Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:01
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Тарифи ЖКГ. Київ
Тарифи ЖКГ. Київ
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 21.06.2011, 08:51 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Мухи з котлетами, або Тарифи по-київськи
[9:18 21 червня 2011] [ Дзеркало тижня, № 22, 17-24 червня 2011 ]
У Києва завжди були свої неповторні родзинки, якими не міг похвалитися жодне місто країни, будь то Україні або ж колишній СРСР.

Це і дніпровські схили, і свята Софія, і ... котлети по-київськи.У наш час такий "родзинкою" стали житлово-комунальні тарифи, винайдені командою столичного губернатора Олександра Попова, - "до" і "після" 20-го.Таких немає ні в одному місті і в жодному законі.Подивимося, як же міській владі вдалося досягти подібних, скажімо так, успіхів, і куди дивляться прокуратура, суд і Мін'юст?

Два сорти киян

Розпорядженнями Київської міської держадміністрації від 29 грудня 2010 року № 1221 і 1222 для киян встановили відразу два тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій (квартплату), на опалення та гаряче водопостачання.Якщо, приміром, у попередньому місяці громадянин заплатив за комунальні послуги до 20-го числа, то в наступному йому вважають за опалення за 2,91 грн.за квадратний метр і по 51,38 грн.з особи за гарячу воду (за відсутності лічильників).Якщо ж заплатив після 20-го, то тарифи зростають: 3,10 грн.- За опалення та 54,35 грн.- За "тепленьку".Два тарифу квартплати також "узаконені", але для кожного будинку окремо.

У законодавчих та нормативних актах, зауважу, таке навряд чи можливо апріорі, бо це явне порушення рівності прав громадян, гарантованих Конституцією України.Стаття 24 говорить: не може бути ніяких привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками.А вже тим більше (додам від себе) - за часом оплати комунальних платіжок.Це по-перше.По-друге, в побутовій свідомості товар з часом може тільки дешевшати (за винятком антикваріату), але аж ніяк не дорожчати - це нелогічно.

Потрап подібне нерівність в проект закону чи іншого нормативно-правовий документ, Науково-експертне управління апарату Верховної Ради, Мін'юст або його управління на місцях відразу загорнутий таке.Тепер зрозуміло, чому Попов з товаришами зволікали з державною реєстрацією цих "двоголових тарифів" майже півроку, але як вони пояснили народу своє ноу-хау?

Та дуже просто!Виявляється, це робиться для блага самого народу: заплатив до 20-го - отримай знижку!На послуги, пов'язані з тепловою енергією, - 6%, на квартплату - 10%.Так, принаймні, пояснювали поява подвійних тарифів замгубернатора Олександр Мазурчак і "начальник цін" КМДА Василь Яструбинський на громадських слуханнях щодо тарифів.

Хвилиночку, добродії, якщо це знижка, то вона повинна компенсуватися з міського бюджету?!Однак пошук відповідної статті видатків в останньому дав нульовий результат і в прямому, і в переносному значенні.Значить, обидва тарифу влаштовують комунальників-монополістів як рентабельні?

Все це дуже скидається на тривіальний маркетинговий прийом, просто кажучи, розкручування (розведення) клієнта.Вам дзвонять і пропонують купити якийсь товар зі словами: "У нас сьогодні акція, і вам надається знижка 50%!" Народ у нас довірливий, не думає, що він і зі знижкою коштує недешево, але 50% застять очі - завтра буде в два рази дорожче!А ціни на "товари ЖКГ", треба сказати, "некволі": з листопада по березень сумарні нарахування за комунальні послуги зросли в столиці на 46% (з 248 млн. грн. До 361 млн. грн. В місяць).Бідний люд готовий заощадити навіть неповні три гривні у вартості гарячої води.При цьому питання про справжню ціну товару (тарифів) просто відходить на задній план.Останнього, власне, і домагається хитромудрий маркетолог, в даному випадку - губернаторська адміністрація.

Про те, що "економічно обгрунтованого рівня" тарифів немає ні в поняттях, ні в термінології комунальників, а калькуляції розрахунків тарифів банально приховуються від громадськості, ZN.UA писало неодноразово ("Уряду - кредити! Народу - тарифи!", № 9 від 11 березня 2011 року; "Млинці і ластівки житлово-комунальних реформ", № 16 від 22 квітня 2011 року).У даному ж випадку команда Попова тривіально поділила киян на два сорти за принципом: "хто раніше встав, той штани і взяв".Здавалося б, така, м'яко кажучи, операція повинна викликати питання у прокуратури та інших правоохоронних і контролюючих органів.Чому ж не викликала?Самі здогадуєтеся ...

Єдиний випадок, коли сума платежу може змінитися з певного моменту часу законним чином, - це укладення договору, де прописані штрафні санкції або диференційована ціна, але (six!) при взаємній і обопільній згоді сторін.Цим, тобто підписанням договорів між постачальниками житлово-комунальних послуг та споживачами, зараз активно займається столична влада.Що ж написано в договорах, які двірники зовсім недавно рознесли по всіх київських квартирах?

Договір без "до" і "після"

Здавалося б, тут команді Олександра Попова і карти в руки, точніше, договору про надання житлово-комунальних послуг.Впишіть пункт про оплату до і після 20-го, і все буде в ажурі!Однак відкриваємо договір, наприклад, по квартплаті і бачимо в пункті 3 "розмір щомісячної плати" - цілком конкретну суму і всього одну.І ніяких "до" і "після".

Далі в пункті 8 читаємо: "За несвоєчасне внесення плати із споживача стягується пеня у встановленому законом розмірі".І знову про "до" і "після" - ні слова.У пунктах 11.5 та 12.3 теж мова про пеню, але ніде ні слова про різні тарифи або знижки до 20-го числа.Виходить, у договорі КМДА прописала одне, а на практиці відбувається зовсім інше!

Є й інші "моменти".Якщо буквально слідувати договору, то виконавець послуг (ЖЕК) має право "доступу, зокрема несанкціонованого, в квартиру ... споживача"!Виправдовується це благородною метою: "для ліквідації аварії відповідно до встановленого законом порядку".

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла, але дійсно передбачає, що у випадках, пов'язаних з "порятунком людей та майна" (потоп у квартирі поверхом нижче), може бути встановлений позасудовий порядок проникнення в приватне житло.Але, головне, цей порядок повинен бути встановлений законом, а такого немає, тому внесення цього пункту у договір позбавлене всякого, в тому числі юридичної, сенсу.Виконання його на практиці може обернутися зломом чужої квартири з абсолютно непередбачуваними наслідками - пропажею калош господарів або позовною заявою останніх до жеку про відсутність на прікроватной табуретці діамантового кольє вартістю ... 100 млн. дол Вся ця ситуація нагадує сцену з радянського кіно, коли начальник жеку, дільничний, слюсар дядько Вася і інші товариші заходять в чужу квартиру, як в свою власну.

Така колізія закладена спочатку - постановою Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 року № 529, якою затверджено типовий договір (куди не можна вносити зміни), а на його основі вже був сфабрикував договір від КМДА.До 2009 року "працював" договір, затверджений постановою КМУ від 12 липня 2005 року № 630, до цього був ще якийсь ... Загалом, традиція "а-ля Швондер" має совкові коріння.

На тлі описаного виникає резонне запитання: невже ніхто не пробував побороти всю цю юридичну та фактичну плутанину законними методами - через суд.Уявіть, пробував, але вивчення судових рішень, як мені здається, тільки більше заплутує ситуацію і додає, м'яко кажучи, нерозуміння.

Боротьба Дон Кіхота з тарифними млинами

Хто тільки не пробував довести незаконність тарифів часів Черновецького в судовому та адміністративному порядку.Президент Віктор Ющенко і Кабмін Юлії Тимошенко скасовував розпорядження мера, проте, царський ця справа?Доктор наук на пенсії Віктор Куля багаторазово судився з різних розпорядженням і навіть вигравав, але поки йшов суд, з'являлися нові тарифи і рішення судів втрачали сенс.Тарифні розпорядження крутилися, як млини, і ніхто не міг уразити ціль - змусити київську владу перерахувати суми нарахувань і повернути 2 млн. 799,9 тисячам киян переплачені ними гроші.

Проте апофеозом цих судових битв виглядає рішення Київського апеляційного адміністративного суду у складі колегії суддів К. Бабенко, Ю. Ісаєнко та І. Федотова від 9 березня 2011 року.

Виявляється, за позовом депутата Київради Віталія Кличка, лідера однойменної фракції, Шевченківський районний суд Києва ще 10 грудня 2010 року визнав незаконними та нечинними розпорядження КМДА № 1332, 1333 і 1335 від 30 листопада 2009 року, якими вводилися тарифи, що діяли в Києві 13 місяців - з 1 січня 2010-го до 1 лютого 2011-го.Проте КМДА, "Київенерго" і "Київводоканал" подали апеляційну скаргу, і вищезгадана колегія суддів це рішення скасувала.

Ні в якому разі не піддаючи сумніву правомірність вердикту, хочу поділитися з читачами муками свого убогого розуму, який намагався розібратися в логіці суддівських висновків.Яких?

По-перше, колегія визнала, що названі розпорядження є нормативно-правовими актами, але не є регуляторними (!), Оскільки "не спрямовані на правове регулювання господарських відносин".Приїхали!Навіщо тоді цінове управління КМДА багато років розміщувало проекти тарифних розпоряджень в розділі "регуляторна політика" і проводило їх регуляторний аналіз?

До того ж, якщо прочитати відповідний абзац із Закону "Про основи державної регуляторної політики ..." до кінця, то там говориться: "а також адміністративних відносин між регуляторними органами або іншими органами державної влади та суб'єктами господарювання".Поясню простою мовою: КМДА є і регуляторним органом, і органом влади і видає адміністративне розпорядження про розмір тарифів саме для жеків, "Київенерго" і "Київводоканалу", тобтосуб'єктів господарювання, згідно з яким вони зобов'язані надавати послуги.Чому ж це не регуляторний акт?

Залишимо пошуки відповіді тим органам, які трактують закон і призначають (звільняють) суддів, тому що ніяких висновків з даного висновку про "нерегуляторності" колегія суддів не робить, зате без переходу робить зовсім інший висновок: "Суд першої інстанції помилково оцінив відсутність державної реєстрації оспорюваних розпоряджень як підстава для визнання їх незаконними і недійсними ".Колегія погоджується, що розпорядження дійсно (вибачте за каламбур) недійсні, тому щоне пройшли процедуру державної реєстрації, а от щодо незаконності пише, що це може бути застосовано тільки "щодо актів індивідуальної дії".Чому?Жодних посилань на будь-який закон немає.

Залишимо більш компетентним органам і головний висновок суддівської колегії: районний суд необгрунтовано визнав незаконними та нечинними оспорювані розпорядження, "бо той факт, що вони не вступили в дію, виключає необхідність визнання їх недійсними".Іншими словами, можна визнати недійсним лише те, що вступило в дію, а якщо не вступило, то його не можна скасувати.Його просто немає в правовому полі, у навколишньому середовищі, у всьому Всесвіті!

Ай да суд!Виходить, кияни 13 місяців платили за тарифами, яких насправді не існувало!А які ж були законними?Закономірно, що ті, які діяли до 1 січня 2010-го!Так що, пан Попов з товаришами, будьте ласкаві, перерахуйте всім киянам оплату за 2010 рік та січень 2011-го, як постановив Київський апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів К. Бабенко, Ю. Ісаєнко та І. Федотова, яким - окремий респект .

Попов - по слідах Черновецького?

Ви будете сміятися, але "двоголові" тарифи, описані вище і затверджені вже А. Поповим, також не пройшли процедуру державної реєстрації.Отже, їх треба визнати недійсними, або, як пояснила вищеназвана суддівська колегія, в цьому навіть немає сенсу - вони і так недійсні.Кияни з лютого платили по не існують у природі тарифами.Вони, так би мовити, фікція, міраж, Fata Morgana!

Однак поки Віталій Кличко бився з опонентами, "потойбічні" сили не дрімали.І ось на світло, тобтона сайт КМДА вивішені нові розпорядження № 857 і 858 від 31 травня 2011 року, які майже дублюють попередні тарифи, але 6 червня вже зареєстровані Головним управлінням юстиції в Києві.Чому ж не були зареєстровані старі?Очевидно тому, "що послідовні".

Так, Київ - місто особливе.Тут вам і тарифи по-киевски, і мухи з котлетами.

Олександр СЕРГІЄНКО
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Тарифи ЖКГ. Київ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: