Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 30.04.2024, 17:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Малий бізнес » Декларація
Декларація
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 23.03.2011, 10:50 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
21.03.2011 00:00 , Тетяна Жуковіна, ІА «МОСТ-Дніпро»
Здати декларацію: податкова перевіряє платників на міцність

Ось вже другий день у стінах районних податкових інспекцій Дніпропетровська панує небувалий ажіотаж. Біля дверей кабінетів збираються юрби підприємців з податковими звітностями в руках.

Сдать декларацию: налоговая проверяет плательщиков на прочность

Фото: most-dnepr.info

Вони приходять сюди в 6 ранку, шикуються в довгі черги, прямо на колінах заповнюють бланки декларацій, задають питання, обурюються і гомонять.

Хвилювання, що відбуваються сьогодні в податкових інспекціях по всій Україні, викликані однієї і тієї ж причиною - новою формою податкової декларації на доходи фізосіб, яку необхідно заповнити і подати до ДПІ протягом декількох днів. А саме - до 21 березня, про що самим платникам податків стало відомо тільки вчора.

Журналісти ІА «МОСТ-Дніпро» виїхали на місце подій і спробували з'ясувати, чи справляються співробітники податкової з раптовим напливом людей, і як на те, що відбувається реагують самі підприємці.
«Податкові органи не влаштовують лікнепів»

Основне питання, яке стоїть сьогодні перед платниками податків всіх мастей - як заповнити нову форму податкової декларації . Надія Голубина, підприємець, каже, що людям важко розібратися в бланку нового документа.

«Працюючим бухгалтерам складно розібратися в усьому. Ми-то розбираємося, але приватним особам - складно. Вони (податкові органи - прим.авт.) Не влаштовують ні лікнепів, нічого. Дуже складно приватникам, які не мали всієї цієї інформації бухгалтерської. Все в Інтернеті шукають, хто вміє ним користуватися.

Фото: most- dnepr . info

Просто уряд видає закони і дає такий маленький проміжок часу, що велика кількість людей просто не в змозі таку кількість інформації вивчити, - пояснила вона. - Хочеться вірити, що поки будь-які бланки будуть приймати, з помилками і без. Не хочеться нариватися на штрафи ».

Саме побоювання «нарватися» на штрафні санкції спонукають підприємців осаджувати податкові інспекції. Як показав короткий опитування ІА «МОСТ-Дніпро», проведений серед підприємців до ДПІ Бабушкінського району, більшість з них не тільки погано уявляє собі, як заповнювати нові бланки, але і що «світить» тим, хто не встигне подати їх до 21 березня.

Не прояснює це питання і керівництво районної ДПІ. Там заявляють, що штрафи до «опізнився» підприємцям, хоч і передбачені, але застосовуватися не будуть.

«Така ситуація не буде допущена. Всі встигнуть подати декларацію », - упевнений начальник Бабушкінської районної ДПІ Андрій Шульга.
«Я за рахунком 731-я»

Проте самі платники податків налаштовані не дуже оптимістично. Можливо, саме тому багато хто з них сьогодні прийшли займати чергу о 6 ранку.

«Я записалася сьогодні. Вчора постояла трошки і пішла, зрозуміла, що не встигну пройти за 2-3 години чергу.

Сьогодні прийшла в першій половині дня, вже кілька годин стою. Буду сьогодні стояти до 9-ї вечора, ні - завтра прийду. Я за рахунком 731-я », - розповіла Надія Голубина.

У той же час, керівництво Бабушкінської районної ДПІ запевняє, що всі охочі встигнуть подати податкову декларацію.

«Проблема вирішується за рахунок збільшення кількості співробітників, які задіяні у прийомі, у п'ять разів. Було 9 чоловік, зараз - 43, - пояснив Андрій Шульга. - Їх режим роботи - з 7.30 до 21.00, у вихідні дні вони теж будуть працювати. Черга розділена на 4 незалежних потоку. Юрособи з даними і без, і так само - фізособи, щоб не було стовпотворіння ».

Андрій Шульга стверджує, що на сьогоднішній день вони чекають заповнених бланків ще від 1,5 тис юридичних осіб і 6,5 тисяч фізосіб. Усім їм потрібно встигнути добігти до заповітного віконця в найближчі три дні. За словами начальника Бабушкінської ДПІ, це цілком здійсненно, і «пропускна здатність» податкової зараз - близько 2 тис осіб на день.

Однак, як нам вдалося з'ясувати, тільки в окремо взятій Бабушкінської районної ДПІ з 7 ранку до 12.00 дня в чергу встигли записатися 740 платників податків. Причому, до полудня лише половина з них досягли бажаної мети - віконця співробітника податкової інспекції, що приймає нові бланки. Що ж стосується фізосіб, то тут вони рухалися без запису, в порядку «живої черги».

Таким чином, неважко підрахувати, що за день одна районна податкова може «обслужити» максимум близько півтора тисяч чоловік. Чи встигнуть залишилися 8 тисяч, прикріплені до цієї податкової, вкластися в термін подачі - залишається під питанням.
«Подаймо декларації - і вийдемо на мітинги»

Настрої у людей, що товпляться під дверима кабінетів, найрізноманітніші. Проте мало хто здатний зберігати спокій у ситуації, що склалася. В основному, люди обурені, роздратовані і засмучені, лають владу і окремих її представників. А найактивніші планують продовжувати боротьбу і виходити на мітинги.

«Бажаємо Сергію Леонідовичу Тігіпко міцного здоров'я. Піду спеціально до церкви, поставлю за це свічку, бо я людина не зла, - сумно посміхається що стоїть в черзі підприємець Олександр Ільченко. - А поки буду стояти до вечора, до переможного кінця. Треба здавати декларації , а потім обурюватися або протестувати. Якби народ підтримав, був би бойкот загальний чи мітинг, я був би в перших рядах. І я серед тієї половини, яка готова боротися вже навіть нетрадиційними методами ».

Невідомо лише, коли Олександр Хільченко з однодумцями зможе, нарешті, покинути будівлю податкової і вийти на демонстрацію. Його номер в черзі - 738-й.

Додано (23.03.2011, 11:50)
---------------------------------------------
22.03.2011 16:47
Підприємців не штрафуватимуть за неподаний звіт

За прострочення здачі декларації з податку на прибутки фізичних осіб підприємців не штрафуватимуть.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, якого цитує його прес-служба.

"Щойно говорив із заступником голови Державної податкової служби Лекарем. Протягом найближчих години-двох всім податковим інспекціям буде надіслано роз'яснення, що вони не матимуть права штрафувати підприємців за невчасно подану декларацію з податку на доходи фізичних осіб. Навіть на одну гривню", - написав у своєму блозі Михайло Бродський.

"Якщо когось з вас оштрафують, звертайтеся особисто до мене. Потім вам податківці самі принесуть цей штраф, віддадуть та вибачаться", - звернувся урядовий уповноважений з питань дерегуляції до підприємців.

Водночас він нагадав, що згідно із Податковим кодексом за порушення податкового законодавства, допущені за період з 1 січня до 30 червня 2011 року, накладатимуться штрафи у розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення.

 
grozaДата: П`ятниця, 25.03.2011, 18:09 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Податкова дозволила не носити щомісяця пусті декларації
П'ятниця, 25 березня 2011, 17:27

Податковi агенти, якi не мають найманих працiвникiв та не здiйснюють нарахувань доходiв фiзичним особам, можуть не подавати щомiсячну декларацiю з податку з доходи фiзосiб,

Про повiдомила прес-служба Державної податкової служби України (ДПСУ) у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На веб-сайтi ДПСУ оприлюднено вiдповiднi листи голови вiдомства Вiталiя Захарченка до регiональних органiв податкової служби.

Згiдно з листами, скасовано також штрафнi санкцiї до юридичних осiб та фiзичних осiбм-пiдприємцiв у зв'язку з порушенням строкiв подання вищезазначеної податкової декларацiї за минулi звiтнi перiоди (сiчень-лютий 2011 року).

"Податковi агенти, якi не мають найманих працiвникiв та не здiйснюють нарахувань доходiв фiзичним особам у звiтному мiсяцi, можуть не подавати до податкового органу декларацiю з податку на доходи фiзичних осiб за вiдповiдний звiтний перiод", - зазначається в прес-релiзi.

Такi заходи вжито, щоб уникнути додаткового навантаження на платникiв податкiв i витрат часу, пов'язаних iз заповненням та поданням вищезазначеної звiтностi.

Така норма дiятиме до внесення вiдповiдних змiн до Податкового кодексу України або ухвалення нових нормативно-правових актiв.

Як повiдомлялося, застосування такої форми декларування цього податку iнiцiювало мiнiстерство фiнансiв. Ця iнiцiатива регулюється нормами ст.176 Податкового кодексу України.

Згiдно з цими нормами, особи, якi мають статус податкових агентiв, мають щомiсяця подавати до органiв податкової служби за мiсцем реєстрацiї податкову декларацiю з податку на доходи фiзичних осiб за формою, встановленою центральним податковим органом, про загальнi суми доходiв, нарахованих (виплачених, наданих) на користь платникiв податкiв, i загальнi суми податку на доходи фiзичних осiб, утриманi з цих доходiв, а також обсяги перерахованого податку до бюджету.

Податковим агентом з податку на доходи фiзичних осiб, вiдповiдно до Податкового кодексу, є юридична особа (її фiлiя, вiддiлення, iнший вiдокремлений пiдроздiл), самозайнята особа, представництво нерезидента-юрособи, незалежно вiд органiзацiйно-правового статусу та способу оподаткування iншими податками та/або форми нарахування доходу (у грошовiй або негрошовiй формi).

ДПСУ на перiод прийняття податкової декларацiї з податку з доходiв фiзосiб, для усунення черг у податкових iнспекцiях, збiльшила робочий день iнспекцiй та передбачила їх роботу також у вихiднi днi.

 
justvisДата: Неділя, 10.04.2011, 21:28 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Декларацію 1ДФ можна здавати як минулого року
Неділя, 10 квітня 2011, 21:37

Декларація 1ДФ буде подаватись податковими агентами в цьому році так само, як і в попередньому – тільки в разі виплати доходів фізичним особам.

Про це йдеться в роз'ясненні екс-голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксани Продан.

Вона нагадала, що незважаючи на відміну щомісячних декларацій про доходи фізичних осіб, через які у березні були величезні черги в податкових, інша норма Податкового кодексу вимагала здавати квартальну форму 1ДФ навіть "з прочерками", і тому підприємці знову мали б її здавати, але вже в квітні.

Після звернення з'їзду підприємців Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу.


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Малий бізнес » Декларація
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: