Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 18:48
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Укртелеком
Укртелеком
nataДата: Вівторок, 01.03.2011, 12:35 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
У п’ятницю Укртелеком продадуть австрійцям

Фонд держмайна України планує в п’ятницю підписати договір купівлі-продажу 92,79% акцій державного оператора Укртелеком. Покупець – ЕSU, дочірне підприємство австрійського концерну Epic.

Про це заявила прес-секретар Фонду держмайна Ніна Яворська, повідомляє Fundmarket, посилаючись на газету «Дело».

За її словами, керівництво Фонду планує підписати договір на спеціальному брифінгу в присутності ЗМІ.

18 лютого Фонд державного майна України отримав від компанії ESU письмову згоду придбати пакет акцій ВАТ «Укртелеком» розміром 92,79% статутного капіталу товариства за ціну 10 млрд 575 100 000 грн.

Нагадаємо, що Epic має намір інвестувати в розвиток телекомунікаційної компанії Укртелеком 450 млн грн протягом 5 років після її придбання.

Компанія ESU була створена в грудні 2005 року в Києві з назвою RBScom. У липні 2006 року її придбала Epic, компанія була перейменована в ESU (Epic Services Ukraine). До основних видів її діяльності належать: розгортання і модернізація мереж мобільних операторів, технічна підтримка, мережеві сервіси, поставка обладнання та логістичні послуги.

Epic – інвестиційна консалтингова компанія, яка надає послуги при проведенні приватизації в країнах Центральної та Східної Європи.

Повідомлення відредагував nata - Вівторок, 01.03.2011, 12:36
 
AnTurДата: Вівторок, 01.03.2011, 12:41 | Повідомлення # 2
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Репутація: 4
Статус: Offline
Невже оце хоч одному пересічному українцю цікаво коли саме підпишуть договір на передачу Телекому. Днем раніше, чи днем пізніше. Колотять одне й теж саме.
 
grozaДата: Вівторок, 01.03.2011, 14:22 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Це дуже цікаво всім киянам, всім українцям, всім громадянам України і тим хто буде телефонувати українцям з-за кордону
 
justvisДата: Середа, 09.03.2011, 16:06 | Повідомлення # 4
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
ФДМ 11 березня підпише договір про продаж "Укртелекому"

Фонд державного майна і "дочка" австрійського концерну EPIC - ТОВ "ЕСУ" - мають намір 11 березня підписати договір купівлі-продажу державного пакету акцій ВАТ "Укртелеком".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря ФДМ Ніну Яворську.

За її словами, відомство планує публічне підписання договору з участю преси.

Як повідомлялося, ФДМ у жовтні 2010 року оголосив конкурс із приватизації 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 млрд. гривень.

На нього була подана лише одна заявка - від "ЕСУ". У зв'язку з цим була оголошена дооцінка продаваного пакета.

Оцінювач "Укртелекому" - ТОВ "Консалтингова фірма "Острів" - на початку лютого визначив вартість держпакету в 10 млрд. 575,1 млн. гривень, після чого EPIC заявив про готовність сплатити цю суму.

У планах компанії - поліпшити позиції "Укртелекому" на ринку з тим, щоб через чотири-п'ять років вигідно залучити в оператора стратегічного інвестора або вивести його на IPO.


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 11.03.2011, 11:11 | Повідомлення # 5
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
ФДМУ та ESU підписали договір куплі-продажу "Укртелекому"

З боку ФДМУ договір підписав голова фонду О.Рябченко.

Фонд державного майна України (ФДМУ) та ТОВ ESU підписали договір куплі-продажу 92,79% акцій "Укртелекому", передає кореспондент РБК-Україна.

Договір підписали голова ФДМУ Олександр Рябченко та уповноважена особа ТОВ ESU Вольфганг Хертіш.

У зв'язку з необхідністю нотаріального посвідчення договору та забезпечення нотаріальної таємниці завершення процедури підписання договору відбувалося за зачиненими дверима.

Нагадаємо, Фонд державного майна України (ФДМУ) 18 лютого 2011 р., отримав від ТОВ ESU офіційну згоду придбати пакет акцій ВАТ "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу суспільства за ціною 10 млрд 575,1 млн грн.

Раніше, Фонд державного майна України заявив, що очікує підписати договір з компанією Epic з купівлі-продажу "Укртелекому" не пізніше 25 лютого, а отримати кошти від продажу - не пізніше 25 квітня.

11 лютого Фонд державного майна України після проведеної оцінки зробив пропозицію ТОВ ESU придбати ВАТ "Укртелеком" за 10,575 млрд грн. Згідно з вимогами законодавства, ФДМУ звернувся до ТОВ ESU як єдиного учасника в конкурсі з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком" з пропозицією придбати цей пакет саме за таку ціну.

13 жовтня 2010 ФДМУ виставив на продаж 92,79% акцій "Укртелекому" зі стартовою ціною 10,5 млрд гривень, проте у зв'язку з тим, що на участь у конкурсі була подана лише одна заявка, він не відбувся. Компанія ESU запропонувала за "Укртелеком" ціну 10 млрд 500 млн 10 грн.

Згідно з умовами продажу «Укртелекому», покупець повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність товариства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому також необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.) Крім того, власник підприємства буде зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені) і протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державного спеціального зв'язку.

"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена в перелік об'єктів, які підлягають приватизації в 2007 р.

ТОВ "ЕСУ" належить австрійському концерну Epic, який представляє інтереси фонду Джорджа Сороса Quantum в Східній Європі.

 
justvisДата: П`ятниця, 11.03.2011, 15:26 | Повідомлення # 6
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Тимошенко вважає, що Укртелеком можна було продати на $3-4 млрд дорожче

Лідер партії «Батьківщина» Юлія ТИМОШЕНКО переконана, що влада непрозоро провела приватизацію товариства з обмеженою відповідальністю «Укртелеком», внаслідок чого державний бюджет недоотримав 3-4 млрд. доларів США.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, сьогодні, у знаковий день «роковин уряду», з честю здали «Укртелеком».

«Від сьогоднішнього дня у народу України вже «Укртелекому» немає. За моїми оцінками, країна від тіньової приватизації «Укртелекому» втратила, як мінімум, 3-4 млрд. доларів», - сказала вона.

Лідер партії «Батьківщина» переконана, що «Укртелеком» був проданий за стартовою ціною за домовленістю і за ціну, нижчу від реальної.

Ю.ТИМОШЕНКО наголосила, що про корупцію в Україні можна говорити щодня, - це стосується і “шельфу Чорного моря, і до земель в Криму”.

«Але, я думаю, що досить швидко у нас буде нагода повернути все це народу», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 березня, Фонд державного майна України підписав з ТОВ “ЄСУ”, дочірньою компанією австрійського концерну ЕPIC, договір купівлі-продажу 92,79% державного пакета акцій ТОВ “Укртелеком”.

Реалізаційна ціна 92,79% держпакета акцій компанії становила 10 млрд. 575,1 млн. грн., що на 75 млн. грн. більше, ніж його стартова ціна.


http://justvis.at.ua
 
nataДата: Субота, 12.03.2011, 15:35 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
12 березня, субота, 2011 14:16
Кравчук: нема нічого поганого, якщо власником «Укртелекому» стала наближена до Президента людина

Нема нічого поганого навіть у тому, якщо «Укртелеком» буде належати людині, яка є близькою до Президента, головне, щоб це було вигідно для країни. Про таке заявив перший Президент України Леонід Кравчук.

«Хіба близькість до Президента одразу потрібно ставити під негатив? Якщо близькість до Президента, до Прем’єра, до голови Верховної Ради дасть об’єктивну добру роботу і дасть користь Україні, – то близькість не псує ситуацію. А коли близькість використовується для власних інтересів, о, то погано», - заявив Леонід Кравчук в інтерв'ю 5 каналу.

Нагадаємо, що екс-голова Фонду держмайна Олександр Бондар висловив думку, що «Укртелеком» буде приватизований людиною, наближеною до Президента Віктора Януковича.
Теги: "Укртелеком", близькість до Президента, Бондар, Віктор Янукович, Кравчук, Леонід Кравчук, Олександр Бондар

 
justvisДата: Субота, 12.03.2011, 17:59 | Повідомлення # 8
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
«Укртелеком» купив Льовочкін?

Сегодня, в 16:46
Галина Каплюк, Альона Блохтур,

Український монополіст зв’язку пішов з молотка. І хоча офіційним покупцем є маловідома австрійська компанія, досі достеменно невідомо, хто ж став його справжнім власником. Є версії, що «Укртелеком» отримала людина з найближчого оточення Президента, зокрема називають ім’я Сергія Льовочкіна, який давно працював у одній зв’язці з нинішнім керівником компанії Георгієм Дзеконом. Проте не виключено, що компанію забрала собі сім’я Президента, бо є лише одна людина, яка могла б відмовити у придбанні цього об’єкту самому Рінату Ахметову, який постійно проявляв підвищений інтерес до компанії.

Очевидно одне, що з самого початку умови конкурсу були дискримінаційними для західних компаній. Решта умов «відсіяли» з конкурсу російські компанії та дві вітчизняні, і в кінцевому підсумку «Укртелеком» продали майже по стартовій ціні і лише одному покупцю.

Про це в прес-центрі «Главкому» розповів народний депутат, перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Олександр Бондар.

Олександр Бондар: «Реальними власниками «Укртелекому» є люди настільки наближені до Президента, що вони могли відмовити Ахметову»

Що мене турбує в ситуації, яка склалася навколо «Укртелекому»? По-перше, ця влада мене дивує кожний раз все більше і більше. Мені здавалося, що яка завгодно влада хоче сподобатися ззовні, показати свій позитивний імідж, щоб її зустрічали на Заході. Кращого варіантну продемонструвати цивілізованість, прозорість і відкритість нашої країни для залучення інвестицій, ніж продаж «Укртелекому», уявити собі неможливо. «Укртелеком» - це унікальний об’єкт, якого в Україні ще не продавалося і більше продаватися не буде. Він інвестиційно більш привабливий, ніж «Криворіжсталь», Одеський припортовий та безліч інших об’єктів. Влада, на жаль, не скористалася цією можливістю.

Продаж «Укртелекому» зайвий раз показує, що в угоду особистим інтересам керівництва держави було втрачено можливість до залучення мільярдних інвестицій в економіку України. Я не кажу, що залучились би вони конкретно в «Укртелеком», але залучення якогось стратегічного відомого інвестора західного або навіть російського до продажу «Укртелекому», набагато б збільшило відкритість України для залучення інвестицій. Після останніх продажів, які відбулися у минулому році за цієї влади, говорити про залучення інвестицій взагалі є абсурдом, тому що три відомих об’єкти були продані в одні руки і по стартовій ціні – це северодонецький «Азот», МАУ і «Укртелеком».

Друга проблема. Ви, мабуть, дуже добре пам’ятаєте 2005-2007 роки, коли вдруге продавали «Криворіжсталь», коли були спроби уряду Тимошенко продати Одеський припортовий, що відбувалося в нашому телепросторі і журналістському середовищі. Це просто була топ-тема, всі найрейтинговіші програми, включаючи Шустера, Куликова і ін., були присвячені цим продажам. Зараз в телепередачах згадують продаж «Укртелекому» на тому ж рівні або і нижче, як події в Японії або заворушення в північній Африці. Тобто, втрачений інтерес, громадськість сприймає продаж «Укртелекому», як абсолютно нормальну річ, нікого це не дивує і не бентежить. Політики-опозиціонери дають коментарі, влада захищає себе, до речі, досить неаргументовано і непрофесійно.

«Укртелеком» має 10 мільйонів абонентів стаціонарного зв’язку по всім областям України, включаючи важкодоступні регіони, де навіть не працює мобільний зв'язок. Мільйон абонентів системи інтернету 3G – це зараз найшвидкісніший інтернет, на який держава виклала кругленьку суму, думаю, декілька мільярдів гривень туди пішло. 600 тисяч абонентів мобільного зв’язку. І на сьогоднішній день жодна людина, крім тих, хто насправді купив цей об’єкт, не знає, в чиї руки це все перейшло. Жодних виступів власників цієї компанії не було, ніхто і слова не сказав, хто там керівник, що він збирається робити з «Укртелекомом», за які гроші він його купує, і які далі перспективи його розвитку. Якщо покупців «Криворіжсталі» «Міттал Стіл» знав весь світ, керівника знали в обличчя і всю його біографію, то тут повний нуль. Це дуже небезпечно, тому що громадяни України, які користуються послугами «Укртелекому», не знають, чого завтра чекати.

Умови, записані в договорі, на які посилається Рябченко, – це абсолютна теорія. Я вам відверто скажу, що всі ці умови можна змінити, а якщо там власник такого рівня, як я собі уявляю, то взагалі ніхто ніяких умови виконувати не буде. Важко буде, наприклад, Фонду викликати реального власника «Укртелекому», якщо він входить до найближчого оточення Президента, і вимагати, щоб він виконував умови – це просто фантастика. Тому в плані подальшої долі «Укртелекому» ситуація дуже небезпечна.

Я не вхожу в найближче оточення влади, знаходжуся в опозиції, тому не маю чіткої інформації, хто купив «Укртелеком». Думаю, це знають декілька людей, до них або не зверталися, або вони правду не кажуть. Але співставляючи різні варіанти підготовки до продажу і те, що публікувалося в пресі, можна зробити наступні висновки. Вчора знайшли слід Сороса для того, щоб завести журналістів в сторону. Уявіть собі, щоб першому олігарху країни наближеному до влади Рінату Ахметову сказали: ти в конкурсі не приймай участь, тому що ми запланували його продати Соросу. Ви можете собі уявити, щоб він на це спокійно відреагував і заради Сороса відмовився від «Укртелекому», до якого він появляв цікавість всі роки, які він готувався до продажу.

Друга версія: купують для того, щоб перепродати Ахметову. Це знову ж таки нісенітниця, бо найперший олігарх не буде користуватися якимось сумнівними посередниками для того, щоб їм переплатити, якщо у нього є можливості зробити це напряму.

Остання версія, яка найбільш підходить, - реальними власниками «Укртелекому» є люди настільки наближені до Президента, що вони могли відмовити Ахметову. Тепер уявіть, скільки таких людей є, і хто це може бути.

Аналізуючи економічну політику чинного уряду і влади в цілому, по багатьом принципам я можу оцінити її як абсолютне дублювання арабського шляху розвитку країни. І, думаю, що наслідки будуть такі самі – це непомірне збагачення верхівки, повне зубожіння населення, абсолютно керований адміністративний тиск на економіку. І однією з ознак цих країн, включаючи Єгипет є те, що діти або найближчі родичі перших керівників держави володіють мобільним зв’язком, бо це стратегічний об’єкт, через який можна впливати на населення, в першу чергу на виборах. Думаю, керівництву держави було пояснено, що віддавати його будь-кому неможливо і треба цей бізнес концентрувати в своїх руках. Коли в 2000 році продавалося шість обленерго, тоді я, міністр економіки та міністр енергетики на чолі з Ющенко їздили в Лондон та Париж презентувати обленерго. Був великий інтерес, ці об’єкти було продано доволі дорого. Хоча не всі бажаючі приймали участь, але західні компанії були представлені, в тому числі і росіяни через словаків. Якби чинна влада зробила презентацію «Укртелекому» за кордоном, це б дуже гарно виглядало. Зараз це нікого не хвилює, думають, що воно само якось буде, і їх зустрічатимуть на Заході, аплодуватимуть після таких дій. Думаю, це скоро закінчиться, ізоляція буде аналогічна Білорусії і арабським країнам. На жаль, населенню від цього не легше, ми від цього будемо тільки втрачати. Але, безумовно, більше втратять керівники держави, тому що у них там рахунки, у них там діти навчаються, вони полюблять їздити закордон.

Ви сказали, що є можливість того, що покупець взагалі не буде виконувати зобов’язання. Перерахуйте умови, за якими продано «Укртелеком», і зобов’язання, які має виконувати покупець?

Олександр Бондар: Першою дискримінаційною умовою, яка є найразючішою для іноземних інвесторів, є дата проведення конкурсу 28 грудня – це католицьке Різдво. Думаю, той же Сорос в цей час відпочивав на різдвяних канікулах, і вся банківська система, всі інвестори та посередники в цей час відпочивають, ніхто не займається купівлею «Укртелекому» (до речі, для того, щоб він був привабливий, його треба було ще гарно презентувати і представити покупцям).

Друге – для того, щоб найвідоміші компанії світу, включаючи російські телекомунікаційні компанії, не змоги прийняти участь в конкурсі, керівництво «Укртелекому» і Міністерство зв’язку (вони формували умови, це у мене точні дані) сформували умову, що якщо іноземці мають більше 25% своєї іноземної власності, то вони не мають права приймати участь в конкурсі. Це умова, яка вперше з’явилася в історії української приватизації. (У нас є умова, яка стосується державної української власності, яка цілком природна, тому що держава не може сама у себе купувати. Але є приклад продажу при цій владі «Луганськтепловозу» Брянському машзаводу, він входить в «Трансмашхолдинг», що є наполовину державним. Тоді абсолютно нікого це не турбувало, і ніхто умови не ставив. Тобто, існує подвійний підхід). За цією умовою зразу під умови конкурсу не підпадають «Дойчтелеком», «ФрансТелеком», норвезький телеком і російські компанії, які опосередковано мають державну частку, - це засновники і МТС і «Київстар».

Залишилися ще наші дві компанії МТС і «Київстар». Для того, щоб і у них не було ніяких шансів, зробили обмеження по обсягу послуг на цьому ринку, здається, 30%, за якими «Київстар» точно не потрапляв, а МТС, якщо врахувати його інтернетівські можливості, теж можна підвести під цю риску.

Всі інші – це або дрібні телекомунікаційні компанії, або так звані оператори фондового ринку посередника. Один з таких з’явився – це EPIC, якого ніхто не знає, який колись здійснював якісь послуги «Укртелекому». Зразу ж тут відслідковується зв'язок з Дзеконом, який, думаю, приймав безпосередню участь в підготовці і продажу цього об’єкту. Власником він ніяк бути не може, тому що у нього немає політичних і фінансових можливостей, він скоріше за все отримає за це посаду голови правління, яку займає зараз, в обмін на такі активні дії. Він зараз більше всіх пояснює результати своєї бурхливої діяльності на посаді в «Укртелекомі». З 2004 року при всіх владах він очолює цю компанію, і останні заяви, що він банкрут, нікому не цікавий і 10 мільярдів це навіть дорого – це результат його діяльності, під яку він набрав безліч кредитів для збільшення інвестиційної привабливості «Укртелекому».

Коли я був головою Фонду держмайна, виділялись кошти із Державного бюджету для того, щоб дорожче продати «Укртелеком». З цією ж метою вони вводили систему інтернету 3G. Виявилось, що компанія за ці роки взагалі дійшла до ціни трішки більше мільярда доларів.

Щодо умов конкурсу та участі інших операторів мобільного зв’язку, тут ситуація стала одразу зрозумілою. Візьміть оператора мобільного зв’язку, який належить СКМ, вони мали право брати участь, але, думаю, їм пояснили, хто буде реальним власником цього об’єкту, щоб вони заспокоїлись та чекали своєї генерації, яка в цьому році буде повністю ними приватизована. От такий їм буде запропонований компроміс.

Реально за якою ціною можна було продати «Укртелеком»?

Олександр Бондар: Ніхто не назве реальну ціну об’єкту, якщо його не показати і не виставити на продаж. Ціна, яка була виставлена в 1,2 млрд.дол., визначалася експертами як стартова. Передбачалося, що з цього почнуться торги, підняття карток та конкуренція. Думаю, що можна було підняти до 20 млрд.грн. Тобто, близько 2 млрд. доларів – це та ціна, яка мінімально могла бути піднята, якщо б було кілька учасників та конкуренція.

Якщо б з’явились учасники типу Сороса – це спекулятивний оператор, який може грати на підвищення ціни для того, щоб збільшити активи «Укртелекому». Згадайте ажіотажний попит, який відбувся при продажі «Криворіжсталі», ніхто тоді не передбачав, що вона коштуватиме 24 млрд.грн., а ціна могла піднятись і вище. Юлія Володимирівна вчора сказала, що держава втратила 3-4 млрд.грн., думаю, насправді набагато більше, бо на цьому ми втратили взагалі безліч можливостей залучення іноземних інвестицій в Україну, які вимірюватимуться десятками мільярдів.


http://justvis.at.ua
 
justvisДата: Четвер, 17.03.2011, 10:36 | Повідомлення # 9
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Азаров наказав "Укртелекому" зберегти тарифи на зв'язок

Міністерству інфраструктури та Фонду державного майна доручено забезпечити збереження тарифів на послуги зв'язку для населення при реалізації угоди про продаж "Укртелекому".

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Міністерству інфраструктури, Фонду державного майна я доручаю під час реалізації угоди про п родаже "Укртелекому" гарантувати, щоб протягом певного часу тарифи на послуги зв'язку для населення не змінювалися ", - повідомив прем'єр.

При цьому Азаров додав, що надалі будь-які зміни тарифів повинні відбуватися під контролем держави і виключно у зв'язку з об'єктивним економічним обгрунтуванням.

Нагадаємо, Нацкомісія регулювання зв'язку, де великий вплив мають представники «Укртелекому», запропонувала вже з травня збільшити абонплату за домашній телефон для населення на 25% - до 24,67 грн на місяць у містах та 13,15 грн на місяць у селах, при цьому кількість нетарифікованих хвилин повинно було збільшиться з 200 до 400.


http://justvis.at.ua
 
nataДата: П`ятниця, 18.03.2011, 11:15 | Повідомлення # 10
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Фонд державного майна називає кінцевими власниками компанії "ЕСУ" (Київ, дочірня австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPIC), яка 11 березня купила 92,79% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком", 5 громадян Австрії, 3 з яких - управляючі партнери EPIC.

Про це, виступаючи у Верховній Раді, повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко.

З його слів, управлячому партнерові EPIC Петеру Голдшайдеру належить 24%, Бриджит Голдшайдер - 23,5%, управляючому партнерові EPIC Густаву Вурмбеку - 24%, Марині Вурмбек - 23,5%, а Францу Ланшютцер, ще одному управляючому партнерові, - 5%.

Він підкреслив, що "ЕСУ" при подачі документів на приватизацію надала інформацію про своїх власників.

"Покупець ("ЕСУ") належить кіпрській компанії (EPIC Telecom Invest Ltd), кіпрська компанія належить австрійській компанії (EPIC), а австрійська компанія належить 5 громадянам Австрії", - сказав він.

Раніше EPIC повідомляв, що EPIC Goldscheider & Wurmbock, Vienna (EPIC), ексклюзивний власник EPIC Advisors Limited (EAL), який через дочірнє підприємство EAL є єдиним власником EPIC Services Ukraine ("ЕСУ"), прийняв рішення оптимізувати структуру холдингу, адаптувавши її до приватизації "Укртелекому", шляхом переуступки права прямого володіння в "ЕСУ" EPIC Telecom Invest Ltd (ETI).

ETI є стовідсотковим власником EAL.

Як повідомляло агентство, 11 березня Фонд державного майна продав компанії "ЕСУ" 92,79% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком" за 10,575 млрд гривень.

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Субота, 19.03.2011, 11:35 | Повідомлення # 11
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
19.03.2011 10:38
Покупець "Укртелекому" пов'язаний з Дзеконом

Перші прес-релізи "ЕСУ" (нового власника "Укртелекому") прийшли з адреси іншої компанії "Пріоком", пише ProIT .

"Пріоком" пов'язана з Георгій Дзекон, який з 2004 року керував "Укртелекомом". Раніше пан Дзекон займав посаду гендиректора американської PrioCom Corp, до якої входить українська "Пріоком". А головним фіндиректором PrioCom Corp був Ілля Солодовскій - нинішній керівник "ЕСУ".

Прес-служба "ЕСУ" вже помітила помилку і почала відправляти листи з адреси info@esu-ua.com .

Нагадаємо, Георгій Дзекон народився в 1963 р. у Вінниці, закінчив Київський політех. Займався впровадженням нових технологій для управління підприємствами та установами в Україні. 4 липня 2003 став заступником керівника тоді ще державного ВАТ "Укртелеком". А з 19 лютого 2004 року очолює компанію. За час його керівництва компанія з прибутковою перетворилася на збиткову.

11 березня Фонд держмайна продав 92,79% акцій "Укртелекому" австрійської компанії "ЕСУ" за 10 млрд 575 100 000 гривень.

 
justvisДата: Понеділок, 21.03.2011, 09:05 | Повідомлення # 12
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
21.03.2011 08:39
У Раді створять ТСК з продажу "Укртелекому"

У Раді можуть створити Тимчасову слідчу комісію щодо приватизації "Укртелекому".

Про це сказав спікер Верховної Ради України Володимир Литвин в інтерв'ю 5-му каналу в неділю, 20 березня.

Відповідаючи на питання про різну інформації, хто в дійсності купив Укртелеком , оскільки є закиди, що це були люди, наближені до влади, Литвин сказав: "Коли говорять про те, що є сумніви, то, очевидно, варто було б піти на те, щоб парламентськими зусиллями, парламентськими можливостями встановити істину, а не говорити загадковими фразами ".

Зокрема спікер додав: "Якщо потрібно, то давайте створимо ТСК, яка б вивчила це питання, інакше ми породжуємо недовіра людей, або підсилюємо недовіра людей і до влади, і до держави"

Нагадаємо, 11 березня Фонд держмайна продав 92,79% акцій "Укртелекому" австрійської компанії "ЕСУ" за 10 млрд 575 100 000 гривень.

За оцінкою Фонду держмайна, "Укртелеком" коштував не більше 8 мільярдів гривень.


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 29.04.2011, 17:00 | Повідомлення # 13
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
20 квітня, 2011 08:42 7

Новий власник "Укртелекому" не хоче виконувати інвестзобов'язання

Покупець "Укртелекому" - австрійська компанія EPIC - переконує державу пом'якшити її інвестзобов'язання. Як заявив керуючий партнер австрійської компанії Пітер Гольдшайдер, "Укртелеком" очікує масштабна реформа.

За словами Гольдшайдера, EPIC має намір скоротити частину персоналу і вимагає від уряду компенсувати надання компанією збиткових послуг.

Так, відрахування із заробітної плати в 2010 році склали 45% всіх витрат компанії, тоді як, за словами Гольдшайдер, у західноєвропейських операторів ця частка не перевищує 25%.

Тільки у I кварталі цього року "Укртелеком" скоротив 4,4 тисячі співробітників. Оскільки звільнення відбуваються до закриття операції з продажу компанії, новий власник таким чином в чотири рази знизив виплати по вихідній допомозі.

Крім того, близько 1 млрд грн "Укртелеком" розраховує заощадити, відмовившись від надання збиткових послуг - місцевої телефонії, проводового радіо і телеграфу.

"Як приватна компанія ми не можемо дозволити собі надавати послуги нижче собівартості. Уряд не може примушувати нас надавати збиткові послуги за державними тарифами і не компенсувати втрати", - заявив він.

Заяви EPIC суперечать умовам приватизації "Укртелекому", на які компанія погодилася, беручи участь у конкурсі на право купівлі 92,79% оператора.

Зокрема, покупець зобов'язаний забезпечити надання послуг зв'язку в сільській місцевості та віддалених населених пунктах. До того ж покупець "Укртелекому" зобов'язався зберегти штат компанії на момент підписання договору протягом півроку.

При цьому держава робить ряд кроків з підтримки фактично вже приватного, а не державного оператора. Зокрема, Нацкомісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) вже підвищила абонплату за користування стаціонарним телефоном - до осені її вартість зросте на 35%.

Проти цієї ініціативи виступають мобільні оператори, за рахунок яких до цих пір пропонувалося компенсувати збитки "Укртелекому".

Додано (29.04.2011, 18:00)
---------------------------------------------
З 1 травня абонплата за фіксований телефон виросте на 10-25%

Міністерство юстиції зареєструвало (21 квітня ц.р. під №497/19235) рішення Національної комісії з питань регулювання зв`язку (НКРЗ) №157 від 8 квітня 2011 р. «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги» (місцеву фіксовану телефонію), згідно яким з 1 травня абонплата виросте на 10% для телефонів без погодинної оплати і на 25% - для телефонів з погодинною оплатою.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Верховної Ради рішенні НКРЗ.

Як повідомляв УНІАН, за даними НКРЗ «метою внесення змін є наближення тарифів на послуги місцевого зв`язку до рівня їх собівартості за умови збереження доступності послуг для всіх категорій користувачів».

Згідно з рішенням, нові тарифи впроваджуватимуться в два етапи впродовж 2011 року.

З 1 травня 2011 року кількість хвилин, що не тарифікуються, «збільшується вдвічі і становитиме 400 хвилин у рахунок абонентської плати» (необхідно при цьому відзначити, що з травня 2011 року НКРЗ залишає один тарифний план для населення замість чотирьох нині існуючих тарифних планів з різною кількістю хвилин (200, 400, 500 і 600 хвилин), що не тарифікуються, і це «збільшення» відноситься до тарифного плану з 200 хвилинами, що не тарифікуються).

Одночасно з цим, з 1 травня 2011 року буде підвищена абонентська плата, яка становитиме для населення і бюджетних установ міст і райцентрів 24 грн. 78 коп. (зростання на 10%) без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою – 20 грн. 56 коп. (зростання на 25%). Нова абонплата за місцевий телефонний зв`язок для населення сіл і селищ міського типу виросте на 25% і становитиме 12 грн. 52 коп. без погодинної оплати і 10 грн. 96 коп. - з погодинною (тут і далі всі тарифи вказані без ПДВ).

Таке ж зростання абонплати встановлене і для небюджетних організацій, яка становитиме з 1 травня 2011 року 37 грн. 19 коп. (зростання на 10%) без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою – 29 грн. 59 коп. (зростання на 25%). Для сіл і селищ нова абонплата виросте на 25% - до 19 грн. 66 коп. без погодинної оплати і 17 грн. 22 коп. - з погодинною (всі тарифи вказано без ПДВ).

На другому етапі, з вересня 2011 року, кількість хвилин, що не тарифікуються, збільшується до 600 хвилин. При цьому, ще на 10% буде підвищена абонентська плата для абонентів з погодинною оплатою – для населення і бюджетних установ міст і райцентрів вона становитиме 22 грн. 28 коп. (абонплата для абонентів без погодинної оплати не зміниться), для абонентів сіл і селищ - 13 грн. 52 коп. без погодинної оплати і 11 грн. 84 коп. - з погодинною.

Ще на 10% виросте і абонплата для небюджетних організацій, і становитиме для телефонів з погодинною оплатою – 32 грн. 10 коп. Також на 10% виросте нова абонплата за місцевий телефонний зв`язок для небюджетних організацій сіл і селищ міського типу, яка становитиме 21 грн. 23 коп. без погодинної оплати і 18 грн. 60 коп. - з погодинною.

При цьому, як наголошується в повідомленні НКРЗ, зміни в Граничні тарифи передбачають суттєве зниження плати за встановлення телефону для населення і підприємств, установ і організацій, а також за перемикання основного телефону абонентів відомчих АТС на АТС телефонної мережі загального користування.

Так тариф на встановлення для підприємств і установ з травня 2011 року становитиме 250 грн. замість 600 грн. сьогодні, а для населення він знизиться із 150 грн. до 100 грн.

Діючі Граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, затверджені рішенням НКРЗ №1491 від 28.04.2009 року, втратять свою чинність з 1 травня 2011 року.

Довідка УНІАН. Згідно зі ст.62 Закону України «Про телекомунікації», до загальнодоступних телекомунікаційних послуг належать послуги: підключення кінцевого устаткування споживача до телекомунікаційних мереж загального користування (універсальний доступ); фіксованого телефонного зв`язку в межах зони нумерації (місцевий телефонний зв`язок); виклик служб екстреної допомоги, послуги довідкових служб і зв`язку, за допомогою таксофонів, за винятком послуг, які надаються з використанням бездротового доступу.

Повідомлення відредагував УКРАЇНЕЦЬ - П`ятниця, 29.04.2011, 17:02
 
GadukinДата: Неділя, 08.05.2011, 15:34 | Повідомлення # 14
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 38
Репутація: 7
Статус: Offline
Тепер ніхто нічого не хоче виконувати
 
АрнікаДата: Понеділок, 10.10.2011, 21:09 | Повідомлення # 15
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 31
Репутація: 0
Статус: Offline
«Укртелеком» бере кредит $ 250 млн в Сбербанку Росії

Сбербанк Росії та ПАТ «Укртелеком» підписали кредитний договір про надання довгострокового кредиту на загальну суму $ 250 млн.

Про це повідомили Корреспондент.biz в найбільшому банку РФ.

У повідомленні говориться, що кредитна лінія складається з двох траншів терміном три і п’ять років, кредитні ресурси буде спрямовано на рефінансування чинних кредитів компанії Укртелекому, а також на фінансування капітальних вкладень та поповнення обігових коштів.

«Кредитування компанії Укртелеком вкотре наголошує на зацікавленості Сбербанка в збільшенні частки міжнародного корпоративного бізнесу, у тому числі в Україні, з використанням затребуваних на фінансовому ринку продуктів і послуг», – прокоментував начальник управління клієнтських менеджерів Департаменту з роботи із найбільшими клієнтами Сбербанка Росії Олексій Гренков.

Зі свого боку, директор дирекції фінансової та комерційної діяльності ПАТ Укртелеком Євген Шаповалов сказав, що Сбербанк не тільки надав компанії найбільш привабливу кредитну пропозицію, яка максимально відповідає вимогам і потребам нашої компанії, але і забезпечив чітке виконання взятих на себе зобов’язань в непростих умовах, які склалися сьогодні на фінансових ринках.

«Нам приємно також відзначити професіоналізм та оперативність співробітників Дочірнього банку Сбербанка Росії, який виступив як банк, що обслуговує кредитний договір в Україні», – зазначив менеджер Укртелекому.

Довідка.

ВАТ Сбербанк Росії – найбільший банк у Росії, Центральній та Східній Європі, на частку якого припадає близько 27% активів російської банківської системи, основний кредитор національної економіки. Засновником і головним акціонером Сбербанка є Центральний банк Російської Федерації (57,58% голосуючих акцій).[size=16]
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Укртелеком
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: