Вітаю Вас Гість!
Неділя, 28.04.2024, 21:54
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Азія та Африка » Цунамі
Цунамі
nataДата: П`ятниця, 11.03.2011, 10:49 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Руйнівне цунамі в Японії зносить все на своєму шляху
Сьогодні 09:49

Потужний землетрус на північному сході Японії спричинив руйнівне цунамі.

Хвиля заввишки до 10 метрів накрила в Японії адміністративний центр префектури Міяги - місто Сендай. Одна людина загинула внаслідок цунамі.

Японське телебачення показало, як хвиля заввишки до шести метрів обрушилася на берег в префектурі Фукусіма, зносячи автомобілі, судна і будівлі.

Перший з серії потужних підземних поштовхів був зафіксований о 14:46 за місцевим часом. Епіцентр землетрусу магнітудою 8,9 знаходився на глибині 32 км в 400 км від Токіо. Землетрус призвів до того, що і в самій столиці Японії в Токіо протягом декількох хвилин розгойдувалися будівлі.

Через потужний землетрус біля берегів Японії утворилося цунамі в Тихому океані, яке загрожує Японії, Росії, Індонезії і Маріанським островам.

Крім того, високі хвилі можуть обрушитися і на Тайвань, Філіппіни, Науру, Папуа-Нову Гвінею, Мікронезію, Гуам, а також на Гаваї. Висота хвиль може досягати декількох метрів.

У Росії, у свою чергу, повідомили, що на Камчатці активізувалися відразу три вулкани. На Курильських островах очікуються хвилі заввишки до трьох метрів, там проведена евакуація.

Уряд Японії попереджає, що на країну можуть обрушитися нові хвилі цунамі. Нагадаємо, що в середу на півночі Японії стався сильний землетрус магнітудою 7,2.

 
GidraДата: Субота, 12.03.2011, 13:21 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Ну..насчет новых Цунами не знаю...Но вот повреждения на АЭС..оказались серьезными....
Прискорбно....
 
justvisДата: Субота, 12.03.2011, 13:23 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Щоб хоч великої радіації не було

http://justvis.at.ua
 
rosaДата: Неділя, 13.03.2011, 02:15 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Міністр промисловості Франції Ерік Бессон не вважає, що аварію на японській АЕС "Фукусима-1" можна порівняти з вибухом на Чорнобильській АЕС.

"На цій стадії і згідно з інформацією, яку ми маємо в своєму розпорядженні, йдеться про серйозну аварію, але не про ядерну катастрофу. Це не має нічого спільного з аварією в Чорнобилі ні за сукупністю чинників, ні, на даний момент, за наслідками", - наводить РІА "Новини" його слова журналістам після міністерської наради з цього питання.

За його словами, питання ядерної безпеки - це лише частина японської трагедії, і не "далеко найважливіше".

П`ятничний землетрус магнітудою 8,9 призвів до автоматичної зупинки реакторів на кількох японських АЕС, зокрема, "Фукусима-1" і "Фукусима-2". Після цього були запущені резервні дизель-генератори, які забезпечують електрикою систему охолодження реакторів. Проте хвиля цунамі вивела з ладу генератори, і температура в реакторах почала зростати. Спроби фахівців знизити тиск в реакторах і знизити температуру не мали успіху.

У суботу на "Фукусимі-1" стався вибух. Влада Японії запевняє, що рівень радіації не перевищений, а реактор залишився цілим.

 
justvisДата: Понеділок, 14.03.2011, 09:48 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Землетрус посунув Японію на 20 м на схід

За оцінками японських сейсмологів, землетрус зрушив тектонічну платформу, на якій розташована країна, на 20 м на схід. Деякі райони країни, такі, як найбільш постраждалі від стихії префектури Івате і Фукусима, стали нижчими за колишній рівень на 75 см, передає японський телеканал NHK.

Аналітики зазначають, що землетрус, а також цунамі і аварії на атомних електростанціях (АЕС) завдали країні з третьою в світі економікою більших втрат, ніж оцінювалося раніше. Після землетрусу в м.Кобе в 1995 році економіка Японії знизилася на 2%.

Якщо забезпечення країни електроенергією виявиться порушеним протягом тривалого періоду, випуск значної частини продукції в Японії буде припинене, вважають аналітики. Нині світові ціни на нафту вищі, ніж після землетрусу в Кобе - а Японія є одним з основних імпортерів "чорного золота". Національна валюта - єна - нині дорожче, ніж в 1995-му, а бюджет держави менший. Усе це може призвести до різкого зростання податків в Японії, упевнені експерти


http://justvis.at.ua
 
grozaДата: Понеділок, 14.03.2011, 14:20 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Німецький експерт: Фукусіму можна порівнювати з Чорнобилем

Німецький фізик і медик Себастіан Пфлуґбайль, один з небагатьох експертів, який проводив інспекцію саркофагу в Чорнобилі, запевняє, що плавлення паливних стрижнів в Японії та плавлення паливних стрижнів і вибух реактора в Чорнобилі - це події одного класу, які призводять до масивного викиду радіації.

У розмові з Deutsche Welle він розповів, до яких наслідків може призвести плавлення паливних стрижнів: "Руйнується оболонка реактора. І всі радіоактивні ізотопи, що всередині, потрапляють в довкілля. В повітря потрапляють легкі радіонукліди. Можливо, не буде пожежі, як це було в Чорнобилі. Таким чином радіоактивні речовини не будуть занесені на десятикілометрову висоту й не розподіляться над усією північною півкулею, як під час Чорнобильської катастрофи. Мабуть, слід очікувати, що цього разу радіокативне забруднення обмежиться локальною територією, скажімо радіусом у 500 кілометрів, але натомість воно буде набагато сильнішим. Це матиме фатальні наслідки для Японії, де густота населення є значно вищою, ніж у районі Чорнобиля".

 
justvisДата: Понеділок, 14.03.2011, 21:16 | Повідомлення # 7
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
4.03.2011 21:18
На трьох японських реакторах почало плавитися ядерне паливо

Ситуація на АЕС Японії, надзвичайний режим на яких спровокував сильний землетрус і цунамі, погіршується. Влада запросила допомоги у Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Високопоставлене джерело в японському уряді заявило, що на всіх трьох проблемних реакторах почалося плавлення ядерного палива.

Найбільше занепокоєння у фахівців викликає другий реактор на АЕС "Фукусіма-1". Ситуація на першому і третьому тимчасово стабілізована. Раніше вже повідомлялося, що на другому реакторі відмовила система охолодження. Тиск у реакторі сильно зріс, в результаті чого вода перестала надходити, і паливні стрижні почали перегріватися.

Продовження цього процесу може призвести до руйнування реактора й викиду радіоактивних речовин. Раніше влада Японії стверджували, що катастрофічні наслідки пошкодження АЕС "Фукусіма-1" виключено.

Як заявив глава МАГАТЕ Юкія Амано, зараз агентство обговорює деталі підготовлюваної місії. Амано сказав на прес-конференції, що "навряд чи інцидент стане розвиватися" як у Чорнобилі.

МАГАТЕ запропонувало Японії свою допомогу в боротьбі з наслідками землетрусу незабаром після того, як стало відомо про пошкодження АЕС.

Як вже повідомлялося, своїх експертів у галузі ядерної фізики в Японію направила Росія, їхнім завданням є спостереження за розвитком подій на АЕС. Також Японія звернулася за допомогою до США.


http://justvis.at.ua
 
galaДата: Вівторок, 15.03.2011, 14:50 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Вулкан Сінмое прокинувся після тимчасового затишшя на південному заході Японії, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство Джихан.

У повітря на висоту до чотирьох кілометрів летять попіл і каміння. Фахівці присвоїли вулканічній активності три з п`яти балів за шкалою небезпеки.

Влада префектури Міядзакі, де розташований вулкан, закликає жителів триматися якнайдалі від Сінмое. З небезпечної зони евакуювали людей.

Сінмое знаходиться за 1500 кілометрів від району землетрусу. Від початку цього року він вивергався більше десяти разів. Фахівці ще не встановили напевно, чи став причиною виверження вулкана найсильніший в історії країни землетрус і цунамі, яке послідувало за ним

 
GidraДата: Середа, 16.03.2011, 07:16 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Еще и вулкан...??!! Да....положительно, этот год- Год Японии......
 
rosaДата: Середа, 16.03.2011, 10:53 | Повідомлення # 10
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Дай бог, щоб тілки Японіі...щоб не було більше таких лих.

Просто серце зжимається від болю, коли читаеш:

Японська поліція говорить вже про 11 тисяч загиблих і зниклих без вісті після землетрусу
Кількість загиблих і зниклих без вісті в результаті катастрофічного землетрусу і цунамі на північному сході Японії перевищила 11 тисяч осіб.
Такі дані розповсюдили в середу представники японської поліції.
Офіційно підтверджена загибель 3 тисяч 676 осіб, кількість зниклих без вісті перевищує 7,5 тис.
Минулої неділі шеф поліції префектури Міягі, по якій стихія завдала найбільш нищівного удару, заявив про те, що тільки в даному регіоні загиблих буде не менше 10 тисяч осіб.

 
grozaДата: Середа, 30.03.2011, 11:51 | Повідомлення # 11
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
30-03-2011 12:17
Масштаб аварії на "Фукусімі" вже досяг 7-го рівня, як у Чорнобилі

Експерт з АЕС німецького відділення Greenpeace Тобіас Рідль впевнений, що інцидент на японській атомній станції "Фукусіма" вже досяг того ж рівня класифікації, що і аварія на Чорнобильській АЕС. Про це пише газета La Stampa.

На думку Рідля, поява навколо Фукусіма слідів плутонію означає наступне: "Плутоній - вкрай отруйна речовина: мільйонна частка грама смертельно небезпечна. Крім того, період напіврозпаду дуже великий: більше 24 тис. років. Це означає, що якщо є витік цієї речовини, то і через 24 тис. років у цьому місці все ще буде перебувати половина нинішньої кількості. Плутоній випливає лише при температурі понад 1000 градусів, при якій відбувається часткове спікання стрижнів".

За його словами, ситуація вийшла з-під контролю і МАГАТЕ повинно ясно і зрозуміло повідомляти про те, що відбувається, "замість того щоб мінімізувати наслідки інциденту і заявляти, що ситуація буде поліпшуватися".

"Ми можемо тільки сподіватися на те, що ще можна взяти ситуацію під контроль. Ядерна промисловість завжди стверджувала, що таких інцидентів бути не може. Я не впевнений, що проблему можна вирішити", - продовжує німецький фахівець.

Як стверджує Рідль, роботи з охолодження реакторів, ймовірно, будуть тривати багато тижнів і навіть місяців, а за цей час багато чого може статися.

"З упевненістю можу говорити, що наслідки цієї катастрофи будуть відчуватися ще довгий час. Навіть через 25 років після аварії на Чорнобильській АЕС у Німеччині все ще не можна їсти свинину і гриби через високий вміст цезію", - наголошує експерт.

Заміри, зроблені групою експертів Greenpeace у районі "Фукусіма", вказують на високі рівні зараження в радіусі 40 км від АЕС, додає видання. Ці дані також вказують на те, що витік радіоактивності досяг 7-го рівня - як під час Чорнобильської аварії, стверджує експерт.

 
rosaДата: Субота, 02.04.2011, 00:02 | Повідомлення # 12
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Oсь і ще інформація:

Експерти кажуть, шо йод з «Фукусіми-1» не загрожує українцям
Фахівці вважають, що реєстрація на території України слідів йоду-131 з аварійної японської АЕС «Фукусіма-1» не загрожує українцям.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні на прес—конференції у Києві заступник генерального директора Наукового центру радіаційної медицини Дмитро БАЗИКА.

«На щастя, приводу для паніки у нас немає. Ситуація з Україною зараз приблизно така, як ситуація з Японією була у 1986 році, оскільки від України до Японії така ж відстань, як від Японії до України», - сказав він.

«На сьогодні такої проблеми для України не існує», - додав директор Інституту ендокринології та обміну речовин ім. Комісаренка Микола ТРОНЬКО.

У свою чергу, президент Національної академії медичних наук Андрій СЕРДЮК зауважив, що в Україні вже запроваджено дозиметрію на всі харчові продукти, які надходять через українські порти. «Вже запроваджено дозиметрію на всі харчові продукти, які поступають через наші порти, в основному через Одесу та Іллічівськ. Кожне судно, яке заходить у порт, контролюється у дозиметричному аспекті», - сказав він.

Додано (02.04.2011, 01:02)
---------------------------------------------
Щоб запобігти вибухам, до реакторів АЕС можуть закачати азот

Компанія ТЕРСО спільно з урядом Японії розглядає можливість закачування азоту в оболонку реакторів аварійної АЕС "Фукусима-1", повідомляє агентство Kyodo з посиланням на джерела в уряді.

За даними агентства, це дозволить запобігти водневим вибухам на реакторах.

Наразі реактори намагаються охолодити за допомогою води. Повідомляється, що у п`ятницю робітники почали заміну морської води на звичайну, оскільки сіль може забити устаткування реактора і перешкодити циркуляції холодної води.

 
galaДата: Четвер, 07.04.2011, 23:16 | Повідомлення # 13
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Сьогодні Японію сколихнув черговий сильний землетрус. Він стався на північному сході Японії біля східного узбережжя острова Хонсю, на відстані 144 кілометрів від атомної електростанції «Фукусіма-1», що була пошкоджена від землетрусу і цунамі минулого місяця.
Він викликав проблеми з енергопостачанням на трьох японських атомних електростанціях.
 
rosaДата: Неділя, 01.05.2011, 19:54 | Повідомлення # 14
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Кількість жертв землетрусу і цунамі в Японії перевищила 14,7 тысяч.
 
ШАЙДАДата: Неділя, 01.05.2011, 21:14 | Повідомлення # 15
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
в біблійних пророцтвах згадується про смерть чверті населення землі, раніше я думала від чого? а зараз такого питання немає. Думаю це тільки початок, на жаль.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Азія та Африка » Цунамі
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: