Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 03.05.2024, 05:20
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Продуктовий геноцид » Гречка
Гречка
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 16.03.2011, 17:11 | Повідомлення # 31
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Китайська гречка вже на шляху до Одеси

Перше судно «MSC BERYL» з 504 тоннами гречаної крупи на борту відбуло з порту Далянь (КНР) 9 березня і, як очікується, увійде в порт Одеси 5 квітня. Про це повідомила керівник прес-служби Державної продовольчо-зерновий корпорації Україні Тетяна Галковська.

"Всього в рамках контракту торговельного підрозділу Державного підприємства« Державна продовольчо-зернова корпорація України »ТОВ« Хліб Інвестбуд »з компаніями Китайської Народної Республіки, в країну буде поставлено гречаної крупи китайського виробництва в обсязі 2000 тонн у березні і ще 2000 тонн - у квітні 2011 року ", - повідомила Галковська.
16 березня 2011

 
grozaДата: П`ятниця, 18.03.2011, 20:16 | Повідомлення # 32
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
На думку експертів, революції в Тунісі, Єгипті та Лівії почалися з перебоїв в постачаннях гречки ...
 
justvisДата: Субота, 19.03.2011, 22:01 | Повідомлення # 33
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
На полицях магазинів, де, за твердженням столичної влади, є гречана крупа по 18,99 гривень за кілограм, продукту вже немає. "Ще тиждень тому у нас була дешева гречка. Але її розмели за кілька днів і до цих пір ходять питають. Кажуть, що повинні завезти ще, але ми сумніваємося", - розповів продавець одного з таких магазинів, пише "Сегодня" .

У той же час на ринках гречки предостатньо. Продають її розфасовану в пакети без зазначення виробника. За крупу просять 25 гривень. На Житньому ринку на Подолі вдалося знайти гречку по 24 гривні, проте продавали її ... "З-під поли".

У ЗМІ поширюються чутки про те, що китайська гречка нібито з ГМО і взагалі отруйна, мовляв, її дуже сильно обробляють хімікатами. І незважаючи на те, що уряд і експерти вже багато разів спростували цю інформацію, люди все одно бояться китайської крупи. "Експерти провели всі дослідження, і якщо б у крупі гранично допустимі показники зашкалили, її б не купили. Це буде перша партія, подивимося, як вона розійдеться у нас. Її везуть вже упаковану", - розповів начальник департаменту розвитку аграрних ринків Мінагрополітики Анатолій Разгон .

До речі, за даними ЗМІ, китайську гречку завозили в Україні ще в 2007 році, і тоді ніхто не відрізнив її від нашої крупи.

Самі китайці гречку майже не їдять. Її там в основному вирощують на корм для тварин. "У нас гречку дуже рідко готують, нею годують птахів. Вдома я її жодного разу не їв, вперше спробував у України. Сподобалася", - говорить китаєць Сунь Чжао Чин, який останні кілька років живе в Україні.

Нагадаємо, перше судно з 504 тоннами гречаної крупи , закупленої України у Китаю, вийшло з порту Далянь (КНР) 9 березня і, як очікується, прибуде в порт Одеси 5 квітня.


http://justvis.at.ua
 
svetДата: Понеділок, 28.03.2011, 13:00 | Повідомлення # 34
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Пропоную подякувати Китайцям за гречку. Яка не яка, а все ж гречка. Цікаво, чи є у китайців пісні про гречку? Українці пісні про гречку співають. І що, Ви вважаєте, що після китайської гречки у нас пропаде голос? Впевнений наш голос звенітиме завжди, і не тільки тоді, як ми співатимемо пісні про гречку.
 
квіткаДата: Понеділок, 28.03.2011, 13:33 | Повідомлення # 35
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Гречка

Українська народна пісня

Ой виорю нивку довгесеньку
Та посію гречку гарнесеньку.
А вродила гречка,
Мала-невеличка -
Гречка!
Ізберу я женців,
Дівок та молодців,
А старії баби
Гречку в'язали.
Іздеру, ізмелю,
Галушок наварю -
Гречка.
А в нашої гречки
Чорнії вершечки,
А в нашого вівса
Русая коса.
Іздеру, ізмелю,
Галушок наварю -
Гречка!

 
justvisДата: Четвер, 28.04.2011, 19:40 | Повідомлення # 36
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Вінниччина відмовилася від китайської гречки

На території Вінницької області не реалізовуватиметься гречана крупа, куплена в Китаї.

Про це повідомив перший заступник голови Вінницької обласної ради Ігор КРЕВСЬКИЙ, інформує прес-служба облради.

«Вінницька область відмовилася від реалізації на своїй території китайської гречаної крупи. Натомість обласна влада домовляється з місцевими підприємствами про додаткове виробництво гречки», - сказав І.КРЕВСЬКИЙ.

Він зазначив, що недавній ажіотаж навколо гречки примушує обласну владу ухвалювати внутрішні регіональні рішення щодо зміцненню продуктової безпеки регіону.

За словах І.КРЕВСЬКОГО, обласна влада рекомендує районним державним адміністраціям і радам скласти баланс основних продуктів споживання, створити з нового урожаю відповідні запаси і забезпечити їх зберігання, а також передбачити для цього необхідні засоби в місцевих бюджетах.

І.КРЕВСЬКИЙ наголосив, що створення внутрішніх регіональних запасів - один з шляхів протистояння імпортові вітчизняної сільгосппродукції.

«Більшість сільгосппродукції у нас виробляється в приватному секторі. Вона не є конкурентоздатною, і її душить імпорт. Тому голова облдержадміністрації рекомендує, і обласна рада його підтримує в цьому, щоб райони подбали про запаси основних продуктів споживання і передбачили на ці цілі відповідні кошти в своїх бюджетах», - зазначив перший заступник голови облради.

На його думку, такі заходи дозволять контролювати цінову ситуацію на ринку області.


http://justvis.at.ua
 
justvisДата: Четвер, 05.05.2011, 11:13 | Повідомлення # 37
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Держрезерв України не має права закуповувати китайську гречку

Держрезерв України не має наміру закуповувати китайську гречку «прекрасної якості», незважаючи на нещодавні заяви прем’єр-міністра Миколи Азарова про те, що цю крупу можуть направити у засіки країни, якщо її ніхто не купить у роздробі.

Про це заявив голова комітету Олексій Лелюк, коментуючи слова голови уряду.

Він зазначив, що його відомство не має відношення до закупівлі китайської гречки.

«Держрезерв закуповує лише продукцію, яка відповідає нормам ГОСТ та ДСТУ, що забезпечує належну якість продукції, яка зберігається на наших складах. Тому закупівля китайської гречки не у компетенції нашого відомства», — сказав чиновник.

Він також висловив думку, що після того, як на «гречаному» ажіотажі заробили виробники, у цьому році площі посіви гречки істотно збільшаться.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров розповів, що буде з китайської гречкою, якщо у роздробі її ніхто не захоче купити. Зокрема, за його словами, всі залишки цієї крупи буде направлено до держрезерву країни. «Не будуть закуповувати китайську гречку — покладемо до резерву, буде зберігатися, вона, до речі, прекрасної якості, нормальної, і нехай лежить. Це продукт, який може довго зберігатися», — заявив тоді прем'єр.

Нагадаємо, що кілька днів тому до Одеси прибуло 500 тонн китайської гречки. Судно з китайською гречкою вийшло з китайського порту Дальян ще 9 березня. Всього скандально відома компанія «Хліб Інвестбуд» уклала контракти на постачання до України 4 тис. тонн гречки. Продавати китайську гречку в Україні збиралися по 19 грн (при ціні в Китаї — менше 1 долара за кг)[b]


http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Субота, 07.05.2011, 08:57 | Повідомлення # 38
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Чому так, коли є непотрібна, коли немає то виникає потреба? Раніше гречу їла дуже , ну дуже рідко. Можна сказати, що не їла зовсім. Зараз прихватила підшлункова і лікарі посадили на жорстку дієту, і тут довелося "полюбити" гречку. Благо, що не залежу від наявності цієї крупи в магазинах, - на півроку запасів вистачить. Радянські звички спрацювали - правда при цій владі це не дивно. sad
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Субота, 07.05.2011, 12:27 | Повідомлення # 39
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
У нашій країні ще не відходили від ручнорго керування (з часів СС СР). Тому багато дефіцитних панік створюють штучно, щоб заробити на ажіотажі
 
grozaДата: Субота, 07.05.2011, 14:43 | Повідомлення # 40
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Китайську гречку купили втридорога і без тендеру?
Субота, 07 травня 2011

Народний депутат Володимир Ар'єв стверджує, що уряд закупив гречану крупу в Китаї за ціною, яка в 2,5 рази перевищує стандартну її вартість.

При цьому компанія "Хліб Інвестбуд", через яку держава здійснила закупівлю, була обрана без будь-якого тендеру, заявив депутат у коментарі "Дзеркалу тижня. Україна".

Як розповів Ар'єв, у відповідь на його депутатський запит у Державній продовольчо-зерновій корпорації України повідомили, що "ціна однієї тонни товару становить 1750 доларів на умовах CIF (Одеса), тобто ціна в Одесі - 14 тисяч гривень за тонну".

При цьому, зазначає депутат, професіонали, які працюють на зерновому ринку, відзначають, що це надто дорого. За його словами, максимальною ціною для постачання китайської гречки в Україну фахівці називають не більше 700 доларів.

"Тобто ціна в 1750 доларів абсолютно неадекватна і значно завищена. Абсолютно не зрозуміло, на що пішли ще 1000 доларів", - підкреслює народний депутат.

"Тим більше не зрозуміло, навіщо закуповувалася ця гречка в Китаї, якщо вона виявилася дорожчою, ніж українська", - запитує він.

Крім того, у своїй відповіді ДПЗКУ відзначає, що після транспортування в регіони першої партії гречки, що прибула напередодні до Одеси, її ціна при продажу в роздробі буде враховувати "мінімальні фіксовані торговельні націнки з урахуванням витрат на розмитнення і доставку".

Раніше Верховна Рада спеціально під закупівлю китайської гречки скасувала мито на її імпорт, встановивши його на рівні 0%.

"Тобто, виходить, що в ДПЗКУ цим хочуть виправдати необгрунтовано високу ціну гречки. Адже, як розповіли в уряді, її будуть продавати населенню по 19 гривень за кілограм, а не по 14 гривень, як анонсувалося раніше", - обурюється народний депутат.

Крім того, розповідає Ар'єв, у своєму запиті він просив розкрити інформацію про проведені тендери. Так, за версією ДПЗКУ, після "попереднього моніторингу зернового ринку України на предмет визначення контрагента для негайних постачань гречаної крупи з Китаю", була вибрана компанія "Хліб Інвестбуд".

Обгрунтуванням для такого вибору у відомстві називають те, що вона "найбільш оперативно змогла б здійснити закупівлю" і раніше вже "підтвердила свої можливості успішним виконанням аналогічних контрактів". Ще одним "плюсом" в ДПЗКУ порахували державну частку власності в компанії, що має "забезпечити додаткові гарантії поставок гречки в Україні".

"Таким чином, з тієї інформації, яку вони мені надали, випливає, що ніякого тендеру фактично проведено не було, і "Хліб Інвестбуд" був обраний просто тому, що він такий хороший", - обурюється Ар'єв.

 
гілкаДата: Субота, 07.05.2011, 20:56 | Повідомлення # 41
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (groza)
Китайську гречку купили втридорога і без тендеру? Субота, 07 травня 2011

і це ті хто Юлю звинувачує в купівлі ліків та машин швидкої допомоги за завищеними цінами.
 
rosaДата: Вівторок, 10.05.2011, 06:29 | Повідомлення # 42
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
В Одеський порт зайшло судно, яке доставило з Китаю другу партію гречки в 500 тонн.
Про це повідомив представник фірми-експедитора "Стеф Фрейт Менеджмент" Вьед Фом, передає "Сегодня".
Крупу перевірять у Державному центрі експертизи та сертифікації зерна.
Третє судно з гречкою очікується в середині наступного тижня.
Всього до Одеси прибуде близько 4 тисяч тонн гречки. За словами Фома, перші 500 тонн вже пішли в регіони України.

 
galaДата: Вівторок, 10.05.2011, 18:24 | Повідомлення # 43
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Як з'ясувало видання, обдзвонивши великі одеські супермаркети, китайська крупа в них у продажі не з'явиться.
 
rosaДата: П`ятниця, 13.05.2011, 13:31 | Повідомлення # 44
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Хто вже куштував китайську гречку?
 
galaДата: П`ятниця, 13.05.2011, 15:12 | Повідомлення # 45
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Тільки після вас...)))
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Продуктовий геноцид » Гречка
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук: