову стане «як новенький».
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Продуктовий геноцид » Мед
Сторінка 1 з 11
Пошук: