Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 11:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » ДАІ » Техогляд скасують
Техогляд скасують
justvisДата: Четвер, 14.04.2011, 12:32 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Техогляд скасують
Янукович пропонує скасувати обов’язковий техогляд

Невже техогляд скасують ?

Президент України Віктор Янукович пропонує скасувати обов’язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, а також скасувати талони про проходження ТО. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» сьогодні буде внесений до ВР, як невідкладний. Про це під час брифінгу повідомила радник Президента України, представник Президента в КСУ Олена Лукаш.

«За даними державної автоінспекції, загальна кількість зареєстрованих транспортних засобів в Україні сьогодні становить 9,5 млн. Щорічно технічному огляду підлягає близько 6 млн транспортних засобів різних типів. Отже, щорічно 6 мільйонів автовласників змушені звертатися до органів державтоінспекції для проведення ТО. Ця процедура пов’язана з витратою часу, необхідністю стояти у чергах і вимагає відповідних фінансових витрат», - зазначила радник Президента.

Водночас, О.Лукаш наголосила, що відповідно до проекту закону від проходження обов’язкового технічного контролю мають бути звільнені легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи, мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби не залежно від строку експлуатації.

В той же час, вона наголосила, що пропоноване звільнення від проходження обов’язкового ТО жодним чином не стосуватиметься транспортних засобів, що використовуються для автомобільних перевезень людей та небезпечних вантажів.

«Змінами до Закону України «Про державний рух» також пропонується спростити процедуру одержання права на проведення обов’язкового технічного контролю будь-якими суб’єктами господарювання, які мають обладнання, що дає змогу перевіряти технічний стан транспортних засобів на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища. При цьому, для одержання суб’єктами обов’язкового технічного контролю відповідного права, необхідно буде лише подати документи, що підтверджують наявність у них на праві власності або користування обладнанням, що дозволяє перевіряти технічний стан транспортних засобів», - зазначила О.Лукаш.

Вона також додала, що змінами до відповідного закону передбачається законодавче визначення вичерпного переліку елементів автомобіля, які перевірятимуться під час проведення обов’язкового технічного контролю. Зокрема, це системи гальмового і рульового керування, зовнішні світлові прилади, пневматичні шини та колеса, світлопропускання скла та газобалонне обладнання за наявністю.

«Законопроект буде внесений сьогодні і визнаний невідкладним. У парламенті є дуже багато прихильників подібних новацій, тому переконана, що його доля буде не складною і він буде ухвалений максимально швидко і вступить в дію через кілька місяців після його прийняття, коли державтоінспеція підготується до виконання його належним чином», - зауважила вона.

Джерело


http://justvis.at.ua
 
DoubleSongДата: Четвер, 14.04.2011, 12:51 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Це було б чудово happy
 
justvisДата: Неділя, 17.04.2011, 21:00 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
17.04.2011 18:47 _ Анатолій Гриценко

Скасування техогляду – political animals ціною в $200 млн.

Янукович вирішив скасувати техогляд для приватного автотранспорту.

Законопроект ще не зареєстрований, але його вже піарять на всіх каналах.

Очевидно, з рейтингами просто швах, якщо Янукович відважився на такий крок.

Популізм, цукерка виборцям – іншого пояснення такому рішенню нема.

І бути не може. Чому?

Доведеться нагадати передісторію.

Дія перша. Понад два роки тому, 4 лютого 2009 року, мною був зареєстрований законопроект 4014 про скасування техогляду (автори Гриценко, Беспалий). У червні того ж року він був відхилений Радою. Хто голосував "за"? Тодішня опозиція: фракція Януковича (119 голосів), КПУ (24) і Блок Литвина (20). Хто провалив скасування техогляду два роки тому? Тодішня влада: фракція БЮТ (нуль голосів) і частина НУ-НС (24).

Дія друга. Понад рік тому, 12 лютого 2010 року, повторно реєструю законопроект 5066 про скасування техогляду (автори Гриценко, Беспалий; текст ідентичний). Спочатку коаліція Януковича затягує час і більше року не виносить його на голосування. Нарешті 16 лютого 2011 року законопроект голосується, але за командою з Банкової не підтримується і відправляється...на доопрацювання. Хто цього разу голосував "за" скасування техогляду? Увага!!! Знову опозиція, тільки теперішня: фракція БЮТ (97 голосів) і НУ-НС (41). Хто провалив скасування техогляду два місяці тому? Увага!!! Знову влада, тільки теперішня: фракція Януковича (нуль голосів), КПУ (нуль) і Блок Литвина (нуль).

Висновки?

"Точка зрения определяется местом сидения" – для переважної більшості депутатів, урядовців і їхніх партійних вождів, президентів і прем'єрів. Змінювати позицію на 180 градусів – це флюгерство і безвідповідальність. Саме для таких безпринципних горе-політиків учені ввели в обіг термін – political animals, політичні тварини.

І тодішня, і теперішня влада виступала проти скасування техогляду з однаковими "аргументами": на дорогах будуть гори трупів; система контролю МВС за приватним транспортом буде зруйнована; скасувати техогляд неможливо в принципі, бо його проведення нібито вимагає Євросоюз.

Всі ці аргументи неправдиві, надумані й не варті уваги. Натомість уся країна знає, що техогляд – це лише обман, корупція, побори, приниження, втрата часу і знущання над водіями.

Чому вони не скасовують техогляд? Відповідь очевидна: бо це корито і досить глибоке. "Ціна" питання – понад 100 мільйонів доларів тіньових доходів щороку для одних і, відповідно, такі самі втрати плюс мільярдні офіційні сплати для інших. Перших – десять тисяч працівників ДАІ з пірамідою передачі хабарів догори; других – дев'ять мільйонів приватних водіїв, яких мордують і змушують платити ці хабарі.

І от тепер – дія третя. Янукович у лютому дає команду валити законопроект Гриценка, натомість у квітні ініціює те саме – скасування техогляду. Причому невідкладно!

Тепер Кабмін дружно підтримає законопроект Януковича. Той самий Кабмін, який письмово заперечував мою ініціативу щодо скасування техогляду, наводячи пусті "аргументи", цитуючи норми і статті з різних законів. Political animals...

Мабуть, ні в кого немає сумніву, що три фракції (Януковича, Симоненка і Литвина) тепер проголосують "за" ініціативу Януковича. Ті самі фракції, які два місяці тому не дали жодного (!) голосу за скасування техогляду?! Political animals...

І ті самі штатні спікери ПР, які завзято заперечували мій проект, тепер наввипередки вихвалятимуть скасування техогляду, але вже за підписом їхнього кормчого, Лідера. Political animals...

Можна було б ображатися на плагіат, мовляв, Янукович украв ідею, інтелектуальну власність... Не стану ображатися, у мене є море інших ідей, я вам придумаю ще цікавіші:). Одна з них – щодо ліквідації Податкової міліції. Двічі реєструвалася і так само двічі провалювалася – уперед! Ліквідуйте! Мільйони підприємців спатимуть спокійніше. Не хочете, теж корито, ще глибше?! Political animals...

Можна було б радіти, мовляв, Янукович дослухався до вимог опозиції, почав реалізовувати мою президентську програму, яка містить пункт про скасування техогляду:). Радіти теж не стану, бо знаю: то не від глибинних переконань, не від бажання скасувати хабароємні функції держави, не від готовності слухати і чути – суспільство, опозицію, пресу. То від стрімкого падіння рейтингу Януковича, від провалу передвиборчих обіцянок і всіх заявлених реформ. Political animals...

Приємні відчуття насправді лише від одного: нарешті для дев'яти мільйонів водіїв припиняться знущання і побори. Це очевидний плюс. А мінус – втрати для людей: якби законопроект підтримали одразу, в 2009 році, за ці два роки хабарники не витягли би з кишень водіїв понад 200 мільйонів доларів, а крім того – мільярди гривень офіційних платежів за той нікому не потрібний техогляд. Political animals...


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » ДАІ » Техогляд скасують
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: