Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам
|
|
justvis | Дата: П`ятниця, 10.06.2011, 11:54 | Повідомлення # 1 |
 Генерал-полковник
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам
Якщо людина, вже ставши пенсіонером, продовжує працювати – то виникає право на перерахунок пенсії.
І таке право в нашому законодавстві прописано.
Однак держава пенсію не буде переглядати автоматично. Її переглядають тільки
Тим, хто прийшов і написав заяву про перерахунок . Але Як перерахують! Перерахують не вірно
У формулі є одна величина, що бере участь у розрахунку: "Середня заробітна плата по Україні, з якої сплачено внески до Фонду на рік, що передує звернення до Фонду за перерахунку".
Тобто, якщо виникло право на перерахунок у 2011 році - підставляй у формулу середню зарплату 2010 року.
А Вони підставляють зарплату ... 2007 року! Чому 2007 року, а не якогось іншого року?! ..
Правове обгрунтування цього "2007 року" – юридичне крючкотворство. Кабмін прийняв Рішення, Конституційний суд його визнан незаконним, а якійсь міністр підпісав якійсь лист з якимось роз'ясненням..
Щоб відстояти свої права, слід подавати позовну заяву до суду згідно норм КАС України. До суду треба звертатися негайно. З минуло року до Кодексу адміністратівного судочинства внесли зміни.
Реальність така, що тільки активна позиція пенсіонера може забезпечити правильний перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів
Джерело
http://justvis.at.ua
|
|
| |
Gidra | Дата: Середа, 15.06.2011, 21:19 | Повідомлення # 2 |
Генерал-майор
Група: Друзья
| Слушал я Тигипка...по поводу пенсий...
Вдохновляющего- ничего....
Пенсии - для привелигерованных- как были потолочными..так и остаются....
Остальным- как получится....
|
|
| |
MKC | Дата: Понеділок, 20.06.2011, 18:08 | Повідомлення # 3 |
Підполковник
| А для працюючих пенсіонерів дійсно варто звертатися в суд, щоб перерахували. Буває солідна різниця
|
|
| |
groza | Дата: П`ятниця, 24.06.2011, 14:21 | Повідомлення # 4 |
 Генерал-лейтенант
| Без суду ніяк. Така система, що тільки ті, хто подає грамотні позови, отримують вірний перерахунок
|
|
| |
УКРАЇНЕЦЬ | Дата: Четвер, 15.09.2011, 10:57 | Повідомлення # 5 |
 Генерал-лейтенант
| А як зараз суди вирішують ?
|
|
| |
groza | Дата: Четвер, 20.10.2011, 10:53 | Повідомлення # 6 |
 Генерал-лейтенант
| Суди, хоч повільно, але вирішують. Погано з виплатою
|
|
| |
groza | Дата: Вівторок, 29.11.2011, 10:04 | Повідомлення # 7 |
 Генерал-лейтенант
| Дуже багато хто читає цю тему. Але ніхто не пише, не обговорює, не запитує. Зареєструйтеся і викладіть свої міркування, питання
|
|
| |
квітка | Дата: Вівторок, 21.02.2012, 21:41 | Повідомлення # 8 |
 Полковник
| Є питання до обізнаних відвідувачів форуму. яка практика апеляційних судів по справах про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам? чи є тенденція до того щоб апеляційні суди останнім часом поголовно всі позитивні рішення першої інстанції скасовували?
|
|
| |
justvis | Дата: Субота, 07.04.2012, 19:14 | Повідомлення # 9 |
 Генерал-полковник
| Так. Відмовляють. Потрібні кваліфіковані касаційні скарги
http://justvis.at.ua
|
|
| |
iKnopka | Дата: Понеділок, 18.03.2013, 21:12 | Повідомлення # 10 |
 Підполковник
| І тут була гарна для юристів тема...
www.iknopka.at.ua
|
|
| |
stakhovatanya | Дата: Четвер, 05.10.2023, 07:24 | Повідомлення # 11 |
Рядовий
Група: Пользователи
| А мені взагалі прийшлося докуповувати страховий стаж, бо трошки не вистачало для нормальної пенсії. Я заключила договір на одноразову сплату єдиного соціального внеску. Оплатила однією сумою за весь період стажу протягом 10 календарних днів з моменту підписання договору. Мені підказали, що якщо розбивати суму на рік, то сума внеску за кожен місяць стажу вдвічі більша: мінімальний страховий внесок помножений на коефіцієнт 2. Тобто за місяць стажу доведеться платити 2860 грн. Я не знала, якою буде моя пенсія і чи треба купувати додатковий стаж, тоді я звернулася до юристів, щоб все розрахувати. І виявилося, що мені краще докупити стаж.Додано (14.10.2023, 06:57) ---------------------------------------------
Цитата stakhovatanya (  ) А мені взагалі прийшлося докуповувати страховий стаж, бо трошки не вистачало для нормальної пенсії. Я заключила договір на одноразову сплату єдиного соціального внеску. Оплатила однією сумою за весь період стажу протягом 10 календарних днів з моменту підписання договору. Мені підказали, що якщо розбивати суму на рік, то сума внеску за кожен місяць стажу вдвічі більша: мінімальний страховий внесок помножений на коефіцієнт 2. Тобто за місяць стажу доведеться платити 2860 грн.Я не знала, якою буде моя пенсія і чи треба купувати додатковий стаж, тоді я звернулася до юристів, щоб все розрахувати. І виявилося, що мені краще докупити стаж. Мені це допомогло і я не жалкую за витрачені гроші.Додано (14.10.2023, 07:05) ---------------------------------------------
Цитата stakhovatanya (  ) Мені це допомогло і я не жалкую за витрачені гроші. Зверталась ось сюди lawflagman.com.ua
|
|
| |