Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 17:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Нові досягнення » Зуб (не болітиме)
Зуб
MKCДата: Четвер, 25.08.2011, 08:24 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
До стоматолога - без страху: винайдена пломба без буріння
9:00 25 серпня 2011

Жах, що сковує волю пацієнтів, які йдуть на прийом до зубного лікаря, викликаний багато в чому не лише спогадами про вкрай неприємних відчуттях, пов'язаних з лікуванням зубів, але і багато в чому - з жахливим звуком бормашини. Але незабаром у них не буде потреби.

Звук обертається зі швидкістю до 400 000 об / хв бору для свердління зубів змушує покриватися холодним потом багатьох найстійкіших чоловіків. Але незабаром, завдяки винаходу британських вчених, може відпасти необхідність в розчищенні отвори для пломби, а, значить, страшні бормашини, що лякають одне за одним всі нові покоління дітей і дорослих, стануть не потрібні.

Карієс починається тоді, коли кислота, продукт життєдіяльності бактерій, що мешкають в порожнині рота, викликає утворення спочатку мікроскопічних отворів в емалі зуба, куди проникають все ті ж невтомні мікроби, через що отвори досить швидко збільшуються в діаметрі і глибині.

Вченим з Інституту стоматології при університеті англійського міста Лідс (Leeds University's Dental Institute) вдалося синтезувати білок, який є головним компонентом зубної емалі.

Нанесення суспензії, яка містить такий білок, на пошкоджену емаль зуба призводить до її проникненню у всі отвори, викликані бактеріями, і початку процесу регенерації емалі. Як стверджують автори винаходу, протягом декількох тижнів після одноразової обробки зубів «штучної» емаллю всі вогнища карієсу покриваються новим її шаром.

«Цей метод лікування абсолютно позбавлений від яких-небудь неприємних відчуттів для пацієнта, і я впевнений, що його впровадження призведе до більшої відвідуваності стоматологічних кабінетів», - вважає співавтор винаходу професор Дженніфер Кіркхем (Jennifer Kirkham).
 
igmaДата: Четвер, 25.08.2011, 23:32 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
Цей метод спрацює хіба на початкових стадіях карієсу, бо якщо зуб на половину прогнив, без обробки всеодно не обійтись, поверхнева регенерація емалі не зупинить процес в глибині зуба, а наслідок ускладнення - пульпіт, періодонтит
 
MKCДата: П`ятниця, 26.08.2011, 08:27 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
А в глибині зуба вбють мікроби якимось пістолетом, що випромінює спеціальні хвилі biggrin
 
grozaДата: П`ятниця, 11.05.2012, 19:27 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Створено антибактеріальні зубні пломби
Американські вчені створили ряд нових пломбувальних матеріалів, які мають антибактеріальні та ремінералізувальні властивості, повідомляє Medical Xpress.

Хуакунь Сюй (Huakun Xu) з університету Меріленд і його колеги розраховують, що термін служби створених за допомогою нанотехнологій матеріалів складе 10 років.

Під впливом вироблюваних мікроорганізмами сполук починається руйнування зубної емалі, внаслідок чого виникає карієс. У ході лікування стоматолог видаляє розм'якшену мінералізовану тканину зуба (дентин), в якій містяться мікроорганізми. Частина дентину не піддається видаленню, тому всередині зуба залишається деяка кількість бактерій, що є причиною виникнення вторинного карієсу.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Нові досягнення » Зуб (не болітиме)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: