Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 04:01
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Мобільний чи інтернет ?
Мобільний чи інтернет ?
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 15.06.2011, 08:24 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Акціонери "Укртелекому" вирішили продати мобільний бізнес компанії

ВАТ "Укртелеком" продасть мобільний бізнес, відповідне рішення ухвалили акціонери товариства на зборах у вівторок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", ухвалення рішення мотивувалося підвищенням ефективності діяльності компанії. Кошти від продажу мобільного бізнесу планується спрямувати на розвиток послуги широкосмугового доступу до Інтернету.

При цьому акціонери утрималися від виділення мобільного бізнесу в окрему юридичну особу.

Рішення акціонерів про продаж мобільного бізнесу, а також про створення окремої юрособи, якій його передадуть, розгляне спостережна рада "Укртелекому".

За словами начальника юридичного департаменту компанії Юрія Котлярова, "Укртелеком" вважає вигідним продаж пакета корпоративних прав юридичної особи, до статутного капіталу якої буде передано діяльність із надання послуг мобільного зв'язку. При цьому він зазначив, що прогнозована ціна продажу - більше ніж 25% активів "Укртелекому" станом на кінець 2010 року.

Голова правління Георгій Дзекон повідомив журналістам, що операція з продажу мобільного бізнесу може завершитися протягом трьох-шести місяців.

Відповідаючи на запитання про можливого покупця, він зазначив, що, найімовірніше, це може бути хтось з українських GSM-операторів.

Фонд держмайна України за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу цього року продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" за 10 млрд 575,1 млн грн. Угоду було закрито у травні цього року.

"Укртелеком" у 2010 році скоротив чистий збиток на 43,9% - до 258,77 млн грн, його чистий дохід знизився на 1,7% - до 6 млрд 749,3 млн грн.

У першому кварталі цього року компанія збільшила чистий збиток порівняно з аналогічним періодом минулого року в 5,5 разу - до 200,23 млн грн, її чистий дохід скоротився на 2,7% - до 1 млрд 631,04 млн грн. Непокритий збиток на початок квітня сягнув 2,264 млрд грн.

Джерело
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Мобільний чи інтернет ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: