Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 13:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Звільнення з роботи » Звільнення з роботи в Укртелекомі (хвиля масових незаконних скорочень)
Звільнення з роботи в Укртелекомі
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 19.04.2011, 17:27 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Майбутній власник «Укртелекому» австрійська EPIC почала масові скорочення співробітників у найбільшій телекомунікаційній компанії країни.

Співробітникам пропонують звільнятися «за згодою сторін», що передбачає значні компенсації. Але спостерігачі відзначають, що зробити це компанія прагне до оформлення своїх прав на «Укртелеком", оскільки після цього їй буде необхідно виплачувати більш значні компенсації.

Зокрема, із семи відділів Центру управління телекомунікаційними мережами оператора (77 осіб) скорочують чотири (32 особи), стверджують співробітники центру в листі, який вони надіслали головам Фонду держмайна Олександру Рябченку та Федерації профспілок України Василю Харі, омбудсмену Ніні Карпачовій та голові «Укртелекому» Георгію Дзекону, копія якого є у розпорядженні газети «Коммерсантъ-Украина».

«Працівникам пропонують звільнитися за згодою сторін або написати заяву про переведення на 8-годинний робочий тиждень зі скороченням платні з 1 червня», — пишуть співробітники «Укртелекому».

Подібна реорганізація проводиться і в регіонах. Так, у понеділок депутат Дніпропетровської облради Катерина Відякіна заявила, що за останні кілька місяців чисельність місцевої філії оператора скоротилася майже у 2 рази. Про те, що працівникам оператори пропонують підписати заяви про звільнення «за згодою сторін», вони говорять і на юридичних форумах, де просять юридичної консультації з даного питання.

Прес-служба оператора, а також голова правління компанії Георгій Дзекон на запит не відповіли. Не стала коментувати цю тему і директор департаменту маркетингу «Укртелекому» Світлана Каткова.

А голова об'єднаного профкому підприємства Людмила Топіхіна заявила, що скорочень у компанії немає. "Є реорганізація, люди йдуть за угодою сторін. Їм усім виплачується компенсація», — заявила вона.

Співробітники «Укртелекому» у своєму листі зазначають, що за чинним колективним договором оператора при звільненні за згодою сторін працівники зі стажем до 10 років отримують в якості компенсації 3 заробітні платні, зі стажем від 10 до 20 років — 4, зі стажем більше 25 років — 6. Ця угода діє до моменту передання прав власності на держпакет акцій підприємства новому власнику — австрійському концерну EPIC (у травні місяці).

Але з моменту підписання договору розміри компенсації значно вищі, йдеться в умовах приватизації. Співробітники зі стажем до 5 років повинні отримати не менше 6 місячних зарплат, річну платню — ті, хто пропрацював від 5 до 10 років, дворічну — зі стажем роботи від 10 до 20 років і трирічну — ті, хто працює більше 20 років. «У першу чергу зараз скорочують старожилів», — говорить один з авторів листа Володимир Дичко, який пропрацював в «Укртелекомі» 15 років.

У результаті новий власник компанії значно економить на скороченні, говорить аналітик інвестиційної групи ТАСК В'ячеслав Іванишин. Річний фонд оплати праці «Укртелекому» складає понад 2,3 млрд грн. А середньорічна кількість співробітників «Укртелекому» у 2010 році склала 75,7 тис. осіб. Раніше галузеві аналітики відзначали, що для рентабельної роботи компанії їй необхідно скоротити від 20% до 40% персоналу. Тобто, якщо «Укртелеком» скоротить хоча б 20% співробітників із середнім стажем роботи у компанії від 5 до 10 років, після отримання прав на компанію їм потрібно буде виплатити близько 460 млн грн. А зараз — у 4 рази менше.

Нагадаємо, що Фонд держмайна 11 березня 2011 року підписав договір купівлі-продажу держпакету 92% телекомунікаційної компанії «Укртелеком» з компанією «ЕСУ» — «дочкою» підконтрольної EPIC кіпрської компанії Epic Telecom Invest Lt.

За результатами експертної оцінки, вартість 92,79% акцій Національного оператора зв'язку ВАТ «Укртелеком» склала 10 млрд 575,1 млн грн.

Згідно з вимогами законодавства, покупець повинен сплатити вартість пакету протягом 60 днів з моменту нотаріального засвідчення, тобто з 11 березня 2011 року. Конкурс із продажу пакету акцій ВАТ «Укртелеком» було оголошено 13 грудня 2010 року.
За матеріалами: Коммерсантъ-Украина

 
grozaДата: Вівторок, 19.04.2011, 18:08 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Новий власник державного монополіста зв’язку ВАТ «Укртелеком» австрійська компанія EPIC не має стосунку до масових скорочень співробітників оператора.

Про це під час прес-конференції заявив керівний партнер EPIC Пітер Гольдшайдер.

«Якщо сьогодні ми прочитаємо „Коммерсант-Украина“, там мова йде (про те), що австрійський інвестор несе відповідальність за масові скорочення працівників „Укртелекому“...Це неправда, а потрібно відображати факти правдиво. Ми сподіваємося підписати угоду 11 травня і ми жодним чином не впливаємо на рішення правління і наглядової ради сьогодні», — заявив П.Гольшайдер.

Нагадаємо, що сьогодні з'явилася інформація про те, що співробітникам «Укртелекому» почали масово пропонувати звільнитися «за згодою сторін», що передбачає значні компенсації. Але спостерігачі відзначають, що зробити це EPIC прагне до оформлення своїх прав на «Укртелеком», оскільки після цього їй буде необхідно виплачувати більш значні компенсації

 
svetДата: Понеділок, 30.05.2011, 15:02 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Якщо власник ВАТ "Укртелекому" австрійська компанія EPIC не має стосунку до масових скорочень співробітників оператора, то хто ж тоді скорочує тих співробітників?
 
justvisДата: П`ятниця, 03.06.2011, 13:40 | Повідомлення # 4
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Святий дух

http://justvis.at.ua
 
39comua1Дата: Середа, 28.06.2017, 12:02 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
українська мода, звільняти за згодою сторін або за власним бажанням
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Звільнення з роботи » Звільнення з роботи в Укртелекомі (хвиля масових незаконних скорочень)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: