Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 23:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Чорнобиль » Пенсії чорнобильцям (Потрібна допомога - пишіть: chornobylci@ukr.net)
Пенсії чорнобильцям
justvisДата: Субота, 21.05.2011, 18:00 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Зараз спори з приводу призначення, обчислення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат розглядаються адміністративниими судами. За загальним правилом, для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів (ч. 2 ст. 99 Кодексу адміністративного судочинства України, в редакції від 30.07.2010 року).

Додаткові пенсії чорнобильцям, за шкоду заподіяну здоров’ю, призначаються після виникнення права на державну пенсію та мають виплачуватися кожного місяця . У разі відмови у виплаті додаткової пенсії чорнобильцям, за шкоду заподіяну здоров’ю, строк позовної давності обчислюється по кожному місяцю, за яким має нараховуватися така пенсія, окремо. Право на позов відносно додаткової пенсії чорнобильцям виникає щомісяця, а позовна давність обчислюється з того місяця, коли громадянин дізнався або повинен був дізнатися про порушення права. Вказаний підхід повністю кореспондується із позицією Верховного Суду України, яка викладена в ухвалі від 17.02.2010 року по справі № 6-911св09. Судова практика також сформувала правило – якщо додаткові пенсії чорнобильцям виплачувалася у неповному розмірі, то вважається, що громадяни дізналися про порушення своїх прав після отримання неповних сум виплат. Тому, в більшості випадків, судом можуть бути задоволені лише вимоги за попередні шість місяців, які передують даті подання позову.
Але можна звернутися до органів пенсійного фонду із письмовою заявою. У цій заяві обов’язково зазначити прохання про сприяння в реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством прав та інтересів громадянина шляхом здійснення перерахунку додаткової пенсії та її виплати за весь попередній час. Органи пенсійного фонду зобов’язані перевірити викладені у заяві факти та прийняти рішення відповідно до чинного законодавства. До повноважень органів пенсійного фонду належить призначення і виплата пенсій. Тому, у разі прийняття рішення про відмову в задоволенні вимог, які викладені у заяві, громадянин може оскаржити таке рішення до суду (ч. 4 ст. 15 ЗУ «Про звернення громадян»). В цьому разі, строк позовної давності має обраховуватися з моменту одержання громадянином письмової відповіді на своє звернення. З цього приводу Верховний Суд України у своїй постанові від 13.04.2010 року № 10/85 також звернув увагу на те, що для вирішення питання про правильність застосування строку звернення до суду необхідно з'ясувати яким саме рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені права особи, коли розпочався перебіг цього строку. Зокрема, чи звертався громадянин до відповідача із заявою, якщо так – то коли, і чи приймалося останнім рішення про відмову.

Згідно ч. 2 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Під час визначення розміру щомісячної додаткової пенсії для чорнобильців, за основу її нарахування береться мінімальна пенсія за віком. Згідно чинного законодавства розмір мінімальної пенсії за віком визначається за правилами, передбаченими ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», іншого нормативно-правового акта, який би визначав цей розмір або встановлював інший розмір, немає. Так, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність становить з 01 січня 2010 року – 695 грн., з 01 квітня 2010 року – 706 грн., з 01 липня 2010 року – 709 грн., 01 жовтня 2010 року – 723 грн., 01 грудня 2010 року – 734 грн., з 01 січня 2011 року – 750 грн., з 01 квітня 2011 року – 764 грн., з 01 жовтня 2011 року – 784 грн. та з 01 грудня 2011 року – 800 грн.

Захищайте свої права, добивайтеся законності та справедливості


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 01.06.2011, 10:17 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Очікуються якісь кардинальні зміни в законодавстві
 
GidraДата: Понеділок, 13.06.2011, 22:37 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Да..ожидаются..

Только если рассуждать логично- откуда эти пенсии возьмутся...
У нас же на одного пенсионера - один работающий....
 
гілкаДата: Вівторок, 14.06.2011, 08:24 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Моя кума має інвалідність по чорнобилю, (чоловік, який весь час працював у чорнобилі, помер від раку) але отримує маленьку пенсію (менше тисячі). живе в Київській області, суд в районі вона виграла, але пенсійний фонд подав апеляцію(Київ). Ось вже декілька місяців вона чекає на засідання апеляційного суду, але у мене така підозра, що доведеться чекати ще декілька. Справу ведуть адвокати, які спеціалізуються саме на таких питаннях, дуже хочеться вірити, що справу виграють.
Гарна у нас правова держава - коли людині доводиться судитися з державою за свої права надані тією ж державою. wink . Гарна у нас держава, яка так турбується про своїх людей.
 
гілкаДата: Вівторок, 14.06.2011, 08:32 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (Gidra)
Только если рассуждать логично- откуда эти пенсии возьмутся... У нас же на одного пенсионера - один работающий....


Підказую. Нехай наші бонзи при владі менше крадуть. Чому людина, яка працює все життя в каторжних умовах має на старості скніти, (якщо звичайно доживе до старості), а при цьому інші (навіть якщо оминути своєю увагою бізнесменів, які сидять в Раді, але дорогу до неї знають лише з розмов) купують дорогі авто, нерухомість за кордоном, котеджні містечка, палаци тощо. І це при зарплаті в 10-15 тисяч гривень. Нам зараз різні тігіпки намагаються розповісти, що слід проводити пенсійну реформу, тому що одна частина населення (роботяги) не може прогодувати іншу частину населення , але забуваютть сказати, що ще є третя частина (невеличка) населення, у руках якої капіталу чи не більше ніж бюджет нашої України, і що капітал цей - результат обкрадання власного народу.
 
justvisДата: Вівторок, 14.06.2011, 20:17 | Повідомлення # 6
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Quote (гілка)
Гарна у нас правова держава - коли людині доводиться судитися з державою за свої права надані тією ж державою.


На жаль, така реальність. Потрібно судитися. Якщо документи підготовлені добре, то суд - лише формальність

ЗВЕРТАЙТЕСЯ !!!


http://justvis.at.ua
 
GidraДата: Вівторок, 14.06.2011, 20:28 | Повідомлення # 7
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Quote (гілка)
Підказую. Нехай наші бонзи при владі менше крадуть. Чому людина, яка працює все життя в каторжних умовах має на старості скніти, (якщо звичайно доживе до старості), а при цьому інші (навіть якщо оминути своєю увагою бізнесменів, які сидять в Раді, але дорогу до неї знають лише з розмов) купують дорогі авто, нерухомість за кордоном, котеджні містечка, палаци тощо.


Оно все так.....Но обязательно нужно все это дело упорядочить и систематизировать.....

К чему приводит бесконтрольность- видно на примере научных пенсий....

Человек с ученой степенью.. ..Медалью ВДНХ СССР....кучей публикаций...получает пенсию в 2200 гривен...

А прохвост...всю жизнь отиравшийся около Науки....( без степени )..получает свыше 5000 гривен....
 
justvisДата: Вівторок, 21.02.2012, 17:41 | Повідомлення # 8
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline


Прикріплення: 7390600.jpg (112.3 Kb) · 4039553.jpg (123.4 Kb)


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Чорнобиль » Пенсії чорнобильцям (Потрібна допомога - пишіть: chornobylci@ukr.net)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: