Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 22:01
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Персони » ВО «Свобода» ініціюватиме відставку мера Львова Садового
ВО «Свобода» ініціюватиме відставку мера Львова Садового
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 10.05.2011, 11:24 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Вівторок
10 травня 2011

11:17

У Львові ініціюватимуть відставку мера Садового – через 9 Травня
ВО «Свобода» ініціюватиме питання про відставку міського голови Львова Андрія Садового.

Про це у коментарі ЗІКу повідомила депутат ЛОР від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

На запитання, чи має міський голова Львова розділити відповідальність за ситуацію у місті 9 Травня, Фаріон відповіла: «На все свій час».

На уточнююче запитання, чи буде ВО «Свобода» ініціювати відставку Садового, депутат сказала: «Думаю, що так».

Повідомлення відредагував УКРАЇНЕЦЬ - Вівторок, 10.05.2011, 11:25
 
MKCДата: Вівторок, 10.05.2011, 11:54 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
12:27, 10.05.2011
Андрій Садовий.

ZAXID.NET

1
Міський голова Львова Андрій Садовий, характеризуючи події 9 травня, заявляє, що у Львові стався злочин. Він назвав події у місті спланованою провокацією.

Про це Андрій Садовий заявив 10 травня під час брифінгу.

«На мою думку, вчора у Львові відбувся злочин», – сказав мер. Він наголосив, що постанова суду, прийнята напередодні, чітко «чорним по білому» передбачає заборонити 9 травня проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій чи інших зібрань, окрім заходів, передбачених розпорядженням міського голови – з нагоди Дня міста і голови ЛОДА.

«Чому вчора представники російських фашистів розгорнули прапор на Пагорбі слави? Чому правоохоронці зайняли пасивну позицію? Це що, не фаховість? Чи це свідоме підігрівання провокаторам? Мені прикро, що вчора 16 львів’ян звернулися в травмпункти. Слава Богу, що не було нічого надзвичайного, але це наш біль! Чому були допущені провокатори?» – сказав Андрій Садовий.

Міський голова повідомив, що сьогодні офіційно звернеться до виконавчої служби, яка повинна контролювати виконання рішення суду.

«Я буду вимагати прокурорського реагування на ці дії!» – запевнив мер.

Також він зазначив: «Як мали реагувати львів’яни на червоний прапор? Адекватно. Чому нема реакції правоохоронних органів адекватної? Це велике запитання».

На запитання, хто б мав відповідати за цей – злочин, Андрій Садовий сказав: «В рішенні суду чітко зазначено, що є заборона. Якщо працювати по Конституції, виконавча служба, яка має здійснювати контроль за виконанням рішення суду, має дати свою реакцію. Це є злочин. І мені за це прикро. Ми три дні святкували День Львова, 30 тис. людей, які приїхали до Львова отримали можливість побачити прекрасне дійство, концерти. 99% львів’ян добре святкували. Чому оцю велику бочку меду має зіпсувати одна ложка дьогтю? Що, було невідомо? Що, не можна було цих провокаторів зупинити? Чому вони під’їхали на Пагорб слави на автобусах? Чому міліція била кийками львів’ян, а їх захищала? Чому? Ми живемо в ХХІ столітті».

Мер наголосив, що хотів би, аби свята у місті відзначали на рівні європейських столиць: Бухаресту, Софії, Будапешту.

«Це ж спеціально сплановані речі. Ми про це попереджали. Було чітко відомо місце, хто буде протидіяти. На превеликий жаль, маємо сьогодні наслідки. А причини – рішення ВРУ про невизнання ОУН-УПА воюючою стороною, рішення ВРУ про червоний прапор, – це є немудрі рішення. Вони не об’єднують, а роз’єднують Україну. Політики сидять собі в Києві і бавляться в забавки. А 16 молодих хлопців були травмовані. Що, політики будуть їм допомогу з Києва виділяти? Треба думати головою, а в нас чомусь думають тільки про рейтинги і спеціально планують провокації», – сказав Андрій Садовий.

Як інформував ZAXID.NET , прес-служба МВС розіслала повідомлення, у якому зазначено, що грубих порушень на Львівщині під час святкування Дня перемоги вдалося уникнути.

 
justvisДата: Вівторок, 10.05.2011, 12:38 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Наша Україна вимагає відставки Могильова через події у Львові

Голова політради партії «Наша Україна» Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО покладає відповідальність за події у Львові 9 травня на владу і вимагає відставки міністра внутрішніх справ України Анатолія МОГИЛЬОВА.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії.

Як наголосив В.НАЛИВАЙЧЕНКО, «замість соціальної допомоги ветеранам та гідного вшанування пам’яті мільйонів українців, які загинули в роки Другої світової війни, ми отримали пакет провокацій, спрямованих на розкол українського суспільства».

Як підкреслив В.НАЛИВАЙЧЕНКО, громадянське протистояння було спричинене прийнятим владною більшістю у Верховній Раді України законом про обов’язкове використання червоного прапору під час відзначення Дня Перемоги. «Хоча для будь-кого зрозуміло, що символіка радянського тоталітарного режиму не може об’єднати український народ», - зауважив політик.

Він підкреслив, що 9 травня з офіційних трибун майже нічого не прозвучало про вклад українського народу у перемогу над німецьким нацизмом, про те, що українці Олексій Берест та Петро Щербина підняли прапор перемоги над Рейхстагом, про важку ціну, яку заплатили наші діди за цю перемогу.

«9 травня у Львові правоохоронні органи не забезпечили громадського порядку та виконання рішень суду щодо заборони масових заходів провокаторів. Вперше за багато років у мирному українському місті сталися вуличні сутички та стрілянина. Тому «Наша Україна» вимагає відставки міністра внутрішніх справ», - заявив голова політради партії.

Як повідомляв УНІАН, учора, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, - представниками партій КПУ, «Родина», «Русское единство» і ветеранами.

За даними ВО "Свобода", під час зіткнень у Львові було затримано п`ять активістів і прихильників парторганізації «Свободи». Крім того, в лікарню потрапили двоє її членів. Одному, 1983 р.н., прострелили ногу, другому, 1988 р.н., міліційною палицею розбили голову, лікарі діагностували в нього струс мозку.

У свою чергу, Львівська міська організація Партії регіонів заявила, що внаслідок нападу представників ультраправих сил 9 травня у Львові постраждали члени міської організації Партії регіонів, у яких на грудях були пов`язані георгіївські стрічки.


http://justvis.at.ua
 
квіткаДата: Вівторок, 10.05.2011, 17:55 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Тягнибок звинуватив у львівських провокаціях "режим Януковича" 38 мин назад

Події у Львові 9 травня спровокувала влада, заявив лідер ВО Свобода Олег Тягнибок, коментуючи події 9 травня у Львові.

Про це повідомили у прес-службі партії.

"Режим Януковича зробив усе, щоби провокації у Львові 9 травня відбулися. І в цій спробі розбурхати Львів провокатори від влади грубо принизили місцеве суспільство, довільно знехтували рішеннями органів місцевого самоврядування, цинічно потопталися по судовому рішенню, прийнятому іменем України", - сказав Тягнибок.

За його словами, Всеукраїнське об'єднання Свобода зробило всі необхідні законні профілактичні кроки, щоб не допустити 9 травня у Львові провокацій, які анонсували промосковські екстремісти.

За його словами, напередодні 9 травня Свобода неодноразово зверталася до правоохоронних органів із вимогою не допустити будь-яких провокації у Львові на День Перемоги. Крім того, Свобода у судовому порядку домоглася заборони "антидержавних екстремістських шабашів" у Львові.

Тягнибок стверджує, що "влада здійснила і супроводжувала реваншистську" Червонопрапорну "провокацію, не усвідомлюючи її можливих наслідків". "Зверніть увагу, який цинічний вигляд має картина, коли вранці 9 травня правоохоронці не допускали львівських ветеранів та їхні сім'ї для покладання квітів до могил на Марсовому полі, а в обід, грубо нехтуючи судовим рішенням, мало не за руки завели провокаторів на Пагорб Слави і дозволили зробити антидержавний шабаш, після чого під міліцейським прикриттям вивезли промосковських гастролерів за межі Львова...", - сказав лідер Свободи.

За його словами, "такої ганьби, коли не дивлячись на всі судові рішення, влада продовжує інсинуації, не витримали прості львів'яни, що вийшли на вулиці рідного міста, аби захистити власну честь і гідність та не дати топтати Конституцію й закон. Це була відповідь львівської громади на антиукраїнську провокацію".

Тягнибок стверджує, що 9 травня у Львові не було протистояння протилежних політичних сил. "Це була груба провокація влади, яка повинна нести повну відповідальність за свої ганебні дії. 9 травня львівська громада вже дала їм адекватну відповідь. Режим Януковича має пам'ятати, що, нехтуючи волею народу, органів місцевого самоврядування, Конституцією, судовими рішеннями, прийнятими ім'ям України, він залишає для Нації тільки один спосіб дії - революцію. Саме так, врешті, й починалися революційні події 2004 року", - зазначив він.

Як повідомлялося, вчора, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил та особами, які святкували День Перемоги, - представниками партій КПУ, Батьківщини, Російської єдності та ветеранами.

 
MKCДата: Вівторок, 10.05.2011, 22:59 | Повідомлення # 5
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
«Свободівці» працюють над відставкою Садового
10.05.2011 16:18

ВО «Свобода» у Львівській міськраді напрацьовує аргументи для відставки міського голови Львова Андрія Садового. Про це в коментарі журналістам заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

«Ми думаємо над цим запитанням і вже маємо декілька напрацювань на деяких керівників комунальних підприємств, призначених Садовим, проте спочатку узгоджуватимемо позицію з усіма фракціями, адже для відставки потрібно 60 голосів, а нас 55», - наголосив голова фракції.

Проте, незадовго додав, що таке рішення потрібно обов’язково обговорити з громадою міста.

«Перш за все, потрібно подумати, чи громада вважає ці дії Садового достатнім аргументом для його відставки. Ми зробимо таким чином: наступного тижня ми проведемо громадські слухання у всіх районах міста, запропонуємо це питання городянам і, як вони скажуть – так і буде», - додав Кошулинський

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Персони » ВО «Свобода» ініціюватиме відставку мера Львова Садового
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: