Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 06.05.2024, 12:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » Європа чи Азія
Європа чи Азія
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 12.09.2011, 11:22 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
В Європарламенті сьогодні очікується гаряча дискусія щодо України
В понеділок, 12 вересня, в Страсбурзі у рамках осінньої сесії Європарламенту відбудеться перше обговорення рекомендацій ЄП Раді ЄС і Європейської комісії щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Доповідачем виступить польський депутат Ришард Лєгутко, співдоповідачем з економічної частини - зоні вільної торгівлі Павло Залевський (група Європейської народної партії, Польща).

У проекті документу Європейській комісії і Раді ЄС рекомендується укласти Угоду про асоціацію з Україною до кінця року і ратифікувати до кінця наступного.

"Зробити усе можливе, щоб укласти Угоду не пізніше, ніж до кінця 2011 року і прагнути до підписання документу протягом першої половини 2012 року, а також підготувати усі необхідні документи для ратифікації Європейським і національними парламентами не пізніше за кінець 2012 року", - говориться в основній частині проекту.

Відомо, що написання доповіді було завершене ще в липні, а сам документ офіційно зареєстрований 18 числа, ще до арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
Таким чином, у запропонованому для обговорення документі не відбита поточна ситуація в Україні. У зв'язку з цим очікується, що до основного тексту буде запропоновано значну кількість доповнень і змін.

Окрім того, прогнозується, що навколо документу розвернеться гаряча дискусія, оскільки станом на сьогодні в Європейському парламенті існують дві радикально протилежні позиції відносно майбутньої угоди.

Так, жорстку позицію зайняла частина депутатів групи ЄНП, яка наполягає на тому, щоб у рекомендаціях прозвучало положення відкласти завершення переговорів.
Інша частина групи висловлюється на підтримку швидкого завершення переговорів, серед яких, - і співдоповідач Залевський.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » Європа чи Азія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: