Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 23:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОРТ » Футбол » ФК «Карпати» оскаржує результат матчу у Харкові
ФК «Карпати» оскаржує результат матчу у Харкові
justvisДата: Субота, 30.04.2011, 23:04 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
ФК «Карпати» оскаржує результат матчу у Харкові

Листом від 30 квітня 2011 року ФК «Карпати» повідомив Дирекцію ОПФКУ «Прем’єр-Ліга» про подачу протесту на матч 27-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд «Прем’єр-Ліги» «Металіст» Харків – «Карпати» Львів, який відбувся 30 квітня 2011 року у Харкові, на підставі порушення командою «Металіст» пп.20 та 21 Статті 13 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-Ліга», що регламентує одночасне перебування на футбольному полі легіонерів у складі команд.
-AAA+

Починаючи з 46 хвилини, а саме після заміни Олійника на Крістальдо склад команди «Металіст» став таким: Дішленкович, Папа, Березовчук, Обрадовіч, Вільягра, Девіч, Едмар, Валяєв, Крістальдо, Хав’єр, Тайсон. З цих 11 футболістів 6 (шість) – Папа, Обрадовіч, Вільягра, Крістальдо, Хав’єр та Тайсон не є громадянами України, інформує fckarpaty.lviv.ua.

Окрім того, згідно п.21 Статті 13 Регламенту, «обмеження, передбачені пп.10,11,20 цієї статті не поширюються на футболістів, котрі розпочинали участь у змаганнях з футболу серед професіональних клубів України в якості футболістів-легіонерів, якщо в подальшому вони набули у встановленому чинним законодавством порядку громадянства України, відповідають вимогам статті 17 Статуту ФІФА та брали участь принаймні в 30% офіційних і/або товариських матчів у складі Національної збірної команди України».

Таким чином, обмеження на одночасне перебування на полі футболістів-легіонерів стосуються також ще двох футболістів – Дішленковича та Едмара, – котрі на сьогодні є громадянами України, але розпочинали участь у змаганнях з футболу серед професіональних клубів України в якості футболістів-легіонерів та з моменту набуття ними громадянства України не брали участі в жодному офіційному чи товариському матчі Національної збірної команди України, на відміну від того ж Девіча, котрий, отримавши громадянство України, зіграв за Національну збірну понад 30% матчів у її складі. Відповідно, з 46 хвилини і до кінця матчу (на 70-й хв. футболіста-легіонера Обрадовіча замінив футболіст-легіонер Ткачов) на полі у складі команди «Металіст» одночасно перебували 8 футболістів, на яких поширюються обмеження, встановлені п.20 Статті 13 Регламенту, що дає підстави до застосування п.10 Статті 13 Регламенту, а саме «зарахування технічної поразки (0:3)».

ФК «Карпати» очікує на розгляд протесту та винесення законного рішення у відповідності до вимог положень Регламенту.


http://justvis.at.ua
 
GadukinДата: Вівторок, 03.05.2011, 14:56 | Повідомлення # 2
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 38
Репутація: 7
Статус: Offline
В УПЛ думають, що "Металіст" не порушував ліміт на легіонерів у матчі з "Карпатами"

Харківський "Металіст" не порушував регламент чемпіонату України в частині, що стосується ліміту на легіонерів. Таку думку висловив голова дисциплінарного комітету Прем`єр-Ліги Максим Бондарєв.

"Ми отримали офіційний лист від "Карпат" з проханням розібратися в цій ситуації. За нашою інформацією, воротар харків'ян отримав громадянство до того, як норма, на яку спираються у своєму листі "Карпати", набула чинності. Виходячи з наявних фактів, а також відповідних норм регламенту, порушень з боку "Металіста" немає. Але остаточне рішення треба чекати у вівторок увечері, коли ми вивчимо усі документи", - цитує Бондарєва championat.ru.

Нагадаємо, що згідно версії "Карпат", починаючи з 46-ої хвилини матчу "Металіст" - "Карпати" у складі господарів поля знаходилося відразу 8 гравців, що підпадають під визначення "легіонер", тоді як згідно з діючим регламентом змагань на полі одночасно можуть знаходитися не більше 7 іноземців.

Усе питання в статусу сербського голкіпера харків'ян Володимира Дишленковича, який у березні минулого року отримав українське громадянство, і бразильського півзахисника "Металіста" Едмара, який українцем став цього року. Обидва футболісти згідно з новою нормою регламенту не зіграли 30 відсотків матчів за збірну України.

Повідомлення відредагував Gadukin - Вівторок, 03.05.2011, 14:56
 
квіткаДата: Середа, 04.05.2011, 15:34 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Ігор Дедишин: Наша позиція повністю аргументована

Генеральний директор ФК «Карпати» коментує подання протесту на матч з «Металістом».

«Карпати» переконані: у складі харків’ян у другому таймі на полі одночасно перебували лише троє українців, тоді як згідно з регламентом має бути не менше п’яти. Львівський клуб посилається на один з пунктів регламенту, який передбачає, що натуралізований легіонер перестає вважатися таким лише після проведення за збірну своєї нової батьківщини мінімум 30 відсотків офіційних матчів. Отже, Дішленкович та Едмар, які не залучалися до нашої національної команди, українцями вважатися не можуть.

– Під час телетрансляції один з коментаторів побіжно згадав, що з п’яти українських футболістів «Металіста», які перебували на полі після перерви, троє є натуралізованими, – сказав Ігор Дедишин. – Я подзвонив до нашого технічного директора Тараса Гордієнка, ми все перевірили і вирішили, що є привід для протесту.

– Можливо, з урахуванням непростих відносин «Карпат» і «Металіста» вашому клубу не варто було роздувати новий скандал?..

– Ви хочете сказати, що побачивши порушення регламенту, ми не повинні були реагувати? Мені здається, якщо в опонентів головний аргумент – моральна сторона справи, то нехай вони перш за все розберуться у власній моральності.

– У заяві Прем’єр-ліги йдеться, що «Металіст» регламент не порушував, оскільки Дішленкович отримав громадянство України ще до вступу в силу нової редакції регламенту. Як можете це прокоментувати?

– Це не аргумент. Якщо в Прем’єр-лізі вважають, що ми посилаємося на зворотну силу закону, то це не так. Ми говоримо: закон мав би зворотну силу лише в тому випадку, якби матч відбувся, скажімо, 9-го числа, а регламентна норма вступила в силу 10-го. Поєдинок «Металіст» – «Карпати» відбувся вже після зміни регламенту, а значить, те, коли саме Дішленкович отримав український паспорт, нас не повинно цікавити.

– Але в той же час регламент не уточнює, за який саме період повинні враховуватися ці матчі – за сезон, два чи за всю історію.

– Справді, в цій нормі є певна колізія, але ж Дишленкович взагалі не залучався до нашої національної команди. Не погоджуся я з опонентами і в тому, що ми нібито порушуємо його права як громадянина України. Слід розуміти, що у новому регламенті просто змінилася кваліфікаційна ознака, що передбачає обов’язкове проведення натуралізованим легіонером певного числа матчів за збірну.

Наведу приклад, який мені підказали наші юристи. У старій редакції закону про прокуратуру було чітко вказано, що прокурором міг стати будь-який громадянин України з вищою юридичною освітою. Пізніше до закону були внесені зміни – і тепер, згідно з новою редакцією, прокурором може стати громадянин України з вищою спеціальною освітою, але не молодший 30 років. Тобто до 2003 року діяла стара редакція, і людина в 25 років могла стати – і ставала – прокурором. А з 2004-го ця ж людина вже не могла ним бути. Ось це і є внесення кваліфікаційної ознаки.

Але і це ще не все. Якщо йдеться про порушення прав і свобод Дішленковича, чому ніхто не згадує про Едмара? Адже він також українець, який отримав паспорт згідно з Конституцією, і тепер має абсолютно ті ж права, що й інші громадяни нашої країни. Проте відповідно до чинної редакції регламенту, Едмар вважається українцем-легіонером.

– Ви направили протест в Прем’єр-лігу?

– Так, з дотриманням усіх пунктів регламенту. Спочатку вказали в протоколі матчу, що подаємо протест, потім, повідомивши Прем’єр-лігу, надіслали аргументацію. Тепер дирекція УФПЛ повинна розглянути наш протест, після чого задовольнити його або відправити на розгляд у дисциплінарний комітет.

– Якщо Прем’єр-ліга відхилить протест, наступним кроком буде подання апеляції до КДК ФФУ?

– Абсолютно правильно. Я переконаний, що наша позиція повністю аргументована. Хоча підтверджую, що цей пункт регламенту є абсолютно непродуманим. Саму ідею такого обмеження для натуралізованих легіонерів я підтримую, але треба було як слід опрацювати цей пункт. Причому в цьому є вина і нашого клубу, адже регламент був відправлений на розгляд всіх клубів. Однак якщо вже такий пункт у регламенті є, його потрібно виконувати.

Джерело: Спорт-Експрес в Україні

 
justvisДата: Четвер, 05.05.2011, 14:38 | Повідомлення # 4
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Прем’єр-ліга відхилила протест «Карпат»

Інформаційний центр «Україна-2012»

Дирекція Прем'єр-ліги відмовила «Карпатам» у задоволенні протесту щодо порушення «Металістом» Регламенту змагань. Львів’яни, нагадаємо, наполягали на тому, що за харківський клуб у 27 турі грали вісім легіонерів, що суперечить букві закону.

Причину відмови у задоволенні протесту прес-службі назвав виконавчий директор ПЛ Максим Бондарев: «Справа в тому, - каже функціонер, - що голкіпер «Металіста» Владімір Дішленкович є громадянином України, що підтверджується наданими до Прем'єр-ліги заявковими документами, тобто не є футболістом-легіонером. Ще на спортивний сезон 2009/2010 рр. він був заявлений для участі у змаганнях як українець та мав виданий ФФУ паспорт футболіста-українця. Відтак, у матчі із «Карпатами» у складі «Металіста» виступало семеро легіонерів, тому підстави для задоволення протесту відсутні.


http://justvis.at.ua
 
botovanat2020Дата: П`ятниця, 03.01.2020, 17:50 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Вболіваю за них!
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОРТ » Футбол » ФК «Карпати» оскаржує результат матчу у Харкові
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: